
Keto dżem wiśniowy bez dodatku cukru - Cherry on Top - BeKeto, 200g
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Keto dżem wiśniowy bez dodatku cukru
KETO Cherry on Top Jam
Keto dżem wiśniowy to najwyższej jakości produkt ze świeżych wiśni! Jest wegański, bezglutenowy, naturalny i całkowicie bezcukrowy. Dżem zawiera zaledwie 47 kcal w 100g! Keto dżem wiśniowy to idealny sposób na zaspokojenie głodu słodyczy. Ciesz się łyżką dżemu keto, kiedy tylko masz na to ochotę. Pamiętaj – nie przekraczaj 1/3 słoika dziennie! Tak, wiemy, że to trudne. Spożywany z umiarem nie wyrzuci Cię z ketozy ani nie zakłóci Twojego niskowęglowodanowego stylu życia.
Keto Jam Cherry on Top to dżem bez dodatków smakowych i wzmacniaczy smaku. Stworzony z najwyższej jakości wiśni. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do śniadań keto i niskowęglowodanowych, deserów i innych przekąsek w ciągu dnia. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z keto chlebem. Bez dodatku cukru, prawdziwe owoce, bezglutenowy, przyjazny dla diety keto i niskowęglowodanowej. Słodki smak sprawi, że bardzo szybko i skutecznie zaspokoisz głód słodyczy! Idealnie komponuje się również z jogurtem i koktajlami. Stanowi świetny dodatek do keto naleśników, ciast i gofrów. OSTRZEŻENIE: Keto Cherry on Top Jam jest zdrowo uzależniający!
Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.
Masa netto: 200 g.
Składniki: wiśnia 60 %, erytrytol, ksylitol, pektyna, kwas cytrynowy, sorbinian potasu.
Informacje dodatkowe: Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 25 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 196.6 kJ | 49.2 kJ |
47 kcal | 11.8 kcal | |
tłuszcz | 0.5 g | 0.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.1 g | 0 g |
węglowodany | 35 g | 8.8 g |
w tym cukry | 5.7 g | 1.4 g |
w tym poliole | 28 g | 7 g |
białko | 0.6 g | 0.2 g |
błonnik | 0.9 g | 0.2 g |
sól | 0.04 g | 0.01 g |
Dżem wiśniowy bez dodatku cukru - doskonały do smarowania KETO pieczywa
KETO pieczywo znajdziesz w naszym sklepie.
Do produkcji dżemu użyto tylko naturalnych owoców.
Dowiedz się więcej na temat wiśni i innych składników, z których wykonano dżem
Wiśnie
Wiśnie zawierają 86 % wody, 12 % węglowodanów, 1 % białka i znikomą zawartość tłuszczu.

Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 50 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.1 g |
węglowodany: | 12.2 g |
w tym cukry: | 8.5 g |
w tym błonnik: | 1.6 g |
białko: | 1 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 16 mg |
żelazo, Fe: | 0.3 mg |
magnez, Mg: | 9 mg |
fosfor, P: | 15 mg |
potas, K: | 173 mg |
sód, Na: | 3 mg |
cynk, Zn: | 0.1 mg |
miedź, Cu: | 0.1 mg |
mangan, Mn: | 0.1 mg |
selen, Se: | 0 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 1283 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0 mg |
witamina B3, niacyna: | 0.4 mg |
witamina B4, cholina: | 6.1 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.1 mg |
witamina B6: | 0 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 8 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 10 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.1 mg |
witamina K: | 2.1 µg |
Erytrytol
Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

Ksylitol
Ksylitol pozyskiwany jest z soku brzozy. Występuje naturalnie w niewielkich ilościach w śliwkach, truskawkach, kalafiorze i dyni. Ksylitol ma znikomy wpływ na poziom cukru we krwi, ponieważ jest metabolizowany niezależnie od insuliny. Ksylitol jest wchłaniany wolniej niż sacharoza i dostarcza 40 % mniej kalorii niż taka sama masa sacharozy. Ksylitol ma mniej więcej taką samą słodkość jak sacharoza, ale jest słodszy niż podobne związki, takie jak sorbitol i mannitol. Ksylitol jest wystarczająco stabilny, aby można go było stosować do pieczenia, ale ponieważ ksylitol i inne poliole są stabilne termicznie, nie karmelizuje tak jak cukry.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.