
Keto dżem malinowy bez dodatku cukru - Super Raspberry - BeKeto, 200g
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Keto dżem malinowy bez dodatku cukru
KETO Jam Super Raspberry
Keto dżem malinowy to najwyższej jakości produkt ze świeżych malin! Jest wegański, bezglutenowy, naturalny i całkowicie bezcukrowy. Dżem zawiera zaledwie 58 kcal na 100g! Keto dżem malinowy to doskonały sposób na zaspokojenie apetytu na słodycze. Ciesz się łyżką dżemu keto, kiedy tylko masz na to ochotę. Pamiętaj - nie przekraczaj 1/3 słoika dziennie! Tak, wiemy, że to trudne. Spożywany z umiarem nie wyrzuci Cię z ketozy ani nie zakłóci Twojego niskowęglowodanowego stylu życia.
Keto Jam Super Raspberry to dżem bez dodatków smakowych i wzmacniaczy smaku. Stworzony z najwyższej jakości malin. Idealny jako dodatek do śniadań keto i niskowęglowodanowych, deserów i innych przekąsek w ciągu dnia. Świetnie komponuje się z keto chlebem. Bez dodatku cukru, prawdziwe owoce, bezglutenowe, przyjazne dla diety keto i niskowęglowodanowej. Słodki smak sprawi, że bardzo szybko i skutecznie zaspokoisz głód słodyczy! Idealnie komponuje się również z jogurtem i koktajlami. Stanowi świetny dodatek do keto naleśników, ciast i gofrów. OSTRZEŻENIE: Keto dżem malinowy jest zdrowo uzależniający!
Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.
Masa netto: 200 g.
Składniki: malina 60 %, erytrytol, ksylitol, pektyna, kwas cytrynowy, sorbinian potasu.
Informacje dodatkowe: Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 25 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 242.7 kJ | 60.7 kJ |
58 kcal | 14.5 kcal | |
tłuszcz | 0.5 g | 0.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 36 g | 9 g |
w tym cukry | 3.3 g | 0.8 g |
w tym poliole | 28 g | 7 g |
białko | 0.8 g | 0.2 g |
błonnik | 4.4 g | 1.1 g |
sól | 0.04 g | 0.01 g |
Dżem malinowy bez dodatku cukru - doskonały do smarowania KETO pieczywa
KETO pieczywo znajdziesz w naszym sklepie.
Do produkcji dżemu użyto tylko naturalnych owoców.
Dowiedz się więcej na temat malin i innych składników, z których wykonano dżem
Maliny
Pojedyncza malina waży 3-5 g i składa się z około 100 pestek, z których każda składa się z soczystej miazgi i jednego centralnego nasiona. Krzak maliny może wydać kilkaset jagód rocznie. W przeciwieństwie do jeżyn , malina ma pusty rdzeń po zerwaniu z krzaka.
Surowe maliny składają się w 86 % z wody, 12 % z węglowodanów i zawierają po około 1 % białka i tłuszczu. 100 g malin dostarcza 53 kilokalorie i 6,5 grama błonnika. Maliny są bogatym źródłem witaminy C (32 % RWS), manganu (32 % RWS) i błonnika pokarmowego (26 % RWS). Maliny należą do żywności o niskim indeksie glikemicznym, o całkowitej zawartości cukru tylko 4 % i bez skrobi. Maliny zawierają fitochemikalia, takie jak pigmenty antocyjanów, kwas elagowy, elagitaniny, kwercetyna, kwas galusowy, cyjanidyny, pelargonidyny, katechiny, kempferol i kwas salicylowy. Zarówno żółte, jak i czerwone maliny zawierają karotenoidy, głównie estry luteiny, ale są one maskowane przez antocyjany w czerwonych malinach.

Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 52 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.4 g |
węglowodany: | 11.9 g |
w tym cukry: | 4.4 g |
w tym błonnik: | 6.5 g |
białko: | 1.2 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 25 mg |
żelazo, Fe: | 0.7 mg |
magnez, Mg: | 22 mg |
fosfor, P: | 29 mg |
potas, K: | 151 mg |
sód, Na: | 1 mg |
cynk, Zn: | 0.4 mg |
miedź, Cu: | 0.1 mg |
mangan, Mn: | 0.7 mg |
selen, Se: | 0.2 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 33 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0 mg |
witamina B3, niacyna: | 0.6 mg |
witamina B4, cholina: | 12.3 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.3 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 21 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 26.2 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.9 mg |
witamina K: | 7.8 µg |
Erytrytol
Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

Ksylitol
Ksylitol pozyskiwany jest z soku brzozy. Występuje naturalnie w niewielkich ilościach w śliwkach, truskawkach, kalafiorze i dyni. Ksylitol ma znikomy wpływ na poziom cukru we krwi, ponieważ jest metabolizowany niezależnie od insuliny. Ksylitol jest wchłaniany wolniej niż sacharoza i dostarcza 40 % mniej kalorii niż taka sama masa sacharozy. Ksylitol ma mniej więcej taką samą słodkość jak sacharoza, ale jest słodszy niż podobne związki, takie jak sorbitol i mannitol. Ksylitol jest wystarczająco stabilny, aby można go było stosować do pieczenia, ale ponieważ ksylitol i inne poliole są stabilne termicznie, nie karmelizuje tak jak cukry.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.