
Inulina z cykorii - Coco Farm, 300g
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Inulina z cykorii
Inulina pozyskiwana z korzenia cykorii to naturalny produkt, który może być idealnym wyborem dla osób na diecie keto i low carb. Inulina ta charakteryzuje się niską wartością kaloryczną oraz posiada właściwości prebiotyczne, co czyni ją idealnym składnikiem dla osób, które chcą kontrolować swoje spożycie kalorii i dbać o swoje zdrowie.
Inulina może być stosowana jako dodatek do różnych produktów, takich jak fermentowane produkty mleczne czy wypieki. Dodanie inuliny do produktów wypiekanych poprawia ich strukturę oraz sprawia, że stają się bardziej puszyste i miękkie. Inulina może również być stosowana jako zagęszczacz, zamiast mąki.
Inulinę można spożywać na wiele sposobów. Można ją dodać do ulubionych potraw lub napojów, po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi, nie wpływa ona na smak potraw.
Masa netto: 300 g.
Składniki: 100 % inulina z korzenia cykorii.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i ciemnym miejscu. Chronić przed wilgocią.
Informacje o alergenach: może zawierać orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 10 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 848 kJ | 84.8 kJ |
210 kcal | 21 kcal | |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 8 g | 0.8 g |
w tym cukry | 8 g | 0.8 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 0 g | 0 g |
błonnik | 89 g | 8.9 g |
sól | 0 g | 0 g |
Dowiedz się więcej na temat inuliny
Inulina
Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.