Fiber Mix - niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku pieczywa - MK Nutrition, 340g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku pieczywa - Fiber Mix
Mieszanka wystarcza na 2 duże bochenki chleba (2x 680g)
Fiber Mix to idealna mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba dla osób na diecie keto i low carb. Zawiera niską ilość węglowodanów i wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz białka.
Mieszanka Fiber Mix pozwala na przygotowanie ciasta w zaledwie 5 minut, a gotowy chleb będzie gotowy po około 1 godzinie i 30 minutach. Mieszanka wystarczy na 2 duże bochenki chleba o wadze około 680 g każdy. Gotowy chlebek można mrozić.
Mieszanka Fiber Mix charakteryzuje się niską zawartością węglowodanów, wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz białka, co sprawia, że jest to idealna opcja dla osób, które chcą zredukować ilość spożywanych węglowodanów. Konsystencja chleba przypomina standardowe jasne pieczywo, a jednocześnie jest niskokaloryczna.
Jeśli szukasz pysznego, niskowęglowodanowego pieczywa, Fiber Mix to idealna opcja dla Ciebie. Spróbuj już dziś i ciesz się smakiem świeżego chleba, bez obaw o swoją dietę.
Upieczony chlebek przechowywany w suchym i przewiewnym miejscu może stać nawet tydzień, a w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nawet dłużej. Fiber Mix to idealna alternatywa dla osób na diecie poszukujących zdrowego, niskowęglowodanowego pieczywa.
Sposób przygotowania (dołączony również do opakowania)
- Przy użyciu miksera z końcówkami do ubijania utrzyj w misce na gładką masę 250 g twarogu (możesz użyć gotowego twarogu kilkukrotnie zmielonego).
- Dodaj do niego 170 g mieszanki i wymieszaj razem do powstania równomiernych grudek.
- Następnie dodaj 450 ml ciepłej wody (40°C) i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
- Przełóż ciasto do foremki wyłożonej pergaminem a następnie zwilżoną dłonią lub silikonową szpachelką wyrównaj ciasto na całej jej długości.
- Odstaw do wstępnego wyrośnięcia na 15 min.
- W tym czesi nagrzej piekarnik do temperatury 200°C (program: termoobieg bez dodatkowych grzałek lub góra + dół).
- Ustaw foremkę w środku piekarnika, na kratce gdy osiągnie założoną temperaturę.
- Czas pieczenia 1 godzina i 15 minut.
- Po upieczeniu wyjmij chleb z foremki i odstaw na kratkq do wystudzenia.
- Zalecamy kroić i spożywać po całkowitym wystudzeniu.
- Gotowy chleb przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu lub w lodówce.
Masa netto: 340 g.
Składniki: błonniki roślinne (ziemniaczany, owsiany), białko jaja kurzego, łuska babki jajowatej, substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego, wodorowęglan sodu; sól, stabilizatory: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Informacje dodatkowe: Wartości odżywcze przeliczone na 100 g gotowego chleba do przyrządzenia którego użyto twaróg tłusty.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1030 kJ | 515 kJ |
248 kcal | 124 kcal | |
tłuszcz | 0.3 g | 0.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.1 g | 0.1 g |
węglowodany | 17 g | 8.5 g |
w tym cukry | 0.2 g | 0.1 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 21 g | 10.5 g |
błonnik | 47 g | 23.5 g |
sól | 5.1 g | 2.55 g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
AK
Chlebek łatwy w przygotowaniu, przypomina smakiem i wyglądem normalne pieczywo. Dobry keto zamiennik.