Chleb zmieniający życie - mieszanka do wypieku keto chleba - Coco Farm, 345g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
KETO Chleb zmieniający życie - mieszanka do przygotowania chleba
Chleb zmieniający życie - to mieszanka do samodzielnego przygotowania zdrowego chleba. Pełnowartościowe pieczywo bez zbóż i glutenu, jaj, nabiału, cukru i GMO oraz bez jakichkolwiek uszlachetniaczy, spulchniaczy czy konserwantów. Składniki zaczerpnięte wprost z natury: słonecznik, dynia, len, kokos i migdały - nie są poddawane żadnym inwazyjnym procesom - co więcej w naszej mieszance w wersji surowej. Chleb stworzony z myślą o dietach zdrowotnych, sportowych, wegańskich, odchudzających i wszelkich odmianach zdrowego i świadomego stylu życia i odżywiania.
Szczególnie polecany dla osób zmagających się z nietolerancjami (m.in. laktozy, glutenu), z dysfunkcjami gospodarki hormonalnej (insulinooporność, PCOS, Hashimoto), dla diabetyków oraz osób zmagających się ze schorzeniami, w których wysoko przetworzona i przepełniona chemią, cukrem i skrobią żywność nie jest wskazana. Chleb zmieniając życie ma unikalny bilans makroskładników WBT (węglowodany - 5 %, białko - 17 %, tłuszcz ponad 70 %), dobrany tak, aby służyć również osobom na dietach z ograniczeniem węglowodanów: LCHF, LOW CARB, Ketogenicznej (keto). Co więcej, proporcje makroskładników ułożone są tak, aby wpisywał się w ograniczenia związane z etapem adaptacji w diecie keto (ketoadaptacja).
Sposób przygotowania:
- Do przygotowania bezglutenowego Chleba zmieniającego życie potrzebujesz jedynie trzy rzeczy miskę, formę do pieczenia i wodę. Potrzebujesz poświęcić jedynie kilkanaście minut wagi, a reszta zrobi się sama.
- Nastaw piekarnik na 180 °C. W zależności od tego jak długo twój piekarnik się nagrzewa możesz to zrobić teraz lub po wymieszaniu wszystkich składników. Ustaw opcję grzania góra-dół.
- Na początek umieść sypkie składniki keto chleba w misce, dodaj do nich olej kokosowy z małej saszetki. Możesz go też wcześniej rozpuścić wkładając torebkę do ciepłej wody ale jeśli nie masz na o czasu to nie problem, po prostu wyciśnij olej albo przetnij woreczek. Zalej mieszankę 400 ml wrzącej wody.
- Wymieszaj dobrze składniki sypkie z wodą i olejem. Odstaw na 10 min aby składniki mogły się związać. Jeśli nie zrobiłeś tego wcześniej, nagrzej teraz piekarnik do 180 °C i posmaruj formę do pieczenia olejem lub masłem i oprósz mąką.
- Gdy składniki są już odpowiednio ze sobą połączone przełóż masę do formy dobrze ją ubijając łyżką.
Porada: dobrze aby chleb miał wysokość ok. 5-7 cm. - Wstaw chleb do nagrzanego piekarnika na 50 min. Co jakiś czas możesz się upewnić czy górna skórka zbytnio się nie spiekła.
- Po upływie 50 min połóż foremkę spodem do góry i piecz przez kolejne 15 minut.
- Odłóż chleb do wystygnięcia na 2 godziny. Dobrze jest też włożyć ostudzony chleb do lodówki.
Masa netto: 345 g.
Składniki: pestki słonecznika, len mielony odtłuszczony, olej kokosowy, nasiona sezamu, pestki dyni, nasiona słodkiej bazylii, migdały, ziarna lnu, mąka kokosowa, sól himalajska różowa, babka jajowata.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i ciemnym miejscu.
Masa po przyrządzeniu około 630 g.
Wartości odżywcze podano na 100 g gotowego produktu.
Informacje o alergenach: zawiera orzechy, nasiona sezamu, może zawierać orzeszki ziemne.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1258 kJ | 629 kJ |
300 kcal | 150 kcal | |
tłuszcz | 23.5 g | 11.8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8.6 g | 4.3 g |
węglowodany | 4 g | 2 g |
w tym cukry | 1 g | 0.5 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 13 g | 6.5 g |
błonnik | 9.3 g | 4.7 g |
sól | 1.2 g | 0.6 g |
Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano mieszankę na chleb
Nasiona słonecznika
W porcji 100 gramów suszone, całe nasiona słonecznika dostarczają 584 kilokalorii i składają się z 5 % wody, 20 % węglowodanów, 51 % tłuszczu i 21 % białka. Nasiona są bogatym źródłem białka, błonnika pokarmowego, wielu witamin z grupy B i witaminy E. Nasiona zawierają również wysoki poziom minerałów, w tym magnezu, manganu, fosforu, żelaza i cynku. Połowa 100-gramowej porcji to tłuszcze, głównie jednonienasycone i wielonienasycone, głównie kwas linolowy. Dodatkowo nasiona zawierają fitosterole, które mogą przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 584 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 51.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 18.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 23.1 g |
węglowodany: | 20 g |
w tym cukry: | 2.6 g |
w tym błonnik: | 8.6 g |
białko: | 20.8 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 78 mg |
żelazo, Fe: | 5.3 mg |
magnez, Mg: | 325 mg |
fosfor, P: | 660 mg |
potas, K: | 645 mg |
sód, Na: | 9 mg |
cynk, Zn: | 5 mg |
miedź, Cu: | 1.8 mg |
mangan, Mn: | 2 mg |
selen, Se: | 53 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 50 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 1.5 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.4 mg |
witamina B3, niacyna: | 8.3 mg |
witamina B4, cholina: | 55.1 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 1.1 mg |
witamina B6: | 1.3 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 227 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 1.4 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 35.2 mg |
witamina K: | 0 µg |
Len
Len, znany jest również jako len pospolity lub siemię lniane. Len uprawia się ze względu na nasiona, które można zmielić na mączkę lub przerobić na olej lniany.
Nasiona lnu występują w dwóch podstawowych odmianach/kolorach: brązowym lub żółtym (siemię lniane złote). Większość rodzajów tych podstawowych odmian ma podobne właściwości odżywcze i taką samą ilość krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3. Żółte nasiona lnu mają podobny profil oleju do brązowych nasion lnu i oba są bardzo bogate w kwasy omega-3 (w szczególności kwas alfa-linolenowy (ALA)). Z nasion lnu wytwarzany jest olej roślinny znany jako olej lniany.
100-gramowa porcja zmielonych nasion lnu dostarcza około 534 kilokalorii energii, 41 g tłuszczu, 28 g błonnika i 20 g białka. Całe nasiona lnu są chemicznie stabilne, ale zmielona mączka z nasion lnu, z powodu utleniania, może zjełczeć, gdy zostanie wystawiona na działanie powietrza w temperaturze pokojowej w ciągu zaledwie tygodnia. Chłodzenie i przechowywanie w zamkniętych pojemnikach zmielonej mączki z nasion lnu wydłuży jej świeżość. W przypadku natychmiastowego zapakowania bez wystawienia na działanie powietrza i światła, zmielone nasiona lnu są stabilne przed nadmiernym utlenianiem, gdy są przechowywane przez dziewięć miesięcy w temperaturze pokojowej.
W 100 gramowej porcji nasiona lnu zawierają 30 % białka, znaczną ilość kilku witamin z grupy B i minerałów. Dziesięć gramów nasion lnu zawiera jeden gram rozpuszczalnego w wodzie błonnika (który obniża poziom cholesterolu we krwi) i trzy gramy nierozpuszczalnego błonnika (który pomaga zapobiegać zaparciom). Nasiona lnu są szczególnie bogate w tiaminę, magnez, potas i fosfor. Len zawiera setki razy więcej lignanów niż inne pokarmy roślinne. Jako procent całkowitego tłuszczu nasiona lnu zawierają 54 % kwasów tłuszczowych omega-3 (głównie ALA), 18 % kwasów tłuszczowych omega-9 (kwas oleinowy) i 6 % kwasów tłuszczowych omega-6 (kwas linolowy); nasiona zawierają 9 % tłuszczów nasyconych, w tym 5 % kwasu palmitynowego. Olej z nasion lnu zawiera 53 % kwasów tłuszczowych omega-3 18:3 (głównie ALA) i 13 % kwasów tłuszczowych omega-6 18:2.
Efekty zdrowotne
Jedno z badań opublikowanych w latach 1990-2008 wykazało, że spożywanie nasion lnu lub jego pochodnych może obniżyć poziom cholesterolu całkowitego i LDL we krwi, z większymi korzyściami u kobiet i osób z wysokim poziomem cholesterolu. Metaanaliza wykazała, że ??spożywanie ponad 30 g nasion lnu dziennie przez ponad 12 tygodni powoduje utratę wagi. Inna metaanaliza wykazała, że ??spożywanie nasion lnu przez ponad 12 tygodni powodowało niewielkie obniżenie skurczowego i rozkurczowego ciśnienia krwi.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 534 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 42.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 7.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 28.7 g |
węglowodany: | 28.9 g |
w tym cukry: | 1.6 g |
w tym błonnik: | 27.3 g |
białko: | 18.3 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 255 mg |
żelazo, Fe: | 5.7 mg |
magnez, Mg: | 392 mg |
fosfor, P: | 642 mg |
potas, K: | 813 mg |
sód, Na: | 30 mg |
cynk, Zn: | 4.3 mg |
miedź, Cu: | 1.2 mg |
mangan, Mn: | 2.5 mg |
selen, Se: | 25.4 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 1.6 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.2 mg |
witamina B3, niacyna: | 3.1 mg |
witamina B4, cholina: | 78.7 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 1 mg |
witamina B6: | 0.5 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 87 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0.6 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.3 mg |
witamina K: | 4.3 µg |
Olej kokosowy
Olej kokosowy (lub masło kokosowe) to jadalny olej pozyskiwany z miąższu i mleka orzechów kokosowych. Olej kokosowy jest białym tłuszczem stałym, topiącym się w temperaturze pokojowej około 25°C, po stopieniu jest klarowny. Nierafinowane odmiany mają wyraźny aromat kokosowy.
Olej kokosowy to 99 % tłuszczu, składającego się głównie z tłuszczów nasyconych - 82 % całości. 100 gramów oleju kokosowego dostarcza 892 kilokalorii. Połowa tłuszczu nasyconego zawartego w oleju kokosowym to kwas laurynowy (41,8 grama na 100 gramów całego składu), podczas gdy inne znaczące tłuszcze nasycone to kwas mirystynowy (16,7 grama), kwas palmitynowy (8,6 grama) i kwas kaprylowy (6,8 grama). Tłuszcze jednonienasycone stanowią około 6 % całkowitego składu, a wielonienasycone około 2 %. Olej kokosowy zawiera fitosterole.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 892 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 99.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 82.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 6.3 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 1.7 g |
węglowodany: | 0 g |
w tym cukry: | 0 g |
w tym błonnik: | 0 g |
białko: | 0 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 1 mg |
żelazo, Fe: | 0.1 mg |
magnez, Mg: | 0 mg |
fosfor, P: | 0 mg |
potas, K: | 0 mg |
sód, Na: | 0 mg |
cynk, Zn: | 0 mg |
miedź, Cu: | 0 mg |
mangan, Mn: | 0 mg |
selen, Se: | 0 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0 mg |
witamina B3, niacyna: | 0 mg |
witamina B4, cholina: | 0.3 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0 mg |
witamina B6: | 0 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 0 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.1 mg |
witamina K: | 0.6 µg |
Sezam
Nasiona sezamu to jedna z najstarszych znanych roślin oleistych, udomowiona ponad 3000 lat temu. Gatunek uprawny sezamu, pochodzi z Indii. Sezam ma jedną z najwyższych zawartości oleju spośród wszystkich nasion. Dzięki bogatemu, orzechowemu smakowi jest powszechnym składnikiem kuchni na całym świecie.
W 100 gramach suszone pełne nasiona sezamu dostarczają 573 kilokalorii i składają się z 5 % wody, 23 % węglowodanów (w tym 12 % błonnika pokarmowego), 50 % tłuszczu i 18 % białka. Całe nasiona sezamu są bogate w witaminy z grupy B i minerały, zwłaszcza w żelazo, magnez, wapń, fosfor i cynk.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 573 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 49.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 7 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 18.8 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 21.8 g |
węglowodany: | 23.5 g |
w tym cukry: | 0.3 g |
w tym błonnik: | 11.8 g |
białko: | 17.7 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 975 mg |
żelazo, Fe: | 14.6 mg |
magnez, Mg: | 351 mg |
fosfor, P: | 629 mg |
potas, K: | 468 mg |
sód, Na: | 11 mg |
cynk, Zn: | 7.8 mg |
miedź, Cu: | 4.1 mg |
mangan, Mn: | 2.5 mg |
selen, Se: | 34.4 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 9 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.8 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.2 mg |
witamina B3, niacyna: | 4.5 mg |
witamina B4, cholina: | 25.6 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.1 mg |
witamina B6: | 0.8 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 97 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.3 mg |
witamina K: | 0 µg |
Pestki dyni
Pestki dyni są zazwyczaj płaskie i asymetrycznie owalne, mają białą zewnętrzną łuskę, a po usunięciu łuski są jasnozielone. Niektóre odmiany są pozbawione łusek i są uprawiane tylko dla ich jadalnych nasion. Nasiona są bogate w składniki odżywcze i kaloryczne, ze szczególnie wysoką zawartością tłuszczu (zwłaszcza kwasu linolowego i oleinowego), białka, błonnika pokarmowego oraz licznych mikroelementów.
Suszone, prażone pestki dyni zawierają 2 % wody, 49 % tłuszczu, 15 % węglowodanów i 30 % białka. W referencyjnej porcji 100 gramów nasiona są kaloryczne (574 kcal) i są bogatym źródłem białka, błonnika pokarmowego, niacyny, żelaza, cynku, manganu, magnezu i fosforu. Nasiona są umiarkowanym źródłem ryboflawiny, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego, sodu i potasu. Główne kwasy tłuszczowe w pestkach dyni to kwas linolowy i oleinowy, a w mniejszych ilościach kwas palmitynowy i kwas stearynowy.
Korzyści ze spożywania pestek dyni:
- Ponieważ pestki dyni są dobrym źródłem magnezu, potasu, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i wapnia, spożywanie ich pomaga poprawić zdrowie kości, serca i inne funkcje organizmu;
- nasiona dyni są dobrym źródłem witamin i kwasów tłuszczowych, które mogą pomóc w leczeniu cukrzycy typu II;
- pestki dyni są bogatym źródłem cynku i innych składników odżywczych, które poprawiają zdrowie i zdrowie wątroby podczas ciąży;
- ponieważ nasiona dyni są bogate w błonnik, jedzenie nasion dyni może poprawić utratę wagi i trawienie;
- wysoka zawartość witaminy E w pestkach dyni pomaga wzmocnić układ odpornościowy;
- pestki dyni, naturalne źródło tryptofanu - a-aminokwasu, zwiększają profilaktykę bezsenności;
- pestki dyni poprawiają zdrowie skóry i oczu, będąc dobrym źródłem beta-karotenu.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 574 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 49.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 8.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 15.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 19.9 g |
węglowodany: | 14.7 g |
w tym cukry: | 1.3 g |
w tym błonnik: | 6.5 g |
białko: | 29.8 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 52 mg |
żelazo, Fe: | 8.1 mg |
magnez, Mg: | 550 mg |
fosfor, P: | 1174 mg |
potas, K: | 788 mg |
sód, Na: | 18 mg |
cynk, Zn: | 7.6 mg |
miedź, Cu: | 1.3 mg |
mangan, Mn: | 4.5 mg |
selen, Se: | 9.4 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 8 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.1 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.2 mg |
witamina B3, niacyna: | 4.4 mg |
witamina B4, cholina: | 63 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.6 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 57 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 1.8 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.6 mg |
witamina K: | 4.5 µg |
Migdały
Migdałowiec jest gatunkiem pochodzącym z Iranu i krajów sąsiednich, ale powszechnie uprawiany jest w innych krajach. Migdał to jadalne i powszechnie uprawiane nasiona tego drzewa. Owocem migdałowca jest pestkowiec, składający się z zewnętrznej łuski i twardej skorupy z nasionami. Migdały sprzedawane są łuskane lub niełuskane. Blanszowane migdały to łuskane migdały, które zostały poddane działaniu gorącej wody w celu zmiękczenia okrywy nasiennej, która jest następnie usuwana, aby odsłonić biały zarodek.
Mąka migdałowa lub mączka z mielonych migdałów w połączeniu z cukrem lub miodem jako marcepan jest często używana jako bezglutenowa alternatywa dla mąki pszennej w gotowaniu i pieczeniu. Migdały zawierają w skórce polifenole składające się z flawonoli, flawan-3-oli, kwasów hydroksybenzoesowych i flawanonów, analogicznie do tych występujących w niektórych owocach i warzywach. Te związki fenolowe i prebiotyczny błonnik pokarmowy ze skórki migdałów mają zastosowanie komercyjne jako dodatki do żywności lub suplementy diety.
Migdały składają się z 4 % wody, 22 % węglowodanów, 21 % białka i 50 % tłuszczu. W 100 gramach migdały dostarczają 579 kilokalorii energii. Migdał jest bogatym w składniki odżywcze pokarmem, zapewniającym bogate źródło witamin z grupy B, ryboflawiny i niacyny, witaminy E oraz niezbędnych minerałów takich jak wapń, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor i cynk. Zawierają również znaczne ilości błonnika pokarmowego, tłuszczu jednonienasyconego (kwasu oleinowego) i tłuszczu wielonienasyconego (kwasu linolowego). Migdały są źródłem fitosteroli, takich jak beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol, sitostanol i campestanol.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 579 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 49.9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3.8 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 31.6 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 12.3 g |
węglowodany: | 21.6 g |
w tym cukry: | 4.4 g |
w tym błonnik: | 12.5 g |
białko: | 21.2 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 269 mg |
żelazo, Fe: | 3.7 mg |
magnez, Mg: | 270 mg |
fosfor, P: | 481 mg |
potas, K: | 733 mg |
sód, Na: | 1 mg |
cynk, Zn: | 3.1 mg |
miedź, Cu: | 1 mg |
mangan, Mn: | 2.2 mg |
selen, Se: | 4.1 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 2 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.2 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 1.1 mg |
witamina B3, niacyna: | 3.6 mg |
witamina B4, cholina: | 52.1 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.5 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 44 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 25.6 mg |
witamina K: | 0 µg |
Mąka kokosowa
Mąka kokosowa to jeden z wielu produktów spożywczych wytwarzanych z owoców palmy Cocos nucifera. Wytwarzana z suszonego, mielonego miąższu kokosowego, mąka kokosowa jest naturalnym produktem. Mąka kokosowa jest powszechnie stosowana do pieczenia. Ponieważ nie zawiera glutenu, osoby na diecie bezglutenowej mogą zastąpić mąkę kokosową w swoim przepisie na wypieki. Chociaż mąkę kokosową można stosować jako substytut mąki pszennej, wiele przepisów należy dostosować, aby uwzględnić jej inny skład. Mąka kokosowa jest gęstsza niż mąka pszenna i zatrzymuje więcej płynów. Ponieważ jest bezglutenowa, ciasta z mąki kokosowej trzeba mieszać dłużej. Mąka kokosowa ma niższy indeks glikemiczny niż mąka pszenna, co oznacza, że ??trawienie i wchłanianie zawartych w niej węglowodanów trwa dłużej. Zawiera również więcej błonnika i białka niż mąka pszenna.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 592 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 47 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 41.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.5 g |
węglowodany: | 44.4 g |
w tym cukry: | 0 g |
w tym błonnik: | 0 g |
białko: | 5.3 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 27 mg |
żelazo, Fe: | 3.4 mg |
magnez, Mg: | 92 mg |
fosfor, P: | 211 mg |
potas, K: | 554 mg |
sód, Na: | 37 mg |
cynk, Zn: | 2.1 mg |
miedź, Cu: | 0.8 mg |
mangan, Mn: | 2.8 mg |
selen, Se: | 0 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.1 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.1 mg |
witamina B3, niacyna: | 0.6 mg |
witamina B4, cholina: | 0 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.8 mg |
witamina B6: | 0.3 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 9 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 1.5 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0 mg |
witamina K: | 0 µg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.