Dunkel - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciemnego chleba - Adams Brot, 250g
Opis
Mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciemnego chleba - dunkel
Adams Brot - dunkel
Mieszanka do wypieku ciemnego chleba o wysokiej zawartości błonnika i białka, wegańska, niskowęglowodanowa, bez soi.
Z mieszanki można uzyskać około 400 g gotowego pieczywa.
Siemię lniane, nasiona słonecznika, błonnik jabłkowy i białko słonecznikowe nadają pieczywu lekko pikantny smak - bardzo zbliżony do zwykłego chleba.
Gotowy chleb zawiera tylko 1,1 g węglowodanów!
Sposób przygotowania:
- wymieszaj mieszankę z 230 ml letniej wody i wyrabiaj przez około 2 minuty aby uformować ciasto,
- włóż ciasto do formy lub uformuj bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem,
- przykryj ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu na około 45 minut do wyrośnięcia,
- powierzchnię wyrośniętego chleba posmaruj wodą,
- piecz w piekarniku nagrzanym do 160 °C (cyrkulacja powietrza) przez około 40 minut.
Masa netto: 250 g.
Składniki: witalne białko pszenicy, białko słonecznika*, siemię lniane, nasiona słonecznika, błonnik owsiany, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże, przyprawy.
* Częściowo odtłuszczone.
Informacje dodatkowe: Średnie wartości odżywcze na 100 g upieczonego ciasta (Informacja na etykiecie o wartości odżywczej jest wartością średnią i podlega pewnym wahaniom naturalnym i produkcyjnym).
Informacje o alergenach: zawiera białko pszenicy (gluten). Może zawierać śladowe ilości sezamu.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 952 kJ | 476 kJ |
227 kcal | 113.5 kcal | |
tłuszcz | 4 g | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.3 g | 0.2 g |
węglowodany | 1.1 g | 0.6 g |
w tym cukry | 0.2 g | 0.1 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 42 g | 21 g |
błonnik | 9.5 g | 4.8 g |
sól | 0.8 g | 0.4 g |