Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 248,00 zł.
Producenci
Promocje
Pasta tuńczyk z zielonymi oliwkami - Helcom, 225ml
Pasta tuńczyk z zielonymi oliwkami - Helcom, 225ml

7,99 zł

Cena regularna: 9,99 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
Biotyna 2500 µg, witamina B7 - PharmoVit, 60 kapsułek
Biotyna 2500 µg, witamina B7 - PharmoVit, 60 kapsułek

19,99 zł

Cena regularna: 29,89 zł

Najniższa cena: 29,89 zł
szt.
Mleczna czekolada z mango bez dodatku cukru - PURE&good, 75g
Mleczna czekolada z mango bez dodatku cukru - PURE&good, 75g

8,99 zł

Cena regularna: 9,99 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
szt.
Mleczna czekolada z pomarańczą bez dodatku cukru - PURE&good, 75g
Mleczna czekolada z pomarańczą bez dodatku cukru - PURE&good, 75g

8,99 zł

Cena regularna: 9,99 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
szt.
Keto bowl Peanut Protein - BIO - Diet Food, 200g
Keto bowl Peanut Protein - BIO - Diet Food, 200g

12,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 12,99 zł
szt.
Biała czekolada z algami i czarną solą morską bez dodatku cukru - Torras, 75g
Biała czekolada z algami i czarną solą morską bez dodatku cukru - Torras, 75g

8,99 zł

Cena regularna: 9,99 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
szt.
Olej z ostropestu w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml
Olej z ostropestu w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml

39,99 zł

Cena regularna: 42,99 zł

Najniższa cena: 42,99 zł
szt.
Energia do kawy podkręcona z chili - Palce Lizać, 40ml
Energia do kawy podkręcona z chili - Palce Lizać, 40ml

9,99 zł

Cena regularna: 11,99 zł

Najniższa cena: 11,99 zł
szt.
Melatonina - OstroVit, 300 tabletek
Melatonina - OstroVit, 300 tabletek

13,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.

Keto krem orzech laskowy z olejem MCT - Keto Cream Delicious Hazelnut - BeKeto, 250g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 36,89 zł

Cena regularna:

36.89
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 36 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Keto krem z orzechów laskowych z olejem MCT

KETO Cream with MCT Oil - Delicious Hazelnut

Keto krem z orzechów laskowych z olejem MCT to najwyższej jakości keto krem. Jest zarówno wegański, jak i bezglutenowy. Zawiera niecałe 2 gramów węglowodanów netto na 100 gramów i prawie 48 gramy zdrowych tłuszczów! Keto krem jest całkowicie pozbawiony cukru. Zapomnij o wysokim poziomie cukru we krwi i ciesz się wszystkimi zaletami ketozy. Keto krem jest wzbogacony olejem MCT, który wspomaga produkcję ciał ketonowych. Ponadto ziarna kakaowe zawierają przeciwutleniacze, takie jak polifenole i flawonole, które wspierają pracę mózgu. Świetnie smakuje z poranną kawą, koktajlami i innymi przepisami keto, takimi jak omlety, ciasteczka i inne słodycze o niskiej zawartości węglowodanów. Keto krem jest zdrowy i uzależniający!

  • Olej MCT wspomaga produkcję ciał ketonowych.
  • Zawiera antyoksydanty, takie jak polifenole i flawonole.
  • Bez dodatku cukru.

Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.


Masa netto: 250 g.

Składniki: kremowy kokos, orzech laskowy, inulina, erytrytol, łuska kakaowa, lecytyna słonecznikowa, olej MCT, olej kokosowy.

Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 25 g
wartość energetyczna2025.1 kJ506.3 kJ
484 kcal121 kcal
tłuszcz43.6 g10.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone27.4 g6.9 g
węglowodany8.9 g2.2 g
w tym cukry5.8 g1.5 g
w tym poliolebrak danychbrak danych
białko8.2 g2.1 g
błonnik25.5 g6.4 g
sól0.2 g0.05 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano krem

Miąższ kokosowy

Miąższ kokosowy - biała, mięsista część kokosa. Może być spożywany bezpośrednio lub jako dodatek w sałatkach, napojach, deserach i wypiekach. Miąższ kokosowy jest bogatym źródłem tłuszczu.

miąższ kokosowy

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:354 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:33.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:29.7 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:1.4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0.4 g
węglowodany:15.2 g
w tym cukry:6.2 g
w tym błonnik:9 g
białko:3.3 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:14 mg
żelazo, Fe:2.4 mg
magnez, Mg:32 mg
fosfor, P:113 mg
potas, K:356 mg
sód, Na:20 mg
cynk, Zn:1.1 mg
miedź, Cu:0.4 mg
mangan, Mn:1.5 mg
selen, Se:10.1 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.1 mg
witamina B2, ryboflawina:0 mg
witamina B3, niacyna:0.5 mg
witamina B4, cholina:12.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.3 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:26 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:3.3 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.2 mg
witamina K:0.2 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Orzechy laskowe

Orzech laskowy jest owocem leszczyny i dlatego obejmuje wszystkie orzechy pochodzące z gatunku Corylus, zwłaszcza orzechy z gatunku Corylus avellana. Orzechy laskowe mają cienką, ciemnobrązową skórkę, którą czasami usuwa się przed zjedzeniem.
Orzechy laskowe są używane do pieczenia i deserów, wyrobów cukierniczych do wyrobu pralin, a także w połączeniu z czekoladą do czekoladowych trufli i produktów takich jak tabliczki czekolady, kremy kakaowe z orzechów laskowych. Olej tłoczony z orzechów laskowych ma mocny aromat i używany jest jako olej spożywczy. Turcja jest największym na świecie producentem orzechów laskowych.
Orzechy laskowe są bogate w białko, tłuszcze jednonienasycone, witaminę E, mangan i wiele innych niezbędnych składników odżywczych. W 100 gramowej porcji surowe orzechy laskowe dostarczają 628 kilokalorii energii i są bogatym źródłem wielu niezbędnych składników odżywczych. Orzechy laskowe zawierają szczególnie duże ilości białka, błonnika pokarmowego, witaminy E, żelaza, tiaminy, fosforu, manganu i magnezu, wszystkie przekraczające 30 % dziennej zalecanej dawki. Zawierają równiez znaczne ilości kilku witamin z grupy B. W mniejszych, ale wciąż znaczących ilościach zawierają witaminę K, wapń, cynk i potas.
Orzechy laskowe są znaczącym źródłem całkowitego tłuszczu, stanowiąc 93 % dziennej dawki dziennej (w 100 gramach). Składnikami tłuszczów są tłuszcze jednonienasycone jako kwas oleinowy - 75 % całości, tłuszcze wielonienasycone głównie jako kwas linolowy - 13 % całości oraz tłuszcze nasycone, głównie jako kwas palmitynowy i kwas stearynowy - łącznie 7 % całości.

orzechy laskowe

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:628 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:60.8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:4.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:45.7 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:7.9 g
węglowodany:16.7 g
w tym cukry:4.3 g
w tym błonnik:9.7 g
białko:15 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:114 mg
żelazo, Fe:4.7 mg
magnez, Mg:163 mg
fosfor, P:290 mg
potas, K:680 mg
sód, Na:0 mg
cynk, Zn:2.5 mg
miedź, Cu:1.7 mg
mangan, Mn:6.2 mg
selen, Se:2.4 µg
witaminy:
witamina A:20 j.m.
witamina B1, tiamina:0.6 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:1.8 mg
witamina B4, cholina:45.6 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.9 mg
witamina B6:0.6 mg
witamina B9, kwas foliowy:113 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:6.3 mg
witamina D:0 µg
witamina E:15 mg
witamina K:14.2 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Inulina

Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Olej MCT

Olej MCT to średniołańcuchowe triglicerydy (medium chain triglycerides) to triglicerydy z dwoma lub trzema kwasami tłuszczowymi o alifatycznym łańcuchu od 6 do 12 atomów węgla. Zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Źródła oleju MCT - olej MCT znajduje się w oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowym i można je wydzielić przez frakcjonowanie.
Lista średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:

  • C6 - kwas kapronowy,
  • C8 - kwas kaprylowy,
  • C10 - kwas kaprynowy,
  • C12 - kwas laurynowy.

olej MCT

Olej kokosowy

Olej kokosowy (lub masło kokosowe) to jadalny olej pozyskiwany z miąższu i mleka orzechów kokosowych. Olej kokosowy jest białym tłuszczem stałym, topiącym się w temperaturze pokojowej około 25°C, po stopieniu jest klarowny. Nierafinowane odmiany mają wyraźny aromat kokosowy.
Olej kokosowy to 99 % tłuszczu, składającego się głównie z tłuszczów nasyconych - 82 % całości. 100 gramów oleju kokosowego dostarcza 892 kilokalorii. Połowa tłuszczu nasyconego zawartego w oleju kokosowym to kwas laurynowy (41,8 grama na 100 gramów całego składu), podczas gdy inne znaczące tłuszcze nasycone to kwas mirystynowy (16,7 grama), kwas palmitynowy (8,6 grama) i kwas kaprylowy (6,8 grama). Tłuszcze jednonienasycone stanowią około 6 % całkowitego składu, a wielonienasycone około 2 %. Olej kokosowy zawiera fitosterole.

olej kokosowy

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:892 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:99.1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:82.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:6.3 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:1.7 g
węglowodany:0 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:0 g
białko:0 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:1 mg
żelazo, Fe:0.1 mg
magnez, Mg:0 mg
fosfor, P:0 mg
potas, K:0 mg
sód, Na:0 mg
cynk, Zn:0 mg
miedź, Cu:0 mg
mangan, Mn:0 mg
selen, Se:0 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0 mg
witamina B2, ryboflawina:0 mg
witamina B3, niacyna:0 mg
witamina B4, cholina:0.3 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0 mg
witamina B6:0 mg
witamina B9, kwas foliowy:0 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.1 mg
witamina K:0.6 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl