Gorzka czekolada z kawą bez dodatku cukru - Torras, 75g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Czekolada gorzka 49 % kakao z kawą bez dodatku cukru
Dark Chocolate with Coffee and Sweetener
Gorzka czekolada z kawą bez dodatku cukru firmy Torras to idealny wybór dla osób, które kierują się zasadami diety keto i low-carb. Ta wyjątkowa czekolada to połączenie najlepszych składników - gorzkiej czekolady i aromatycznej kawy. Bez dodatku cukru.
Produkt jest wolny od sztucznych barwników i aromatów, dzięki czemu możesz cieszyć się prawdziwym smakiem kawy i czekolady. Dodatkowo, naturalny aromat waniliowy wzbogaca smak czekolady i czyni go jeszcze bardziej intensywnym.
Ta wyśmienita gorzka czekolada jest idealna na popołudniową przekąskę lub jako dodatek do kawy. Wybierz czekoladę firmy Torras, aby poczuć prawdziwą przyjemność z jedzenia czekolady bez poczucia winy.
Masa netto: 75 g.
Składniki: substancja słodząca maltitol, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, kawa (4 %), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat waniliowy.
Informacje dodatkowe: Masa kakaowa min. 49 %.
Informacje o alergenach: produkt może zawierać orzechy, mleko, soję i sezam.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 20 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1873 kJ | 374.6 kJ |
453 kcal | 90.6 kcal | |
tłuszcz | 32 g | 6.4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g | 3.8 g |
węglowodany | 47 g | 9.4 g |
w tym cukry | 0.5 g | 0.1 g |
w tym poliole | 44 g | 8.8 g |
białko | 6 g | 1.2 g |
błonnik | 12 g | 2.4 g |
sól | 0.07 g | 0.01 g |
Dowiedz się więcej na temat głównych składników, z których wykonano czekoladę
Kakao
Aby wyprodukować 1 kg czekolady, przetwarza się około 300 do 600 ziaren kakao, w zależności od pożądanej zawartości kakao.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 228 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 13.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 8.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 4.6 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.4 g |
węglowodany: | 57.9 g |
w tym cukry: | 1.8 g |
w tym błonnik: | 37 g |
białko: | 19.6 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 128 mg |
żelazo, Fe: | 13.9 mg |
magnez, Mg: | 499 mg |
fosfor, P: | 734 mg |
potas, K: | 1524 mg |
sód, Na: | 21 mg |
cynk, Zn: | 6.8 mg |
miedź, Cu: | 3.8 mg |
mangan, Mn: | 3.8 mg |
selen, Se: | 14.3 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.1 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.2 mg |
witamina B3, niacyna: | 2.2 mg |
witamina B4, cholina: | 12 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.3 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 32 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.1 mg |
witamina K: | 2.5 µg |
Inulina
Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.
Kawa
Kawa - ciemno zabarwiona, gorzka, lekko kwaśna, działa pobudzająco na ludzi, głównie ze względu na zawartość kofeiny. Jest to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Zwykle podaje się go na gorąco, chociaż często schłodzona lub mrożona kawa jest powszechna. Dwa najczęściej uprawiane rodzaje ziaren kawy to arabica i robusta. Kawy uprawiane są w ponad 70 krajach, głównie w rejonach równikowych obu Ameryk, Azji Południowo-Wschodniej, na subkontynencie indyjskim i Afryce.
Kawa parzona zawiera 40 mg kofeiny na 100 gramów i nie zawiera istotnych składników odżywczych w znacznej zawartości. W espresso, zawiera znaczną zawartość magnezu, witamin z grupy B, niacyny i ryboflawiny oraz 212 mg kofeiny na 100 gramów.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 353 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.2 g |
węglowodany: | 75.4 g |
w tym cukry: | 0 g |
w tym błonnik: | 0 g |
białko: | 12.2 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 141 mg |
żelazo, Fe: | 4.4 mg |
magnez, Mg: | 327 mg |
fosfor, P: | 303 mg |
potas, K: | 3535 mg |
sód, Na: | 37 mg |
cynk, Zn: | 0.4 mg |
miedź, Cu: | 0.1 mg |
mangan, Mn: | 1.7 mg |
selen, Se: | 12.6 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.1 mg |
witamina B3, niacyna: | 28.2 mg |
witamina B4, cholina: | 101.9 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.1 mg |
witamina B6: | 0 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 0 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0 mg |
witamina K: | 1.9 µg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.