Mieszanka do wypieku spodów do pizzy o niskim IG, bez zbóż - Coco Farm, 230g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mieszanka do wypieku 2 spodów do pizzy
Bez zbóż. Na bazie 3 błonników i mąki łubinowej
Przygotuj się na prawdziwie pyszne i zdrowe doznania kulinarne dzięki mieszance do wypieku spodów do pizzy od Coco Farm. Idealna dla osób na diecie keto oraz niskowęglowodanowej. Dzięki starannie dobranym składnikom, możesz cieszyć się pysznym i chrupiącym spodem pizzy bez uczucia ciężkości i wyrzutów sumienia!
Składniki:
- Mąka łubinowa: naturalne źródło białka i błonnika, sprawiające, że nasza mieszanka jest bardziej sycąca.
- Błonnik owsiany: wspomaga trawienie.
- Błonnik bambusowy: dodaje lekkości ciastu.
- Łuska babki jajowatej: naturalne źródło błonnika, pomaga w zachowaniu odpowiedniej konsystencji ciasta.
- Wodorowęglan sodu: sprawia, że ciasto jest lekkie i puszyste.
- Sól himalajska różowa: nie tylko dodaje smaku, ale jest również bogata w minerały i mikroelementy.
Idealna dla wszystkich miłośników pizzy, którzy nie chcą rezygnować z ulubionego smaku podczas stosowania diety keto lub niskowęglowodanowej. Dzięki naszej mieszance przygotowanie domowej, zdrowej pizzy jest proste i szybkie.
Sposób przygotowania
- Przygotuj 400 ml gorącej wody, łyżkę oliwy z oliwek, opcjonalnie 4 g drożdży (dla smaku), łyżkę octu lub soku z cytryny.
- Wodę przelej do miski, dodaj olej, drożdże oraz sypką zawartość opakowania.
- Wymieszaj, aż masa będzie gładka.
- Dodaj ocet lub sok z cytryny wyrabiaj, aż ciasto sklei się w kulę.
- Podziel ciasto na 2 części przełóż na dwie posmarowane oliwą blachy (28-30 cm).
- Ciasto rozwałkuj lub ugnieć dłońmi na cienką warstwę wyklejając brzegi blachy.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika (200 °C) i piecz 15 minut, używając termoobiegu.
- Na wypieczony spód nanieś ulubione składniki i piecz 10 minut w temperaturze 180 °C.
Masa netto: 230 g.
Składniki: mąka łubinowa, błonnik owsiany, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, sól himalajska różowa.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chodnym miejscu. Po wypieczeniu przechowuj w lodówce do 2 dni.
Masa po przyrządzeniu około 340 g.
Wartości odżywcze podano na 100 g gotowego produktu.
Informacje o alergenach: zawiera: łubin. Może zawierać: orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 42 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 792 kJ | 332.6 kJ |
193 kcal | 81.1 kcal | |
tłuszcz | 6.8 g | 2.9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.3 g | 0.5 g |
węglowodany | 4 g | 1.7 g |
w tym cukry | 1 g | 0.4 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 11 g | 4.6 g |
błonnik | 39 g | 16.4 g |
sól | 2.6 g | 1.09 g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.