
Kawa latte - Keto Friendly - Diet Food, 300g
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Keto Kawa latte
Caffe Latte Keto Friendly
Wyśmienita keto kawa latte to mieszanka doskonałej kawy rozpuszczalnej 60 %, oleju kokosowego w proszku MCT i erytrytolu. Wyśmienicie smakuje jako poranny napój pobudzający, oraz jako napój w ciągu dnia. Nie musisz dodawać niezdrowego białego cukru, w jej składzie zawarty jest erytrytol, który nadaje jej odpowiednią słodycz.
Sposób przygotowania
Wymieszaj 2-3 łyżeczki (około 10-15 g) z 250 ml wody lub mleka. Doskonała na ciepło lub zimno.
Masa netto: 300 g.
Składniki: kawa rozpuszczalna 60 %, olej kokosowy w proszku MCT, erytrytol.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: produkt może zawierać soję, orzechy oraz gluten.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 10 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 848 kJ | 84.8 kJ |
203 kcal | 20.3 kcal | |
tłuszcz | 22 g | 2.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 22 g | 2.2 g |
węglowodany | 10 g | 1 g |
w tym cukry | 0.1 g | 0 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 1.6 g | 0.2 g |
błonnik | 4.5 g | 0.5 g |
sól | 0.07 g | 0.01 g |
Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano keto kawę latte
Kawa
Kawa - ciemno zabarwiona, gorzka, lekko kwaśna, działa pobudzająco na ludzi, głównie ze względu na zawartość kofeiny. Jest to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Zwykle podaje się go na gorąco, chociaż często schłodzona lub mrożona kawa jest powszechna. Dwa najczęściej uprawiane rodzaje ziaren kawy to arabica i robusta. Kawy uprawiane są w ponad 70 krajach, głównie w rejonach równikowych obu Ameryk, Azji Południowo-Wschodniej, na subkontynencie indyjskim i Afryce.
Kawa parzona zawiera 40 mg kofeiny na 100 gramów i nie zawiera istotnych składników odżywczych w znacznej zawartości. W espresso, zawiera znaczną zawartość magnezu, witamin z grupy B, niacyny i ryboflawiny oraz 212 mg kofeiny na 100 gramów.

Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 353 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.2 g |
węglowodany: | 75.4 g |
w tym cukry: | 0 g |
w tym błonnik: | 0 g |
białko: | 12.2 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 141 mg |
żelazo, Fe: | 4.4 mg |
magnez, Mg: | 327 mg |
fosfor, P: | 303 mg |
potas, K: | 3535 mg |
sód, Na: | 37 mg |
cynk, Zn: | 0.4 mg |
miedź, Cu: | 0.1 mg |
mangan, Mn: | 1.7 mg |
selen, Se: | 12.6 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.1 mg |
witamina B3, niacyna: | 28.2 mg |
witamina B4, cholina: | 101.9 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.1 mg |
witamina B6: | 0 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 0 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0 mg |
witamina K: | 1.9 µg |
Olej MCT
Olej MCT to średniołańcuchowe triglicerydy (medium chain triglycerides) to triglicerydy z dwoma lub trzema kwasami tłuszczowymi o alifatycznym łańcuchu od 6 do 12 atomów węgla. Zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Źródła oleju MCT - olej MCT znajduje się w oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowym i można je wydzielić przez frakcjonowanie.
Lista średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:
- C6 - kwas kapronowy,
- C8 - kwas kaprylowy,
- C10 - kwas kaprynowy,
- C12 - kwas laurynowy.

Erytrytol
Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.