Keto kawa z olejem MCT i organiczną ashwagandhą - Supreme Coffee - BeKeto, 250g
Opis
Keto kawa z olejem MCT i ashwagandhą
Supreme Coffee + MCT Oil Powder + Organic Ashwagandha
Keto kawa z olejem MCT i organiczną ashwagandhą. Jedyne w swoim rodzaju połączenie mielonej kawy Arabica (100 % ) prosto z Brazylii, wegańskiego sproszkowanego oleju MCT, błonnika akacjowego i mocnego organicznego adaptogenu ashwagandha. Produkt jest w pełni dozwolony na dietach keto i niskowęglowodanowych! Świetnie sprawdzi się jako zamiennik Twojej tradycyjnej kawy. Wegańska i bezglutenowa.
Czy wiesz, że Supreme Coffee działa zarówno uspokajająco, jak i energetyzująco? Tak to mozliwe! Ekologiczna ashwagandha pomoże w utrzymaniu dobrego samopoczucia fizycznego i psychicznego. Działa przeciwstresowo, przeciwzapalnie, uspokajająco i przeciwlękowo. W połączeniu z olejem MCT, który zapewni natychmiastowy zastrzyk energii i będzie najlepszym paliwem dla Twojego mózgu. Można ją zaparzyć jak tradycyjną kawę mieloną. Wsyp jedną łyżeczkę i ciesz się doskonałym początkiem dnia!
- Dzięki ashwagandzie działa antystresowo, przeciwzapalnie i uspokajająco, zapewniając jednocześnie zastrzyk energii.
- Wspomaga pamięć i koncentrację. Wspomaga efektywność w pracy.
- Wspomaga układ pokarmowy i układ odpornościowy. Działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie.
- Zmniejsza łaknienie, hamuje apetyt i pozwala uzyskać kontrolę nad uczuciem głodu.
- Połączenie organicznej ashwagandhy i sproszkowanego oleju MCT uspokaja, jednocześnie dodając energii.
- Prawdopodobnie najlepsza kawa keto na świecie!
Jak stosować keto kawę?
- Dodaj jedną łyżkę keto kawy do średniej wielkości kubka lub filiżanki (200 ml).
- Temperatura zaparzania powinna wynosić około 90-95°C - po zagotowaniu wody należy odczekać 2-3 minuty do osiągnięcia tej temperatury.
- Aby zachować wszystkie wartości odżywcze kawy, zaparzaj przez 3-4 minuty.
Masa netto: 250 g.
Składniki: 100 % mielona kawa Arabica, olej MCT z kokosa, Organiczna Ashwagandha, błonnik z akacji.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 12 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 217.6 kJ | 26.1 kJ |
52 kcal | 6.2 kcal | |
tłuszcz | 4.3 g | 0.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3.4 g | 0.4 g |
węglowodany | 3.3 g | 0.4 g |
w tym cukry | 0.4 g | 0 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 0.2 g | 0 g |
błonnik | 1.6 g | 0.2 g |
sól | 0.2 g | 0.02 g |
Dowiedz się więcej na temat kawy i innych składników
Kawa
Kawa - ciemno zabarwiona, gorzka, lekko kwaśna, działa pobudzająco na ludzi, głównie ze względu na zawartość kofeiny. Jest to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Zwykle podaje się go na gorąco, chociaż często schłodzona lub mrożona kawa jest powszechna. Dwa najczęściej uprawiane rodzaje ziaren kawy to arabica i robusta. Kawy uprawiane są w ponad 70 krajach, głównie w rejonach równikowych obu Ameryk, Azji Południowo-Wschodniej, na subkontynencie indyjskim i Afryce.
Kawa parzona zawiera 40 mg kofeiny na 100 gramów i nie zawiera istotnych składników odżywczych w znacznej zawartości. W espresso, zawiera znaczną zawartość magnezu, witamin z grupy B, niacyny i ryboflawiny oraz 212 mg kofeiny na 100 gramów.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 353 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.2 g |
węglowodany: | 75.4 g |
w tym cukry: | 0 g |
w tym błonnik: | 0 g |
białko: | 12.2 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 141 mg |
żelazo, Fe: | 4.4 mg |
magnez, Mg: | 327 mg |
fosfor, P: | 303 mg |
potas, K: | 3535 mg |
sód, Na: | 37 mg |
cynk, Zn: | 0.4 mg |
miedź, Cu: | 0.1 mg |
mangan, Mn: | 1.7 mg |
selen, Se: | 12.6 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.1 mg |
witamina B3, niacyna: | 28.2 mg |
witamina B4, cholina: | 101.9 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.1 mg |
witamina B6: | 0 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 0 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0 mg |
witamina K: | 1.9 µg |
Olej MCT
Olej MCT to średniołańcuchowe triglicerydy (medium chain triglycerides) to triglicerydy z dwoma lub trzema kwasami tłuszczowymi o alifatycznym łańcuchu od 6 do 12 atomów węgla. Zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Źródła oleju MCT - olej MCT znajduje się w oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowym i można je wydzielić przez frakcjonowanie.
Lista średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:
- C6 - kwas kapronowy,
- C8 - kwas kaprylowy,
- C10 - kwas kaprynowy,
- C12 - kwas laurynowy.
Ashwagandha
Withania somnifera, znana powszechnie jako ashwagandha lub wiśnia zimowa, jest wiecznie zielonym krzewem z rodziny psiankowatych lub psiankowatych, która rośnie w Indiach, na Bliskim Wschodzie i w niektórych częściach Afryki. Kilka innych gatunków z rodzaju Withania jest podobnych morfologicznie.