Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 248,00 zł.
Producenci
Promocje
Krem orzechowo-cytrynowy CITRO NOUT - BIO - Diet Food, 200g
Krem orzechowo-cytrynowy CITRO NOUT - BIO - Diet Food, 200g

19,99 zł

Cena regularna: 23,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Kolagen ANTI-AGE + kwas hialuronowy + witamina C - Intenson, 60 tabletek
Kolagen ANTI-AGE + kwas hialuronowy + witamina C - Intenson, 60 tabletek

39,99 zł

Cena regularna: 41,99 zł

Najniższa cena: 41,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 250g
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 250g

12,99 zł

Cena regularna: 13,99 zł

Najniższa cena: 13,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g

16,99 zł

Cena regularna: 17,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Pasta ze słonecznika z pieprzem i czarnuszką - Helcom, 225ml
Pasta ze słonecznika z pieprzem i czarnuszką - Helcom, 225ml

5,99 zł

Cena regularna: 8,99 zł

Najniższa cena: 7,99 zł
szt.
Il Mare - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba - Adams Brot, 250g
Il Mare - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba - Adams Brot, 250g

19,99 zł

Cena regularna: 23,99 zł

Najniższa cena: 23,99 zł
szt.
Saaten (4-Korn) - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych bułeczek 4 ziarna - Adams Brot, 200g
Saaten (4-Korn) - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych bułeczek 4 ziarna - Adams Brot, 200g

13,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 17,99 zł
szt.
Keto ciasteczko kokos i orzechy nerkowca - Frank&Oli, 50g
Keto ciasteczko kokos i orzechy nerkowca - Frank&Oli, 50g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Keto konfitura bez dodatku cukru - malina - Smaki i Aromaty, 200g
Keto konfitura bez dodatku cukru - malina - Smaki i Aromaty, 200g

16,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
Keto ciastko masło orzechowe - Keto Cookie Peanut Butter - BeKeto, 50g
Keto ciastko masło orzechowe - Keto Cookie Peanut Butter - BeKeto, 50g

5,89 zł

Cena regularna: 6,89 zł

Najniższa cena: 6,89 zł
szt.
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml

39,99 zł

Cena regularna: 42,99 zł

Najniższa cena: 42,99 zł
Pasta z awokado z jarmużem - Helcom, 225ml
Pasta z awokado z jarmużem - Helcom, 225ml

8,99 zł

Cena regularna: 9,99 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
szt.

Erevia Powder - erytrytol + stewia w formie pudru - MK Nutrition, 500g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 19,99 zł

Cena regularna:

19.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 19 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Erytrytol + stewia w formie pudru

Erevia Powder

Erevia Powder to słodzik w formie pudru na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych. Idealnie zastępuje klasyczny biały rafinowany cukier. Erytrytol to naturalnie występujący związek, wytwarzany na etapie naturalnej fermentacji. Nie zawiera kalorii, ma zerowy indeks glikemiczny, nie powoduje skoków insuliny. Ponadto jest przyjazny dla zębów, bo nie powoduje próchnicy. Erytrytol został wzbogacony glikozydami stewiolowymi, które są 250 do 350 razy słodsze od klasycznego białego cukru. Glikozydy stewiolowe pozyskiwane są z liści roślin zwanej stewia (Stevia rebaudiana).


Masa netto: 500 g.

Składniki: erytrytol, glikozydy stewiolowe.

Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje o alergenach: może zawierać: gluten, łubin, soję, sezam.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 5 g
wartość energetyczna0 kJ0 kJ
0 kcal0 kcal
tłuszcz0 g0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 g
węglowodany100 g5 g
w tym cukry0 g0 g
w tym poliole100 g5 g
białko0 g0 g
błonnikbrak danychbrak danych
sól0 g0 g

 


Dowiedz się więcej na temat erytrytolu i stewii

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Stewia

Stewia to naturalny słodzik i substytut cukru pozyskiwany z liści gatunku rośliny Stevia rebaudiana, pochodzącej z Brazylii i Paragwaju. Aktywnymi związkami są glikozydy stewiolowe (głównie stewiozyd i rebaudiozyd), które mają około 50 do 300 razy słodkość cukru, są termostabilne, stabilne pod względem pH i nie ulegają fermentacji. Organizm ludzki nie metabolizuje glikozydów zawartych w stewii, więc zawiera zero kalorii jako nieodżywczy słodzik. Stewia jest stosowana w produktach spożywczych i napojach o obniżonej zawartości cukru i kalorii jako alternatywa dla wariantów z cukrem. Stevia rebaudiana była używana od ponad 1500 lat przez ludy Guarani w Ameryce Południowej, którzy nazywali ją ka'a he'ê (słodkie zioło). Liście były tradycyjnie używane od setek lat w Brazylii i Paragwaju do słodzenia lokalnych herbat i leków oraz jako słodki przysmak. Rodzaj został nazwany na cześć hiszpańskiego botanika i lekarza Petrusa Jacobusa Stevusa. W 1899 roku szwajcarski botanik Moisés Santiago Bertoni, prowadząc badania we wschodnim Paragwaju, po raz pierwszy szczegółowo opisał roślinę i jej słodki smak. Przeprowadzono tylko ograniczone badania na ten temat, aż w 1931 r. dwóch francuskich chemików wyizolowało glikozydy, które nadają stewii słodki smak.

stewia

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:0 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:0 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0 g
węglowodany:100 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:0 g
białko:0 g
cholesterol:0 mg
Źródło: USDA FoodData Central

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl