Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 249,00 zł.
Producenci
Promocje
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml

36,99 zł

Cena regularna: 42,99 zł

Najniższa cena: 36,99 zł
Mąka z orzechów ziemnych - Coco Farm, 250g
Mąka z orzechów ziemnych - Coco Farm, 250g

5,99 zł

Cena regularna: 6,49 zł

Najniższa cena: 5,99 zł
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Batom, 500ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Batom, 500ml

69,99 zł

Cena regularna: 72,99 zł

Najniższa cena: 72,99 zł
szt.
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml

57,99 zł

Cena regularna: 59,99 zł

Najniższa cena: 59,99 zł
szt.
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 250ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 250ml

36,99 zł

Cena regularna: 37,99 zł

Najniższa cena: 37,99 zł
szt.
Błonnik bambusowy, mąka bambusowa - Pięć Przemian, 250g
Błonnik bambusowy, mąka bambusowa - Pięć Przemian, 250g

14,99 zł

Cena regularna: 15,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Krem Warszawski śniadaniowy - Baton Warszawski, 190g
Krem Warszawski śniadaniowy - Baton Warszawski, 190g

13,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g

99,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g

89,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g

15,99 zł

Cena regularna: 25,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g

23,99 zł

Cena regularna: 26,99 zł

Najniższa cena: 23,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg

29,99 zł

Cena regularna: 33,99 zł

Najniższa cena: 29,99 zł
szt.

Baton Brownie KETO - Baton Warszawski, 50g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 4,99 zł 4.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Baton Brownie KETO

Baton Brownie KETO to idealny wybór dla osób na diecie keto i low-carb, które poszukują słodkiego przysmaku bez dodatku cukru i z minimalną ilością węglowodanów. Baton jest wytwarzany na bazie mąki migdałowej i bezcukrowej czekolady, dzięki czemu jest bogaty w błonnik pokarmowy i zdrowe tłuszcze.

Baton Brownie KETO zawiera wiele składników odżywczych, takich jak siemię lniane, wiórki kokosowe, olej kokosowy, koncentrat białek serwatkowych WPC80 oraz inulinę. Jest to także wspaniałe źródło białka - każdy baton zawiera aż 7,3 g białka. Dzięki temu produktowi możesz cieszyć się słodkim smakiem, jednocześnie dostarczając swojemu organizmowi odpowiednią dawkę składników odżywczych.

Baton jest także wolny od glutenu, co czyni go idealnym wyborem dla osób cierpiących na celiakię lub nietolerancję glutenu.

Jeden baton zawiera tylko 1,03 g węglowodanów netto, co czyni go idealnym wyborem dla osób, które chcą utrzymać niski poziom węglowodanów w diecie. Baton Brownie KETO to smaczny i zdrowy przysmak, który pozwoli Ci cieszyć się słodkim smakiem bez obaw o dodatkowe kalorie i węglowodany.


Masa netto: 50 g.

Składniki: erytrytol (substancja słodząca), siemię lniane, mąka migdałowa 12,7 %, wiórki kokosowe, olej kokosowy, czekolada gorzka bez dodatku cukru 7,2 % (miazga kakaowa, substancje słodzące [erytrytol 29,5 %, glikozydy stewiolowe 0,027 %], tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator [lecytyna z soi], aromat waniliowy. masa kakao min. 60 %), kakao, koncentrat białek serwatkowych WPC80 (z mleka), inulina (błonnik pokarmowy), słonecznik, sól kłodawska, wanilia.

Informacje o alergenach: może zawierać nasiona sezamu.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 50 g
wartość energetyczna1778 kJ889 kJ
425 kcal212.5 kcal
tłuszcz36 g18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone17.7 g8.9 g
węglowodany18.6 g9.3 g
w tym cukry1.7 g0.9 g
w tym poliolebrak danychbrak danych
białko14.5 g7.3 g
błonnik16.6 g8.3 g
sól0.24 g0.12 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano baton

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa wytwarzana jest ze zmielonych słodkich migdałów. Mąka migdałowa jest zwykle wytwarzana z migdałów blanszowanych (bez skórki). Konsystencja bardziej przypomina mąkę kukurydzianą niż mąkę pszenną. Wykorzystywany jest w cukiernictwie - w produkcji migdałowych makaroników oraz innych słodkich wypieków, w nadzieniach do ciast, takich jak Sachertorte, jest jednym z dwóch głównych składników marcepanu i pasty migdałowej. We Francji mączka migdałowa jest ważnym składnikiem frangipane, nadzienia tradycyjnego ciasta galette des Rois. Mąka migdałowa jest ważna w wypiekach dla osób na diecie niskowęglowodanowej. Dodaje wilgoci i bogatego orzechowego smaku wypiekom.

mąka migdałowa

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:579 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:31.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:12.3 g
węglowodany:21.6 g
w tym cukry:4.4 g
w tym błonnik:12.5 g
białko:21.2 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:269 mg
żelazo, Fe:3.7 mg
magnez, Mg:270 mg
fosfor, P:481 mg
potas, K:733 mg
sód, Na:1 mg
cynk, Zn:3.1 mg
miedź, Cu:1 mg
mangan, Mn:2.2 mg
selen, Se:4.1 µg
witaminy:
witamina A:2 j.m.
witamina B1, tiamina:0.2 mg
witamina B2, ryboflawina:1.1 mg
witamina B3, niacyna:3.6 mg
witamina B4, cholina:52.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.5 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:44 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:25.6 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Len

Len, znany jest również jako len pospolity lub siemię lniane. Len uprawia się ze względu na nasiona, które można zmielić na mączkę lub przerobić na olej lniany.
Nasiona lnu występują w dwóch podstawowych odmianach/kolorach: brązowym lub żółtym (siemię lniane złote). Większość rodzajów tych podstawowych odmian ma podobne właściwości odżywcze i taką samą ilość krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3. Żółte nasiona lnu mają podobny profil oleju do brązowych nasion lnu i oba są bardzo bogate w kwasy omega-3 (w szczególności kwas alfa-linolenowy (ALA)). Z nasion lnu wytwarzany jest olej roślinny znany jako olej lniany.
100-gramowa porcja zmielonych nasion lnu dostarcza około 534 kilokalorii energii, 41 g tłuszczu, 28 g błonnika i 20 g białka. Całe nasiona lnu są chemicznie stabilne, ale zmielona mączka z nasion lnu, z powodu utleniania, może zjełczeć, gdy zostanie wystawiona na działanie powietrza w temperaturze pokojowej w ciągu zaledwie tygodnia. Chłodzenie i przechowywanie w zamkniętych pojemnikach zmielonej mączki z nasion lnu wydłuży jej świeżość. W przypadku natychmiastowego zapakowania bez wystawienia na działanie powietrza i światła, zmielone nasiona lnu są stabilne przed nadmiernym utlenianiem, gdy są przechowywane przez dziewięć miesięcy w temperaturze pokojowej.
W 100 gramowej porcji nasiona lnu zawierają 30 % białka, znaczną ilość kilku witamin z grupy B i minerałów. Dziesięć gramów nasion lnu zawiera jeden gram rozpuszczalnego w wodzie błonnika (który obniża poziom cholesterolu we krwi) i trzy gramy nierozpuszczalnego błonnika (który pomaga zapobiegać zaparciom). Nasiona lnu są szczególnie bogate w tiaminę, magnez, potas i fosfor. Len zawiera setki razy więcej lignanów niż inne pokarmy roślinne. Jako procent całkowitego tłuszczu nasiona lnu zawierają 54 % kwasów tłuszczowych omega-3 (głównie ALA), 18 % kwasów tłuszczowych omega-9 (kwas oleinowy) i 6 % kwasów tłuszczowych omega-6 (kwas linolowy); nasiona zawierają 9 % tłuszczów nasyconych, w tym 5 % kwasu palmitynowego. Olej z nasion lnu zawiera 53 % kwasów tłuszczowych omega-3 18:3 (głównie ALA) i 13 % kwasów tłuszczowych omega-6 18:2.
Efekty zdrowotne
Jedno z badań opublikowanych w latach 1990-2008 wykazało, że spożywanie nasion lnu lub jego pochodnych może obniżyć poziom cholesterolu całkowitego i LDL we krwi, z większymi korzyściami u kobiet i osób z wysokim poziomem cholesterolu. Metaanaliza wykazała, że ??spożywanie ponad 30 g nasion lnu dziennie przez ponad 12 tygodni powoduje utratę wagi. Inna metaanaliza wykazała, że ??spożywanie nasion lnu przez ponad 12 tygodni powodowało niewielkie obniżenie skurczowego i rozkurczowego ciśnienia krwi.

len

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:534 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:42.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.7 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:7.5 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:28.7 g
węglowodany:28.9 g
w tym cukry:1.6 g
w tym błonnik:27.3 g
białko:18.3 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:255 mg
żelazo, Fe:5.7 mg
magnez, Mg:392 mg
fosfor, P:642 mg
potas, K:813 mg
sód, Na:30 mg
cynk, Zn:4.3 mg
miedź, Cu:1.2 mg
mangan, Mn:2.5 mg
selen, Se:25.4 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:1.6 mg
witamina B2, ryboflawina:0.2 mg
witamina B3, niacyna:3.1 mg
witamina B4, cholina:78.7 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:1 mg
witamina B6:0.5 mg
witamina B9, kwas foliowy:87 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0.6 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.3 mg
witamina K:4.3 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Wiórki kokosowe

Wiórki kokosowe - biała, mięsista część kokosa. Mogą być spożywany bezpośrednio lub jako dodatek w sałatkach, napojach, deserach i wypiekach. Wiórki kokosowe są bogatym źródłem tłuszczu.

wiórki kokosowe

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:592 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:41.7 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:2 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0.5 g
węglowodany:44.4 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:0 g
białko:5.3 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:27 mg
żelazo, Fe:3.4 mg
magnez, Mg:92 mg
fosfor, P:211 mg
potas, K:554 mg
sód, Na:37 mg
cynk, Zn:2.1 mg
miedź, Cu:0.8 mg
mangan, Mn:2.8 mg
selen, Se:0 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.1 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:0.6 mg
witamina B4, cholina:0 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.8 mg
witamina B6:0.3 mg
witamina B9, kwas foliowy:9 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:1.5 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Olej kokosowy

Olej kokosowy (lub masło kokosowe) to jadalny olej pozyskiwany z miąższu i mleka orzechów kokosowych. Olej kokosowy jest białym tłuszczem stałym, topiącym się w temperaturze pokojowej około 25°C, po stopieniu jest klarowny. Nierafinowane odmiany mają wyraźny aromat kokosowy.
Olej kokosowy to 99 % tłuszczu, składającego się głównie z tłuszczów nasyconych - 82 % całości. 100 gramów oleju kokosowego dostarcza 892 kilokalorii. Połowa tłuszczu nasyconego zawartego w oleju kokosowym to kwas laurynowy (41,8 grama na 100 gramów całego składu), podczas gdy inne znaczące tłuszcze nasycone to kwas mirystynowy (16,7 grama), kwas palmitynowy (8,6 grama) i kwas kaprylowy (6,8 grama). Tłuszcze jednonienasycone stanowią około 6 % całkowitego składu, a wielonienasycone około 2 %. Olej kokosowy zawiera fitosterole.

olej kokosowy

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:892 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:99.1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:82.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:6.3 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:1.7 g
węglowodany:0 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:0 g
białko:0 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:1 mg
żelazo, Fe:0.1 mg
magnez, Mg:0 mg
fosfor, P:0 mg
potas, K:0 mg
sód, Na:0 mg
cynk, Zn:0 mg
miedź, Cu:0 mg
mangan, Mn:0 mg
selen, Se:0 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0 mg
witamina B2, ryboflawina:0 mg
witamina B3, niacyna:0 mg
witamina B4, cholina:0.3 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0 mg
witamina B6:0 mg
witamina B9, kwas foliowy:0 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.1 mg
witamina K:0.6 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Kakao

Aby wyprodukować 1 kg czekolady, przetwarza się około 300 do 600 ziaren kakao, w zależności od pożądanej zawartości kakao.

kakao

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:228 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:13.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:8.1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:4.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0.4 g
węglowodany:57.9 g
w tym cukry:1.8 g
w tym błonnik:37 g
białko:19.6 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:128 mg
żelazo, Fe:13.9 mg
magnez, Mg:499 mg
fosfor, P:734 mg
potas, K:1524 mg
sód, Na:21 mg
cynk, Zn:6.8 mg
miedź, Cu:3.8 mg
mangan, Mn:3.8 mg
selen, Se:14.3 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.1 mg
witamina B2, ryboflawina:0.2 mg
witamina B3, niacyna:2.2 mg
witamina B4, cholina:12 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.3 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:32 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.1 mg
witamina K:2.5 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Inulina

Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.

Nasiona słonecznika

W porcji 100 gramów suszone, całe nasiona słonecznika dostarczają 584 kilokalorii i składają się z 5 % wody, 20 % węglowodanów, 51 % tłuszczu i 21 % białka. Nasiona są bogatym źródłem białka, błonnika pokarmowego, wielu witamin z grupy B i witaminy E. Nasiona zawierają również wysoki poziom minerałów, w tym magnezu, manganu, fosforu, żelaza i cynku. Połowa 100-gramowej porcji to tłuszcze, głównie jednonienasycone i wielonienasycone, głównie kwas linolowy. Dodatkowo nasiona zawierają fitosterole, które mogą przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi

nasiona słonecznika

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:584 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:51.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:4.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:18.5 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:23.1 g
węglowodany:20 g
w tym cukry:2.6 g
w tym błonnik:8.6 g
białko:20.8 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:78 mg
żelazo, Fe:5.3 mg
magnez, Mg:325 mg
fosfor, P:660 mg
potas, K:645 mg
sód, Na:9 mg
cynk, Zn:5 mg
miedź, Cu:1.8 mg
mangan, Mn:2 mg
selen, Se:53 µg
witaminy:
witamina A:50 j.m.
witamina B1, tiamina:1.5 mg
witamina B2, ryboflawina:0.4 mg
witamina B3, niacyna:8.3 mg
witamina B4, cholina:55.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:1.1 mg
witamina B6:1.3 mg
witamina B9, kwas foliowy:227 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:1.4 mg
witamina D:0 µg
witamina E:35.2 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

2 marca 2023

Cudowny smak, bardzo sycący

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl