Makaron konjac Spaghetti - BIO - Keto Chef, 270g
Opis
BIO Makaron konjac Spaghetti
Organic Konjac Spaghetti
Makaron konjac Spaghetti to produkt, którego głównym składnikiem jest błonnik pochodzący z korzenia rośliny konnyak uprawianej w Chinach i Japonii. Nie zawiera tłuszczu, skrobi, białka, glutenu, cukru oraz soli. Bogaty w błonnik. Praktycznie nie zawiera kalorii. Sam w sobie nie ma smaku, dlatego łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i dodatków. Bardzo prosty w przygotowaniu. Idealny dla osób na diecie ketogenicznej, wegetarian i wegan.
Zalety makaronu konjac:
- bez zapachu,
- organiczny,
- roślinny,
- bezglutenowy,
- bez pszenicy,
- bez cukru i węglowodanów,
- niskokaloryczny.
W jaki sposób przyrządzić i spożywać makaron konjac?
- makaron wypłukać starannie pod ciepłą, bieżącą wodą (opcjonalnie),
- gotować lub smażyć 1-2 minuty lub podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę,
- dodać bezpośrednio do potrawy.
Masa netto: 270 g.
Składniki: woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik owsiany* 1,0 %.
* Certyfikowany składnik ekologiczny.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksimum 1 tydzień.
Informacje o alergenach: produkowano w zakładzie przetwarzającym soję i siarczyny.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 100 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 35 kJ | 35 kJ |
9 kcal | 9 kcal | |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 0 g | 0 g |
w tym cukry | 0 g | 0 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 0.2 g | 0.2 g |
błonnik | 4 g | 4 g |
sól | 0 g | 0 g |