Wege gofry - bezglutenowa mieszanka do przygotowania keto gofrów - Coco Farm, 345g
Opis
Mieszanka do przygotowania wegańskich KETO gofrów
Wyrafinowane i wartościowe mąki bezglutenowe i inne składniki ze świata superfood. Dobrane tak aby uzupełniać białko, błonnik oraz redukować węglowodany. Gofry całkowicie wolne od nabiału, zbóż (a więc i glutenu), cukru i GMO dla osób odchudzających się, uprawiających sport lub na dietach zdrowotnych. Wyjątkowo wartościowe ale i ekonomiczne - zawartość opakowania wystarczy wymieszać z wodą, usmażyć i posmarować ulubionym keto kremem lub keto dżemem - koniecznie niskowęglowodanowym. Prawdziwa bomba wartości odżywczych bez żadnych kompromisów... Uwaga: mocno uzależniają ;).
Keto gofry mają wyjątkowo korzystne proporcje białka roślinnego przy obniżonym poziomie węglowodanów (o ponad 60 %) w stosunku do tradycyjnych gofrów. Dzięki temu polecane są nie tylko dietach z nietolerancjami określonych składników czy specjalistycznych dietach zdrowotnych (celiakia, diabetyczna, Hashimoto) ale również w dietach sportowców i dietach związanych z redukcją wagi i ograniczeniem węglowodanów (LOW CARB). Jednym słowem dla wszystkich osób które szczególnie powinny zwracać uwagą na to aby ich dieta była uzupełniana o składniki ważne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Sposób przygotowania
Przygotuj: 500 ml wrzącej wody, 1 łyżkę octu lub soku z cytryny, opcjonalnie 30 g oleju (dodatek oleju zwiększy chrupkość gofrów).
- Do wysokiej miski przesyp mieszankę na gofry.
- Miksując, dodaj wrzątek, opcjonalny olej i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
- Odstaw na ok. 15 minut do związania masy.
- Miksując dodaj 1 łyżkę octu lub soku z cytryny dokładnie wymieszaj.
- Posmaruj blaszki cienką warstwą oleju lub masła i rozpocznij nagrzewanie gofrownicy.
- Wyłóż ciasto na blaszki wyrównaj.
- Piecz około 6 minut do uzyskania karmelowego koloru. (Uwaqa: czas pieczenia zależy od mocy qofrownicy. Stopień wypieczenia qofrów możesz sprawdzić, otwierając qofrownicę po ustaniu bardzo intensywnego parowania.)
- Natłuść blaszki przed pieczeniem kolejnego gofra.
Wypieczone gofry odłóż na kratkę do odparowania. Przechowuj pod przykryciem w temperaturze pokojowej do 2 dni, a w lodówce do 4 dni.
Masa netto: 345 g.
Składniki: mąka z ciecierzycy, tapioka, błonnik owsiany, substancja słodząca: erytrytol, mąka kokosowa, ekstrakt z kokosa w proszku, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, miks błonników (błonnik bambusowy, błonnik grochowy, błonnik babki jajowatej), naturalny aromat waniliowy.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i ciemnym miejscu. Masa po przyrządzeniu około 560 g.
Wartości odżywcze podano na 100 g gotowego produktu.
Informacje o alergenach: może zawierać orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu, łubin.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 70 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 759 kJ | 531.3 kJ |
182 kcal | 127.4 kcal | |
tłuszcz | 3 g | 2.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2 g | 1.4 g |
węglowodany | 32 g | 22.4 g |
w tym cukry | 4 g | 2.8 g |
w tym poliole | 7 g | 4.9 g |
białko | 6 g | 4.2 g |
błonnik | 16 g | 11.2 g |
sól | 0.9 g | 0.63 g |