Brötchen - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych bułeczek - Adams Brot, 200g
Opis
Mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych bułeczek - Brötchen
Adams Bread - Brötchen
Mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych bułeczek zawiera 30 g wysokiej jakości białka i 14 g błonnika na jedną upieczoną bułeczkę, tylko 1,6 g węglowodanów.
Wyselekcjonowane składniki uzupełniają się, tworząc wartościową, zbilansowaną równowagę aminokwasową.
Z mieszanki można uzyskać 4 bułki o masie około 90 g.
Nie zawiera soi.
Bułki:
- bez soi,
- wegetariańskie,
- posiadają wysoką zawartość błonnika,
- tylko 3,2 g węglowodanów na 100 g gotowego produktu,
- wysokobiałkowe,
- posiadają dobry profil aminokwasowy,
- zawierają naturalne witaminy i minerałówy,
- zawierają naturalne kwasy omega 3,
- są bardzo łatwe w przygotowaniu.
Sposób przygotowania:
- zagnieć masę do pieczenia z 230 ml letniej wody, aby uformować ciasto,
- podziel ciasto na 4 równe bułeczki,
- bułeczki natnij lekko z wierzchu i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut,
- włóż ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C i piecz przez około 30 minut (cyrkulacja powietrza).
Masa netto: 200 g.
Składniki: witalne białko pszenicy, koncentrat białka mleka, mąka z lnu*, białko słonecznika*, mąka kokosowa*, siemię lniane, błonnik bambusowy, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże.
* Częściowo odtłuszczone.
Informacje dodatkowe: Średnie wartości odżywcze na 100 g upieczonego ciasta (Informacja na etykiecie o wartości odżywczej jest wartością średnią i podlega pewnym wahaniom naturalnym i produkcyjnym).
Informacje o alergenach: zawiera białko mleka (laktoza), białko pszenicy (gluten). Może zawierać śladowe ilości sezamu.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 90 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1491 kJ | 1341.9 kJ |
356 kcal | 320.4 kcal | |
tłuszcz | 6.9 g | 6.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.9 g | 1.7 g |
węglowodany | 3.2 g | 2.9 g |
w tym cukry | 1.7 g | 1.5 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 59 g | 53.1 g |
błonnik | 28 g | 25.2 g |
sól | 1.8 g | 1.62 g |