4-Korn - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych bułeczek 4 ziarna - Adams Brot, 200g
Opis
Mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych bułeczek 4 ziarna - 4-Korn
Adams Bread - 4-Korn
Mieszanka 4 ziarna do wypieku niskowęglowodanowych bułeczek zawiera 28 g wysokiej jakości białka i 14 g błonnika na jedną upieczoną bułeczkę, tylko 1,5 g węglowodanów.
Wyselekcjonowane składniki uzupełniają się, tworząc wartościową, zbilansowaną równowagę aminokwasową.
Z mieszanki można uzyskać 4 bułki o masie około 85 g.
Nie zawiera soi.
Bułki 4-ziarna:
- bez soi,
- wegetariańskie,
- posiadają wysoką zawartość błonnika,
- tylko 3,1 g węglowodanów na 100 g gotowego produktu,
- wysokobiałkowe,
- posiadają dobry profil aminokwasowy,
- zawierają naturalne witaminy i minerałówy,
- zawierają naturalne kwasy omega 3,
- są bardzo łatwe w przygotowaniu.
Sposób przygotowania:
- wymieszaj mieszankę z 220 ml letniej wody, aby uformować ciasto,
- uformuj ciasto w 4 równe kulki,
- lekko natnij górę bułek i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut,
- piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C (cyrkulacja powietrza) przez około 30 minut.
Masa netto: 200 g.
Składniki: witalne białko pszenicy, koncentrat białka mleka, mąka ze złotego lnu*, białko słonecznika*, mąka kokosowa*, nasiona słonecznika, sezam, siemię lniane złociste i brązowe, błonnik bambusowy, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże.
* Częściowo odtłuszczone.
Informacje dodatkowe: Średnie wartości odżywcze na 100 g upieczonego ciasta (Informacja na etykiecie o wartości odżywczej jest wartością średnią i podlega pewnym wahaniom naturalnym i produkcyjnym).
Informacje o alergenach: zawiera białko mleka (laktoza), białko pszenicy (gluten), sezam.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 85 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1539 kJ | 1308.2 kJ |
368 kcal | 312.8 kcal | |
tłuszcz | 8 g | 6.8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.3 g | 1.1 g |
węglowodany | 3.1 g | 2.6 g |
w tym cukry | 1.4 g | 1.2 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 58 g | 49.3 g |
błonnik | 30 g | 25.5 g |
sól | 1.6 g | 1.36 g |