Pizza - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej pizzy - Adams Brot, 150g
Opis
Mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej pizzy - Adamo
Adams Pizza - Adamo
Bezglutenowa, niskowęglowodanowa, białkowa mieszanka na ciasto do pizzy bez drożdży.
Białko słonecznika, mąka ze złotego siemienia lnianego i mąka z pestek dyni nadają ciastu do pizzy lekko pikantnej nuty i sprawiają, że jest ładne i chrupiące.
Wybrane składniki uzupełniają się, tworząc dobry profil aminokwasowy.
Z mieszanki można uzyskać około 300 g ciasta na pizzę.
Pizza Adamo:
- bez glutenu,
- bez soi,
- bez drożdży,
- dla wegan i wegetarian,
- wysoka zawartość błonnika,
- bardzo niska zawartość węglowodanów - tylko 1,2 g,
- duża zawartość białka,
- dobry profil aminokwasowy,
- naturalna zawartość witamin i minerałów,
- naturalne kwasy tłuszczowe omega 3,
- bardzo łatwa w przygotowaniu.
Sposób przygotowania:
- zagnieć masę z 220 ml wody, aby uformować ciasto,
- umieść ciasto na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia i równomiernie rozprowadź,
- piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C przez ok. 8-10 minut,
- wyjmij i dodaj pozostałe składniki według uznania,
- ponownie piecz w temperaturze 200 °C przez ok. 7-10 minut.
Masa netto: 150 g.
Składniki: białko słonecznika*, mąka ze złotego lnu*, koncentrat białka serwatki, jajko w proszku, białko z pestek dyni*, błonnik bambusowy, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (witamina C), sól krystaliczna.
* Częściowo odtłuszczone.
Informacje dodatkowe: Średnie wartości odżywcze na 100 g upieczonego ciasta (Informacja na etykiecie o wartości odżywczej jest wartością średnią i podlega pewnym wahaniom naturalnym i produkcyjnym).
Informacje o alergenach: zawiera białko mleka (laktoza), całe jaja w proszku (jaja). Może zawierać śladowe ilości migdałów, sezamu.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 100 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 783 kJ | 783 kJ |
187 kcal | 187 kcal | |
tłuszcz | 5.4 g | 5.4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.9 g | 0.9 g |
węglowodany | 0.7 g | 0.7 g |
w tym cukry | 0.3 g | 0.3 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 27 g | 27 g |
błonnik | 14 g | 14 g |
sól | 0.9 g | 0.9 g |