Gewürzkuchen - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta piernikowego - Adams Brot, 135g
Opis
Ciasto piernikowe
Adams Cake - Gewürzkuchen
Łącznie 9 przypraw sprawia, że w kuchni pachnie cudownie - bezglutenowe ciasto proteinowe to prawdziwy klasyk na przerwę na kawę lub herbatę o każdej porze roku.
Gotowe ciasto zawiera tylko 2,1 g węglowodanów!
Z mieszanki otrzymasz około 340 g gotowego ciasta.
Produkt niskowęglowodanowy, wysokobiałkowy, wysokobłonnikowy, wegetariański, bezglutenowy, bez soi, bez dodatku cukru (zawiera tylko naturalnie występujące węglowodany).
Sposób przygotowania:
- wymieszaj masę do pieczenia ze 160 ml ciepłej wody i 80 g roztopionego masła,
- ciasto przełóż do małej formy do pieczenia,
- piecz około 25 minut w temperaturze 170 °C (piekarnik z termoobiegiem).
Masa netto: 135 g.
Składniki: Mąka migdałowa, mąka kokosowa*, koncentrat białka serwatkowego, jajko w proszku, kakao w proszku*, przyprawy, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, błonnik kakaowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), substancja słodząca: sukraloza.
* Częściowo odtłuszczone.
Informacje dodatkowe: Średnie wartości odżywcze na 100 g upieczonego ciasta (Informacja na etykiecie o wartości odżywczej jest wartością średnią i podlega pewnym wahaniom naturalnym i produkcyjnym).
Informacje o alergenach: zawiera białko mleka (laktoza), białko jaja w proszku (jaja), mąkę migdałową.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1306 kJ | 653 kJ |
312 kcal | 156 kcal | |
tłuszcz | 22.4 g | 11.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13.7 g | 6.9 g |
węglowodany | 2.1 g | 1.1 g |
w tym cukry | 1.5 g | 0.8 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 22.6 g | 11.3 g |
błonnik | 7.9 g | 4 g |
sól | 0.4 g | 0.2 g |