Gold Bread Mix - niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku pieczywa - MK Nutrition, 600g
Opis
Niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku pieczywa - Gold Bread Mix
Opakowanie na 3 bochenki chleba o masie około 400-420 g każdy
Jeśli szukasz zdrowej alternatywy dla tradycyjnego pieczywa, to mieszanka chlebowa MK Gold jest idealnym rozwiązaniem dla Ciebie. Ta niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku pieczywa została stworzona z myślą o osobach na diecie keto i low carb, które chcą cieszyć się smakiem pieczywa, nie rezygnując jednocześnie ze swojej diety.
Mieszanka chlebowa MK Gold umożliwia upieczenie chleba o niskiej zawartości węglowodanów oraz wysokiej ilości białka, który w smaku i konsystencji nie odbiega od tradycyjnego chleba pszenno-żytniego. Upieczony z niej chleb pachnie i smakuje jak klasyczne pieczywo.
Z mieszanki można upiec 3 bochenki chleba o masie około 400-420 g każdy. Receptura dołączona jest do opakowania oraz poniżej.
Mieszankę chlebową MK Gold możesz wzbogacić o dodatki, takie jak nasiona słonecznika, maku czy pestek dyni.
Z mieszanki można przygotować wiele innych wypieków, takich jak bułeczki, bagietki, paluchy, bułki do kebaba, ciasto do pizzy, gofry, naleśniki, ciasto do pierogów, kopytka i wiele innych. Może również służyć jako panierka do kotletów schabowych.
Mieszanka chlebowa MK Gold to polski produkt, który został stworzony z myślą o osobach, które poszukują zdrowych alternatyw dla tradycyjnego pieczywa. Jest idealna dla osób na diecie o niskiej ilości węglowodanów, diecie wysokobiałkowej, ketogenicznej oraz dla diabetyków.
Sposób przygotowania (dołączony również do opakowania)
- Przygotuj zaczyn drożdżowy składający się z: 200 ml ciepłej wody, płaskiej łyżeczki miodu lub cukru i drożdży (4-5 g suchych/instant lub 15-20 g drożdży w kostce).
- Zaczyn odstaw na 10-15 minut aby zaczął "pracować".
- Odważ do miski 200 g mieszanki, 1 całe jajko (50 g) oraz 20 g masła extra 82 %.
- Całość rnieszaj mikserem końcówkami przeznaczonymi do zagniatania ciasta (splralne/hak) lub ręcznie do momentu, w którym ciasto przestanie kleić się do rąk.
- Odstaw ciasto na 5-10 minut aby odpoczęło I wstępnie urosło.
- Uformuj ciasto w kształt pasujący do foremki, w której będziesz je piec.
- Foremka powinna być wyłożona pergaminem.
- Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe mlesjce na około 1,5-2 godzin do wyrośnięcia.
- Wyrośnięte ciasto wstaw do zimnego piekarnika.
- Czas pieczenia mierzymy od momentu osiągnięcia przez piekarnik założonej temperatury.
- Pieczenie z termoobleglem (bez grzałek) w temperaturze 180°C przez 45-55 min.
- Wyciągnij chleb z foremki i odstaw do wystygnięcia.
- Chleb kroimy ostrym nożem lub nożem z ząbkami dopiero po jego wystudzeniu.
- Pieczywo przechowywać w lodówce!
Masa netto: 600 g.
Składniki: białko pszenne, siemię lniane złote, błonnik owsiany, sól.
Informacje dodatkowe: Wartość odżywcza w 100 g gotowego chleba przygotowanego według receptury producenta.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1614 kJ | 807 kJ |
386 kcal | 193 kcal | |
tłuszcz | 13 g | 6.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.5 g | 0.8 g |
węglowodany | 5.1 g | 2.6 g |
w tym cukry | 1 g | 0.5 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 53 g | 26.5 g |
błonnik | 19.4 g | 9.7 g |
sól | 1.65 g | 0.83 g |