Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 249,00 zł.
Producenci
Promocje
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml

36,99 zł

Cena regularna: 42,99 zł

Najniższa cena: 36,99 zł
Mąka z orzechów ziemnych - Coco Farm, 250g
Mąka z orzechów ziemnych - Coco Farm, 250g

5,99 zł

Cena regularna: 6,49 zł

Najniższa cena: 5,99 zł
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Batom, 500ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Batom, 500ml

69,99 zł

Cena regularna: 72,99 zł

Najniższa cena: 72,99 zł
szt.
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml

57,99 zł

Cena regularna: 59,99 zł

Najniższa cena: 59,99 zł
szt.
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 250ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 250ml

36,99 zł

Cena regularna: 37,99 zł

Najniższa cena: 37,99 zł
szt.
Błonnik bambusowy, mąka bambusowa - Pięć Przemian, 250g
Błonnik bambusowy, mąka bambusowa - Pięć Przemian, 250g

14,99 zł

Cena regularna: 15,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Krem Warszawski śniadaniowy - Baton Warszawski, 190g
Krem Warszawski śniadaniowy - Baton Warszawski, 190g

13,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g

99,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g

89,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g

15,99 zł

Cena regularna: 25,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g

23,99 zł

Cena regularna: 26,99 zł

Najniższa cena: 23,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg

29,99 zł

Cena regularna: 33,99 zł

Najniższa cena: 29,99 zł
szt.

Mieszanka do wypieku KETO chleba z orzechami włoskimi, bezglutenowa - Upiecze Ci się! - Pięć Przemian, 500g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 18,99 zł 18.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Mieszanka do wypieku KETO chleba z orzechami włoskimi

Upiecze Ci się!

Mieszanka do wypieku keto chleba z orzechami włoskimi to produkt idealny dla osób na diecie ketogenicznej oraz niskowęglowodanowej - low carb. Rozkład makro wynosi: węglowodany 2 %, białko 14 %, tłuszcz 27 % czyli idealnie wpisuje się w konwencję diety ketogenicznej. Nie zawiera glutenu, dlatego polecana jest również dla osób z jego nietolerancją. Mieszanka składa się tylko z naturalnych składników, bez ulepszaczy, spulchniaczy i konserwantów. To świetna alternatywa dla tradycyjnego pszennego czy żytniego chleba. W skład mieszanki wchodzą m. in. mąka migdałowa, nasiona słonecznika, siemię lniane, chia, orzechy włoskie, mąka lniana, łuska babki jajowatej, czyli składniki jak najbardziej wskazane na diecie ketogenicznej. Przygotowanie keto chleba jest niezwykle proste. Wystarczy tylko gotową mieszankę wymieszać z woda, uformować bochenek i upiec. Gotowy chleb jest niezwykle odżywczy, sycący i bogaty w wiele cennych mikroelementów.

Mieszanka do wypieku KETO chleba z orzechami włoskimi to produkt stworzony z myślą o osobach na diecie ketogenicznej oraz niskowęglowodanowej (low carb), którzy chcą cieszyć się smakiem chleba bez rezygnowania ze swojego stylu odżywiania. Mieszanka składa się tylko z naturalnych składników, bez ulepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, co sprawia, że jest ona również odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu.

W skład mieszanki wchodzą takie składniki, jak: mąka migdałowa, pestki słonecznika, siemię lniane, chia, orzechy włoskie (13 %), mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej oraz sól kłodawska. Rozkład makro składników w mieszance to: węglowodany - 2 %, białko - 14 %, tłuszcz - 27 %, co idealnie wpisuje się w konwencję diety ketogenicznej.

Przygotowanie keto chleba jest bardzo proste. Wystarczy jedynie wymieszać gotową mieszankę z wodą, uformować bochenek i upiec. Gotowy chleb jest niezwykle odżywczy, sycący i bogaty w wiele cennych mikroelementów, a także stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pszennego lub żytniego chleba.

Sposób przygotowania

  1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190 °C.
  2. Wsyp mieszankę do miski.
  3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.
  4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.
  5. Wsadź do piekarnika na 80 minut.
  6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.

Masa netto: 500 g.

Składniki: mąka migdałowa, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia, orzechy włoske 13 %, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.

Informacje dodatkowe: Produkt bezglutenowy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Informacje o alergenach: produkt zawiera alergeny: orzechy.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 50 g
wartość energetyczna1403 kJ701.5 kJ
340 kcal170 kcal
tłuszcz27 g13.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2.4 g1.2 g
węglowodany1.9 g1 g
w tym cukry1.7 g0.9 g
w tym poliolebrak danychbrak danych
białko14 g7 g
błonnik17 g8.5 g
sól1.65 g0.83 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano mieszankę

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa wytwarzana jest ze zmielonych słodkich migdałów. Mąka migdałowa jest zwykle wytwarzana z migdałów blanszowanych (bez skórki). Konsystencja bardziej przypomina mąkę kukurydzianą niż mąkę pszenną. Wykorzystywany jest w cukiernictwie - w produkcji migdałowych makaroników oraz innych słodkich wypieków, w nadzieniach do ciast, takich jak Sachertorte, jest jednym z dwóch głównych składników marcepanu i pasty migdałowej. We Francji mączka migdałowa jest ważnym składnikiem frangipane, nadzienia tradycyjnego ciasta galette des Rois. Mąka migdałowa jest ważna w wypiekach dla osób na diecie niskowęglowodanowej. Dodaje wilgoci i bogatego orzechowego smaku wypiekom.

mąka migdałowa

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:579 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:31.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:12.3 g
węglowodany:21.6 g
w tym cukry:4.4 g
w tym błonnik:12.5 g
białko:21.2 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:269 mg
żelazo, Fe:3.7 mg
magnez, Mg:270 mg
fosfor, P:481 mg
potas, K:733 mg
sód, Na:1 mg
cynk, Zn:3.1 mg
miedź, Cu:1 mg
mangan, Mn:2.2 mg
selen, Se:4.1 µg
witaminy:
witamina A:2 j.m.
witamina B1, tiamina:0.2 mg
witamina B2, ryboflawina:1.1 mg
witamina B3, niacyna:3.6 mg
witamina B4, cholina:52.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.5 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:44 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:25.6 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Nasiona słonecznika

W porcji 100 gramów suszone, całe nasiona słonecznika dostarczają 584 kilokalorii i składają się z 5 % wody, 20 % węglowodanów, 51 % tłuszczu i 21 % białka. Nasiona są bogatym źródłem białka, błonnika pokarmowego, wielu witamin z grupy B i witaminy E. Nasiona zawierają również wysoki poziom minerałów, w tym magnezu, manganu, fosforu, żelaza i cynku. Połowa 100-gramowej porcji to tłuszcze, głównie jednonienasycone i wielonienasycone, głównie kwas linolowy. Dodatkowo nasiona zawierają fitosterole, które mogą przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi

nasiona słonecznika

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:584 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:51.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:4.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:18.5 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:23.1 g
węglowodany:20 g
w tym cukry:2.6 g
w tym błonnik:8.6 g
białko:20.8 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:78 mg
żelazo, Fe:5.3 mg
magnez, Mg:325 mg
fosfor, P:660 mg
potas, K:645 mg
sód, Na:9 mg
cynk, Zn:5 mg
miedź, Cu:1.8 mg
mangan, Mn:2 mg
selen, Se:53 µg
witaminy:
witamina A:50 j.m.
witamina B1, tiamina:1.5 mg
witamina B2, ryboflawina:0.4 mg
witamina B3, niacyna:8.3 mg
witamina B4, cholina:55.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:1.1 mg
witamina B6:1.3 mg
witamina B9, kwas foliowy:227 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:1.4 mg
witamina D:0 µg
witamina E:35.2 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Len

Len, znany jest również jako len pospolity lub siemię lniane. Len uprawia się ze względu na nasiona, które można zmielić na mączkę lub przerobić na olej lniany.
Nasiona lnu występują w dwóch podstawowych odmianach/kolorach: brązowym lub żółtym (siemię lniane złote). Większość rodzajów tych podstawowych odmian ma podobne właściwości odżywcze i taką samą ilość krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3. Żółte nasiona lnu mają podobny profil oleju do brązowych nasion lnu i oba są bardzo bogate w kwasy omega-3 (w szczególności kwas alfa-linolenowy (ALA)). Z nasion lnu wytwarzany jest olej roślinny znany jako olej lniany.
100-gramowa porcja zmielonych nasion lnu dostarcza około 534 kilokalorii energii, 41 g tłuszczu, 28 g błonnika i 20 g białka. Całe nasiona lnu są chemicznie stabilne, ale zmielona mączka z nasion lnu, z powodu utleniania, może zjełczeć, gdy zostanie wystawiona na działanie powietrza w temperaturze pokojowej w ciągu zaledwie tygodnia. Chłodzenie i przechowywanie w zamkniętych pojemnikach zmielonej mączki z nasion lnu wydłuży jej świeżość. W przypadku natychmiastowego zapakowania bez wystawienia na działanie powietrza i światła, zmielone nasiona lnu są stabilne przed nadmiernym utlenianiem, gdy są przechowywane przez dziewięć miesięcy w temperaturze pokojowej.
W 100 gramowej porcji nasiona lnu zawierają 30 % białka, znaczną ilość kilku witamin z grupy B i minerałów. Dziesięć gramów nasion lnu zawiera jeden gram rozpuszczalnego w wodzie błonnika (który obniża poziom cholesterolu we krwi) i trzy gramy nierozpuszczalnego błonnika (który pomaga zapobiegać zaparciom). Nasiona lnu są szczególnie bogate w tiaminę, magnez, potas i fosfor. Len zawiera setki razy więcej lignanów niż inne pokarmy roślinne. Jako procent całkowitego tłuszczu nasiona lnu zawierają 54 % kwasów tłuszczowych omega-3 (głównie ALA), 18 % kwasów tłuszczowych omega-9 (kwas oleinowy) i 6 % kwasów tłuszczowych omega-6 (kwas linolowy); nasiona zawierają 9 % tłuszczów nasyconych, w tym 5 % kwasu palmitynowego. Olej z nasion lnu zawiera 53 % kwasów tłuszczowych omega-3 18:3 (głównie ALA) i 13 % kwasów tłuszczowych omega-6 18:2.
Efekty zdrowotne
Jedno z badań opublikowanych w latach 1990-2008 wykazało, że spożywanie nasion lnu lub jego pochodnych może obniżyć poziom cholesterolu całkowitego i LDL we krwi, z większymi korzyściami u kobiet i osób z wysokim poziomem cholesterolu. Metaanaliza wykazała, że ??spożywanie ponad 30 g nasion lnu dziennie przez ponad 12 tygodni powoduje utratę wagi. Inna metaanaliza wykazała, że ??spożywanie nasion lnu przez ponad 12 tygodni powodowało niewielkie obniżenie skurczowego i rozkurczowego ciśnienia krwi.

len

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:534 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:42.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.7 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:7.5 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:28.7 g
węglowodany:28.9 g
w tym cukry:1.6 g
w tym błonnik:27.3 g
białko:18.3 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:255 mg
żelazo, Fe:5.7 mg
magnez, Mg:392 mg
fosfor, P:642 mg
potas, K:813 mg
sód, Na:30 mg
cynk, Zn:4.3 mg
miedź, Cu:1.2 mg
mangan, Mn:2.5 mg
selen, Se:25.4 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:1.6 mg
witamina B2, ryboflawina:0.2 mg
witamina B3, niacyna:3.1 mg
witamina B4, cholina:78.7 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:1 mg
witamina B6:0.5 mg
witamina B9, kwas foliowy:87 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0.6 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.3 mg
witamina K:4.3 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Nasiona chia

Chia nasiona (szałwia hiszpańska) służą do przygotowywania odżywczych napojów i żywności. Słowo chia pochodzi od słowa chian w języku nahuatl, co znaczy „oleisty”.
Nasiona szałwii hiszpańskiej zawierają około 17 % białka, 31 % tłuszczu, 34 % błonnika pokarmowego, przeciwutleniacze (kwas chlorogenowy i kawowy oraz flawonoidy w tym myrycetynę, kwercetynę i kemferol). Ponadto zawierają cenne dla zdrowia człowieka składniki mineralne: żelazo, magnez, cynk, fosfor, a także wapń i witaminy: E, B1, B3.
Olej z nasion chia zawiera bardzo wysokie stężenie kwasów tłuszczowych omega-3 - około 64 %, a także kwasy tłuszczowe omega-6, które występują w korzystnym dla zdrowia i prewencji chorób stosunku do omega-3. Nasiona chia nie zawierają glutenu, natomiast zawierają śladowe ilości sodu.
Z uwagi na wysoką wartość odżywczą, a w szczególności na znaczącą zawartość kwasu omega-3 ?-linolenowego oraz cenne właściwości antyoksydacyjne, ziarna chia poleca się stosować w codziennej diecie. Najczęściej są wykorzystywane jako składnik sałatek, jogurtów, pieczywa, deserów oraz koktajli.

nasiona chia

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:486 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:30.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.3 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:2.3 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:23.7 g
węglowodany:42.1 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:34.4 g
białko:16.5 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:631 mg
żelazo, Fe:7.7 mg
magnez, Mg:335 mg
fosfor, P:860 mg
potas, K:407 mg
sód, Na:16 mg
cynk, Zn:4.6 mg
miedź, Cu:0.9 mg
mangan, Mn:2.7 mg
selen, Se:55.2 µg
witaminy:
witamina A:54 j.m.
witamina B1, tiamina:0.6 mg
witamina B2, ryboflawina:0.2 mg
witamina B3, niacyna:8.8 mg
witamina B4, cholina:0 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0 mg
witamina B6:0 mg
witamina B9, kwas foliowy:49 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:1.6 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.5 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Orzechy włoskie

Orzechy włoskie są popularne jako posypka do lodów, a kawałki orzecha włoskiego są używane jako dodatek do niektórych potraw. Olej z orzechów włoskich jest stosowany głównie jako składnik żywności, zwłaszcza w sosach sałatkowych. Ma niski punkt dymienia, co ogranicza jego zastosowanie do smażenia.

orzechy włoskie

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:619 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:59.3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:15.4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:36.4 g
węglowodany:9.6 g
w tym cukry:1.1 g
w tym błonnik:6.8 g
białko:24.1 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:61 mg
żelazo, Fe:3.1 mg
magnez, Mg:201 mg
fosfor, P:513 mg
potas, K:523 mg
sód, Na:2 mg
cynk, Zn:3.4 mg
miedź, Cu:1.4 mg
mangan, Mn:3.9 mg
selen, Se:17 µg
witaminy:
witamina A:40 j.m.
witamina B1, tiamina:0.1 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:0.5 mg
witamina B4, cholina:32.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:1.7 mg
witamina B6:0.6 mg
witamina B9, kwas foliowy:31 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:1.7 mg
witamina D:0 µg
witamina E:2.1 mg
witamina K:2.7 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl