Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 249,00 zł.
Producenci
Promocje
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml

36,99 zł

Cena regularna: 42,99 zł

Najniższa cena: 36,99 zł
Mąka z orzechów ziemnych - Coco Farm, 250g
Mąka z orzechów ziemnych - Coco Farm, 250g

5,99 zł

Cena regularna: 6,49 zł

Najniższa cena: 5,99 zł
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Batom, 500ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Batom, 500ml

69,99 zł

Cena regularna: 72,99 zł

Najniższa cena: 72,99 zł
szt.
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml

57,99 zł

Cena regularna: 59,99 zł

Najniższa cena: 59,99 zł
szt.
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 250ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 250ml

36,99 zł

Cena regularna: 37,99 zł

Najniższa cena: 37,99 zł
szt.
Błonnik bambusowy, mąka bambusowa - Pięć Przemian, 250g
Błonnik bambusowy, mąka bambusowa - Pięć Przemian, 250g

14,99 zł

Cena regularna: 15,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Krem Warszawski śniadaniowy - Baton Warszawski, 190g
Krem Warszawski śniadaniowy - Baton Warszawski, 190g

13,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g

99,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g

89,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g

15,99 zł

Cena regularna: 25,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g

23,99 zł

Cena regularna: 26,99 zł

Najniższa cena: 23,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg

29,99 zł

Cena regularna: 33,99 zł

Najniższa cena: 29,99 zł
szt.

Mieszanka do wypieku KETO bułek, bezglutenowa - Upiecze Ci się! - Pięć Przemian, 310g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 18,99 zł 18.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Mieszanka do wypieku 9 KETO bułek

Upiecze Ci się!

Mieszanka do wypieku KETO bułek, bezglutenowa to produkt idealny dla osób na diecie ketogenicznej oraz niskowęglowodanowej. Bezglutenowa formuła sprawia, że jest ona odpowiednia również dla osób z nietolerancją glutenu. Mieszanka składa się tylko z naturalnych składników, bez ulepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, co czyni ją zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych pszennych bułek.

Głównymi składnikami mieszanki są mąka migdałowa i mąka kokosowa, które są cennym źródłem białka, tłuszczów i błonnika. Dodatkowo, łuska babki jajowatej jest bogata w błonnik, który pomaga utrzymać uczucie sytości i wpływa korzystnie na trawienie. Inulina to rodzaj błonnika rozpuszczalnego w wodzie, który wspomaga rozwój pozytywnych bakterii w jelitach i korzystnie wpływa na układ odpornościowy.

Z mieszanki otrzymasz pyszne, odżywcze i sycące bułeczki, które są bogate w wiele cennych mikroelementów i dostarczą Ci energii na długi czas.

Z mieszanki otrzymasz 9 bułek.

Sposób przygotowania

  1. Zawartość torebki wsyp do miski.
  2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (maks. 40 °C) wody.
  3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40 °C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
  4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
  5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową, a najlepiej bambusową.
  6. Wsadź do piekarnika.
  7. Nastaw 180 °C i piecz przez 60 minut.
  8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

Masa netto: 310 g.

Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.

Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Informacje o alergenach: produkt może zawierać alergeny - orzechy.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 50 g
wartość energetyczna1341 kJ670.5 kJ
324 kcal162 kcal
tłuszcz24 g12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2.7 g1.4 g
węglowodany9.5 g4.8 g
w tym cukry3.9 g2 g
w tym poliolebrak danychbrak danych
białko10 g5 g
błonnik13 g6.5 g
sól2.3 g1.15 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano mieszankę

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa wytwarzana jest ze zmielonych słodkich migdałów. Mąka migdałowa jest zwykle wytwarzana z migdałów blanszowanych (bez skórki). Konsystencja bardziej przypomina mąkę kukurydzianą niż mąkę pszenną. Wykorzystywany jest w cukiernictwie - w produkcji migdałowych makaroników oraz innych słodkich wypieków, w nadzieniach do ciast, takich jak Sachertorte, jest jednym z dwóch głównych składników marcepanu i pasty migdałowej. We Francji mączka migdałowa jest ważnym składnikiem frangipane, nadzienia tradycyjnego ciasta galette des Rois. Mąka migdałowa jest ważna w wypiekach dla osób na diecie niskowęglowodanowej. Dodaje wilgoci i bogatego orzechowego smaku wypiekom.

mąka migdałowa

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:579 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:31.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:12.3 g
węglowodany:21.6 g
w tym cukry:4.4 g
w tym błonnik:12.5 g
białko:21.2 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:269 mg
żelazo, Fe:3.7 mg
magnez, Mg:270 mg
fosfor, P:481 mg
potas, K:733 mg
sód, Na:1 mg
cynk, Zn:3.1 mg
miedź, Cu:1 mg
mangan, Mn:2.2 mg
selen, Se:4.1 µg
witaminy:
witamina A:2 j.m.
witamina B1, tiamina:0.2 mg
witamina B2, ryboflawina:1.1 mg
witamina B3, niacyna:3.6 mg
witamina B4, cholina:52.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.5 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:44 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:25.6 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Mąka kokosowa

Mąka kokosowa to jeden z wielu produktów spożywczych wytwarzanych z owoców palmy Cocos nucifera. Wytwarzana z suszonego, mielonego miąższu kokosowego, mąka kokosowa jest naturalnym produktem. Mąka kokosowa jest powszechnie stosowana do pieczenia. Ponieważ nie zawiera glutenu, osoby na diecie bezglutenowej mogą zastąpić mąkę kokosową w swoim przepisie na wypieki. Chociaż mąkę kokosową można stosować jako substytut mąki pszennej, wiele przepisów należy dostosować, aby uwzględnić jej inny skład. Mąka kokosowa jest gęstsza niż mąka pszenna i zatrzymuje więcej płynów. Ponieważ jest bezglutenowa, ciasta z mąki kokosowej trzeba mieszać dłużej. Mąka kokosowa ma niższy indeks glikemiczny niż mąka pszenna, co oznacza, że ??trawienie i wchłanianie zawartych w niej węglowodanów trwa dłużej. Zawiera również więcej błonnika i białka niż mąka pszenna.

mąka kokosowa

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:592 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:41.7 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:2 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0.5 g
węglowodany:44.4 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:0 g
białko:5.3 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:27 mg
żelazo, Fe:3.4 mg
magnez, Mg:92 mg
fosfor, P:211 mg
potas, K:554 mg
sód, Na:37 mg
cynk, Zn:2.1 mg
miedź, Cu:0.8 mg
mangan, Mn:2.8 mg
selen, Se:0 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.1 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:0.6 mg
witamina B4, cholina:0 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.8 mg
witamina B6:0.3 mg
witamina B9, kwas foliowy:9 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:1.5 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Inulina

Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

2 kwietnia 2022

Bułki wyszły idealne, bardzo sycące.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl