Masło orzechowe chrupiące - Alpi - Basia Basia, 210g
Opis
Keto masło z orzeszków ziemnych - chrupiące
Naturalne masło orzechowe chrupiące, przygotowane jedynie z prażonych orzeszków arachidowych z dodatkiem soli himalajskiej.
Krem orzechowy chrupiący Basia Basia wyróżnia przede wszystkim prosty skład. Złożony jest jedynie z prażonych orzeszków ziemnych i soli himalajskiej co czyni go produktem idealnym dla osób ceniących prostotę i naturalność. Do jego produkcji nie użyto emulgatorów, cukru i oleju palmowego. Idealnie nadaje się do smarowania keto pieczywa, do zjadania prosto ze słoiczka, czy jako dodatek do keto naleśników, smoothie, jako składnik domowych keto ciast i ciasteczek.
Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.
Masa netto: 210 g.
Składniki: orzeszki ziemne prażone 99 %, sól himalajska.
Informacje dodatkowe: Warstwa oleju na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym, ponieważ do produkcji nie użyto emulgatorów.
Przed użyciem należy dobrze wymieszać.
Informacje o alergenach: może zawierać inne orzechy, migdały oraz sezam.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 20 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 2401 kJ | 480.2 kJ |
579 kcal | 115.8 kcal | |
tłuszcz | 46 g | 9.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6.1 g | 1.2 g |
węglowodany | 12 g | 2.4 g |
w tym cukry | 6.2 g | 1.2 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 26 g | 5.2 g |
błonnik | 7.2 g | 1.4 g |
sól | 0.25 g | 0.05 g |
Dowiedz się więcej na temat orzechów ziemnych, z których wykonano krem
Orzechy ziemne
Orzech ziemny (Arachis hypogaea) roślina strączkowa uprawiana głównie ze względu na jadalne nasiona. Jest klasyfikowana zarówno jako roślina strączkowa zbożowa, a ze względu na wysoką zawartość oleju jako roślina oleista.W 100 gramach orzeszki ziemne dostarczają 567 kilokalorii energii i są doskonałym źródłem kilku witamin z grupy B, witaminy E, kilku składników mineralnych, takich jak mangan (95 % RWS), magnez (52 % RWS) i fosfor (48 % RWS) oraz błonnika. Orzeszki ziemne zawierają polifenole, wielonienasycone i jednonienasycone tłuszcze, fitosterole i błonnik pokarmowy.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 567 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 49.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6.3 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 24.4 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 15.6 g |
węglowodany: | 16.1 g |
w tym cukry: | 4.7 g |
w tym błonnik: | 8.5 g |
białko: | 25.8 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 92 mg |
żelazo, Fe: | 4.6 mg |
magnez, Mg: | 168 mg |
fosfor, P: | 376 mg |
potas, K: | 705 mg |
sód, Na: | 18 mg |
cynk, Zn: | 3.3 mg |
miedź, Cu: | 1.1 mg |
mangan, Mn: | 1.9 mg |
selen, Se: | 7.2 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.6 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.1 mg |
witamina B3, niacyna: | 12.1 mg |
witamina B4, cholina: | 52.5 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 1.8 mg |
witamina B6: | 0.3 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 240 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 8.3 mg |
witamina K: | 0 µg |