Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 249,00 zł.
Producenci
Promocje
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g

15,99 zł

Cena regularna: 25,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g

99,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 108,99 zł
szt.
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g

99,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 108,99 zł
szt.
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g

23,99 zł

Cena regularna: 26,99 zł

Najniższa cena: 23,99 zł
szt.
Erytrytol, erytrol - Pięć Przemian, 500g
Erytrytol, erytrol - Pięć Przemian, 500g

12,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 12,99 zł
szt.
Stewia (stevia) - Intenson, 250g
Stewia (stevia) - Intenson, 250g

12,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 12,99 zł
szt.
Erytrytol, erytrol - Pięć Przemian, 1000g, 1kg
Erytrytol, erytrol - Pięć Przemian, 1000g, 1kg

25,99 zł

Cena regularna: 35,99 zł

Najniższa cena: 25,99 zł
szt.
Słodzik na bazie stewii z naturalnym aromatem truskawkowym - Sweet Drops of Stevia Strawberry - Good Good, 50ml
Słodzik na bazie stewii z naturalnym aromatem truskawkowym - Sweet Drops of Stevia Strawberry - Good Good, 50ml

19,99 zł

Cena regularna: 21,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Makaron konjac Noodles - BIO - Better than Foods, 385g
Makaron konjac Noodles - BIO - Better than Foods, 385g

9,99 zł

Cena regularna: 10,99 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
szt.
Mąka kokosowa - BIO - Pięć Przemian, 500g
Mąka kokosowa - BIO - Pięć Przemian, 500g

11,99 zł

Cena regularna: 13,99 zł

Najniższa cena: 11,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 250g
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 250g

11,99 zł

Cena regularna: 13,99 zł

Najniższa cena: 11,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg

29,99 zł

Cena regularna: 33,99 zł

Najniższa cena: 29,99 zł
szt.

Krem słony migdał z olejem MCT - Coco Farm, 300g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,90 zł
  (1 kg = 133,00 zł )
39.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

KETO Krem słony migdał z olejem MCT

Krem słony migdał to fantastyczne połączenie naturalnych składników takich jak surowe migdały (48 %) i orzechy nerkowca z dodatkiem kwasów MCT, niezwykle cenionych jako szybkie źródło energii. Dodatkowo, odpowiednio dobrane składniki sprawiają, że krem słony migdał ma wysoką zawartość błonnika (11 g w 100 g) oraz jest źródłem białka (16 g w 100 g).

Krem słony migdał to świetny dodatek do różnego rodzaju deserów i przekąsek jak naleśniki, lody, czy ciasta. Idealnie smakuje wprost ze słoika lub z ulubionym KETO pieczywem. Wzbogaci smak owsianek, musli, granoli i wszelkiego rodzaju śniadań. Świetnym pomysłem na lato jest wymieszanie kremu z owocami i miąższem koksowym, a następnie zamrożenie aby przygotować domowe lody bez dodatku cukru.

Krem słony migdał to produkt stworzony z myślą o specjalistycznych dietach, takich jak LCHF (low carb), keto, wege, bezglutenowa, diabetyczna, z niskim IG. Diety te łączą aspekty etyczne, zdrowotne i estetyczne, ich podstawą jest spożywanie produktów naturalnych, mało przetworzonych, bez dodatku chemii oraz z niską zawartością węglowodanów, czy cukrów dodanych.

Jest to idealna propozycja dla sportowców, osób aktywnych fizycznie i prowadzących zdrowy tryb życia, fit. Wartości odżywcze, szczególnie duża zawartość błonnika, sprawiają, że krem będzie słodkim dodatkiem do dań osób na dietach odchudzających, błonnik pozostawia uczucie sytości na dłuższy czas. Krem będzie świetnym uzupełnieniem naleśników proteinowych, czy wege gofrów.

Jednym ze składników kremu jest olej MCT, doceniany w diecie ketogenicznej. W 10 gramach kremu, czyli ok. 1 łyżeczce występuje jedynie 2,1 g węglowodanów netto. Tak więc krem może zaspokoić pragnienie słodyczy, nawet u osób będących na keto adaptacji.

Naturalny skład przypadnie do gustu weganom, ze względu na to, że do produkcji nie użyto żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Krem słony migdał ma też niski IG i wysoką zawartość błonnika pokarmowego, dlatego może być włączony do diety diabetyków i osób z zaburzeniami pracy tarczycy.

Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.


Masa netto: 300 g.

Składniki: migdał (48 %), nerkowiec, erytrytol, inulina, olej MCT (1,6 %), sól himalajska różowa (0,6 %).

Informacje dodatkowe: Rozwarstwienie się kremu i wytrącanie się oleju jest procesem naturalnym (ponieważ produkt nie zawiera emulgatorów).
Wymieszaj przed użyciem.

Informacje o alergenach: zawiera orzechy, może zawierać orzeszki ziemne, nasiona sezamu, łubin.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 20 g
wartość energetyczna2043 kJ408.6 kJ
489 kcal97.8 kcal
tłuszcz41 g8.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone6 g1.2 g
węglowodany33 g6.6 g
w tym cukry4.4 g0.9 g
w tym poliole12 g2.4 g
białko16 g3.2 g
błonnik11 g2.2 g
sól0.6 g0.12 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano krem

Migdały

Migdałowiec jest gatunkiem pochodzącym z Iranu i krajów sąsiednich, ale powszechnie uprawiany jest w innych krajach. Migdał to jadalne i powszechnie uprawiane nasiona tego drzewa. Owocem migdałowca jest pestkowiec, składający się z zewnętrznej łuski i twardej skorupy z nasionami. Migdały sprzedawane są łuskane lub niełuskane. Blanszowane migdały to łuskane migdały, które zostały poddane działaniu gorącej wody w celu zmiękczenia okrywy nasiennej, która jest następnie usuwana, aby odsłonić biały zarodek.
Mąka migdałowa lub mączka z mielonych migdałów w połączeniu z cukrem lub miodem jako marcepan jest często używana jako bezglutenowa alternatywa dla mąki pszennej w gotowaniu i pieczeniu. Migdały zawierają w skórce polifenole składające się z flawonoli, flawan-3-oli, kwasów hydroksybenzoesowych i flawanonów, analogicznie do tych występujących w niektórych owocach i warzywach. Te związki fenolowe i prebiotyczny błonnik pokarmowy ze skórki migdałów mają zastosowanie komercyjne jako dodatki do żywności lub suplementy diety.
Migdały składają się z 4 % wody, 22 % węglowodanów, 21 % białka i 50 % tłuszczu. W 100 gramach migdały dostarczają 579 kilokalorii energii. Migdał jest bogatym w składniki odżywcze pokarmem, zapewniającym bogate źródło witamin z grupy B, ryboflawiny i niacyny, witaminy E oraz niezbędnych minerałów takich jak wapń, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor i cynk. Zawierają również znaczne ilości błonnika pokarmowego, tłuszczu jednonienasyconego (kwasu oleinowego) i tłuszczu wielonienasyconego (kwasu linolowego). Migdały są źródłem fitosteroli, takich jak beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol, sitostanol i campestanol.

migdały

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:579 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:31.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:12.3 g
węglowodany:21.6 g
w tym cukry:4.4 g
w tym błonnik:12.5 g
białko:21.2 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:269 mg
żelazo, Fe:3.7 mg
magnez, Mg:270 mg
fosfor, P:481 mg
potas, K:733 mg
sód, Na:1 mg
cynk, Zn:3.1 mg
miedź, Cu:1 mg
mangan, Mn:2.2 mg
selen, Se:4.1 µg
witaminy:
witamina A:2 j.m.
witamina B1, tiamina:0.2 mg
witamina B2, ryboflawina:1.1 mg
witamina B3, niacyna:3.6 mg
witamina B4, cholina:52.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.5 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:44 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:25.6 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Orzechy nerkowca

Orzechy nerkowca są powszechnie używane w kuchni południowoazjatyckiej w całości lub zmielone na pastę, która stanowi bazę sosów do curry lub niektórych słodyczy. Używa się ich również w postaci sproszkowanej do przygotowania różnych indyjskich słodyczy i deserów. W kuchni Goa zarówno prażone, jak i surowe ziarna są używane w całości do wyrobu curry i słodyczy. Orzechy nerkowca są również używane w kuchni tajskiej i chińskiej, na ogół w całej postaci.
Surowe orzechy nerkowca zawierają 5 % wody, 30 % węglowodanów, 44 % tłuszczu i 18 % białka. W 100 gramach surowe orzechy nerkowca dostarczają 553 kilokalorii. Orzechy nerkowca są bogatym źródłem składników mineralnych, w tym zwłaszcza miedzi, manganu, fosforu i magnezu oraz tiaminy, witaminy B6 i witaminy K. Żelazo, potas, cynk i selen również są obecne w znacznej ilości.

orzechy nerkowca

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:553 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:43.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:7.8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:23.8 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:7.8 g
węglowodany:30.2 g
w tym cukry:5.9 g
w tym błonnik:3.3 g
białko:18.2 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:37 mg
żelazo, Fe:6.7 mg
magnez, Mg:292 mg
fosfor, P:593 mg
potas, K:660 mg
sód, Na:12 mg
cynk, Zn:5.8 mg
miedź, Cu:2.2 mg
mangan, Mn:1.7 mg
selen, Se:19.9 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.4 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:1.1 mg
witamina B4, cholina:0 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.9 mg
witamina B6:0.4 mg
witamina B9, kwas foliowy:25 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0.5 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.9 mg
witamina K:34.1 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Inulina

Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.

Olej MCT

Olej MCT to średniołańcuchowe triglicerydy (medium chain triglycerides) to triglicerydy z dwoma lub trzema kwasami tłuszczowymi o alifatycznym łańcuchu od 6 do 12 atomów węgla. Zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Źródła oleju MCT - olej MCT znajduje się w oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowym i można je wydzielić przez frakcjonowanie.
Lista średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:

  • C6 - kwas kapronowy,
  • C8 - kwas kaprylowy,
  • C10 - kwas kaprynowy,
  • C12 - kwas laurynowy.

olej MCT

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl