Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty) już od 199,90 zł.
Producenci

Krem sezamowy o smaku czekolady deserowej, chrupiący - Choco Sesame Crunchy - Zielony Nurt, 300g

Krem sezamowy o smaku czekolady deserowej, chrupiący - Choco Sesame Crunchy - Zielony Nurt, 300g - przód
  • promocja
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,99 zł 30,99 zł 29.99
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 30,99 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Chrupiący krem sezamowy o smaku czekolady deserowej

Choco Sesame Crunchy


Masa netto: 300 g.

Składniki: tahini (40,0 %): [sezam prażony], erytrytol, orzechy arachidowe prażone, tłuszcz kokosowy, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, olej słonecznikowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyna słonecznikowa.

Informacje dodatkowe: Krem należy przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem słońca. Kraj produkcji Polska.

Informacje o alergenach: produkt zawiera sezam, orzechy arachidowe, mleko w proszku, oraz może zawierać inne orzechy.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 20 g
wartość energetyczna2603 kJ520.6 kJ
627 kcal125.4 kcal
tłuszcz49 g9.8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone18 g3.6 g
węglowodany28 g5.6 g
w tym cukry6.6 g1.3 g
w tym poliolebrak danychbrak danych
białko16 g3.2 g
błonnik5.2 g1 g
sól0.13 g0.03 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano krem

Sezam

Nasiona sezamu to jedna z najstarszych znanych roślin oleistych, udomowiona ponad 3000 lat temu. Gatunek uprawny sezamu, pochodzi z Indii. Sezam ma jedną z najwyższych zawartości oleju spośród wszystkich nasion. Dzięki bogatemu, orzechowemu smakowi jest powszechnym składnikiem kuchni na całym świecie.
W 100 gramach suszone pełne nasiona sezamu dostarczają 573 kilokalorii i składają się z 5 % wody, 23 % węglowodanów (w tym 12 % błonnika pokarmowego), 50 % tłuszczu i 18 % białka. Całe nasiona sezamu są bogate w witaminy z grupy B i minerały, zwłaszcza w żelazo, magnez, wapń, fosfor i cynk.

sezam

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:573 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:7 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:18.8 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:21.8 g
węglowodany:23.5 g
w tym cukry:0.3 g
w tym błonnik:11.8 g
białko:17.7 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:975 mg
żelazo, Fe:14.6 mg
magnez, Mg:351 mg
fosfor, P:629 mg
potas, K:468 mg
sód, Na:11 mg
cynk, Zn:7.8 mg
miedź, Cu:4.1 mg
mangan, Mn:2.5 mg
selen, Se:34.4 µg
witaminy:
witamina A:9 j.m.
witamina B1, tiamina:0.8 mg
witamina B2, ryboflawina:0.2 mg
witamina B3, niacyna:4.5 mg
witamina B4, cholina:25.6 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.1 mg
witamina B6:0.8 mg
witamina B9, kwas foliowy:97 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.3 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Orzechy ziemne

Orzech ziemny (Arachis hypogaea) roślina strączkowa uprawiana głównie ze względu na jadalne nasiona. Jest klasyfikowana zarówno jako roślina strączkowa zbożowa, a ze względu na wysoką zawartość oleju jako roślina oleista.W 100 gramach orzeszki ziemne dostarczają 567 kilokalorii energii i są doskonałym źródłem kilku witamin z grupy B, witaminy E, kilku składników mineralnych, takich jak mangan (95 % RWS), magnez (52 % RWS) i fosfor (48 % RWS) oraz błonnika. Orzeszki ziemne zawierają polifenole, wielonienasycone i jednonienasycone tłuszcze, fitosterole i błonnik pokarmowy.

orzechy ziemne

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:567 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:6.3 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:24.4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:15.6 g
węglowodany:16.1 g
w tym cukry:4.7 g
w tym błonnik:8.5 g
białko:25.8 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:92 mg
żelazo, Fe:4.6 mg
magnez, Mg:168 mg
fosfor, P:376 mg
potas, K:705 mg
sód, Na:18 mg
cynk, Zn:3.3 mg
miedź, Cu:1.1 mg
mangan, Mn:1.9 mg
selen, Se:7.2 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.6 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:12.1 mg
witamina B4, cholina:52.5 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:1.8 mg
witamina B6:0.3 mg
witamina B9, kwas foliowy:240 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:8.3 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Olej kokosowy

Olej kokosowy (lub masło kokosowe) to jadalny olej pozyskiwany z miąższu i mleka orzechów kokosowych. Olej kokosowy jest białym tłuszczem stałym, topiącym się w temperaturze pokojowej około 25°C, po stopieniu jest klarowny. Nierafinowane odmiany mają wyraźny aromat kokosowy.
Olej kokosowy to 99 % tłuszczu, składającego się głównie z tłuszczów nasyconych - 82 % całości. 100 gramów oleju kokosowego dostarcza 892 kilokalorii. Połowa tłuszczu nasyconego zawartego w oleju kokosowym to kwas laurynowy (41,8 grama na 100 gramów całego składu), podczas gdy inne znaczące tłuszcze nasycone to kwas mirystynowy (16,7 grama), kwas palmitynowy (8,6 grama) i kwas kaprylowy (6,8 grama). Tłuszcze jednonienasycone stanowią około 6 % całkowitego składu, a wielonienasycone około 2 %. Olej kokosowy zawiera fitosterole.

olej kokosowy

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:892 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:99.1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:82.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:6.3 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:1.7 g
węglowodany:0 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:0 g
białko:0 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:1 mg
żelazo, Fe:0.1 mg
magnez, Mg:0 mg
fosfor, P:0 mg
potas, K:0 mg
sód, Na:0 mg
cynk, Zn:0 mg
miedź, Cu:0 mg
mangan, Mn:0 mg
selen, Se:0 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0 mg
witamina B2, ryboflawina:0 mg
witamina B3, niacyna:0 mg
witamina B4, cholina:0.3 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0 mg
witamina B6:0 mg
witamina B9, kwas foliowy:0 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.1 mg
witamina K:0.6 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Kakao

Aby wyprodukować 1 kg czekolady, przetwarza się około 300 do 600 ziaren kakao, w zależności od pożądanej zawartości kakao.

kakao

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:228 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:13.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:8.1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:4.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0.4 g
węglowodany:57.9 g
w tym cukry:1.8 g
w tym błonnik:37 g
białko:19.6 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:128 mg
żelazo, Fe:13.9 mg
magnez, Mg:499 mg
fosfor, P:734 mg
potas, K:1524 mg
sód, Na:21 mg
cynk, Zn:6.8 mg
miedź, Cu:3.8 mg
mangan, Mn:3.8 mg
selen, Se:14.3 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.1 mg
witamina B2, ryboflawina:0.2 mg
witamina B3, niacyna:2.2 mg
witamina B4, cholina:12 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.3 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:32 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.1 mg
witamina K:2.5 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl