Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty) już od 199,90 zł.
Producenci

Krem orzechowy, chrupiący - Milknut Crunchy - Zielony Nurt, 300g

Krem orzechowy, chrupiący - Milknut Crunchy - Zielony Nurt, 300g - przód
  • promocja
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,99 zł 30,99 zł 29.99
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 30,99 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Chrupiący krem orzechowy

Milknut Crunchy


Masa netto: 300 g.

Składniki: orzechy arachidowe prażone (57,0 %), tłuszcz shea, erytrytol, olej słonecznikowy, mleko w proszku odtłuszczone, orzechy laskowe prażone, serwatka w proszku, lecytyna słonecznikowa, aromat laskowy.

Informacje dodatkowe: Krem należy przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem słońca. Kraj produkcji Polska.

Informacje o alergenach: produkt zawiera orzechy: arachidowe, laskowe, mleko w proszku oraz może zawierać sezam i inne orzechy.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 20 g
wartość energetyczna2686 kJ537.2 kJ
649 kcal129.8 kcal
tłuszcz54 g10.8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone8.7 g1.7 g
węglowodany21 g4.2 g
w tym cukry5.9 g1.2 g
w tym poliolebrak danychbrak danych
białko17 g3.4 g
błonnik5.3 g1.1 g
sól0.05 g0.01 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano krem

Orzechy ziemne

Orzech ziemny (Arachis hypogaea) roślina strączkowa uprawiana głównie ze względu na jadalne nasiona. Jest klasyfikowana zarówno jako roślina strączkowa zbożowa, a ze względu na wysoką zawartość oleju jako roślina oleista.W 100 gramach orzeszki ziemne dostarczają 567 kilokalorii energii i są doskonałym źródłem kilku witamin z grupy B, witaminy E, kilku składników mineralnych, takich jak mangan (95 % RWS), magnez (52 % RWS) i fosfor (48 % RWS) oraz błonnika. Orzeszki ziemne zawierają polifenole, wielonienasycone i jednonienasycone tłuszcze, fitosterole i błonnik pokarmowy.

orzechy ziemne

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:567 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:6.3 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:24.4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:15.6 g
węglowodany:16.1 g
w tym cukry:4.7 g
w tym błonnik:8.5 g
białko:25.8 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:92 mg
żelazo, Fe:4.6 mg
magnez, Mg:168 mg
fosfor, P:376 mg
potas, K:705 mg
sód, Na:18 mg
cynk, Zn:3.3 mg
miedź, Cu:1.1 mg
mangan, Mn:1.9 mg
selen, Se:7.2 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.6 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:12.1 mg
witamina B4, cholina:52.5 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:1.8 mg
witamina B6:0.3 mg
witamina B9, kwas foliowy:240 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:8.3 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Orzechy laskowe

Orzech laskowy jest owocem leszczyny i dlatego obejmuje wszystkie orzechy pochodzące z gatunku Corylus, zwłaszcza orzechy z gatunku Corylus avellana. Orzechy laskowe mają cienką, ciemnobrązową skórkę, którą czasami usuwa się przed zjedzeniem.
Orzechy laskowe są używane do pieczenia i deserów, wyrobów cukierniczych do wyrobu pralin, a także w połączeniu z czekoladą do czekoladowych trufli i produktów takich jak tabliczki czekolady, kremy kakaowe z orzechów laskowych. Olej tłoczony z orzechów laskowych ma mocny aromat i używany jest jako olej spożywczy. Turcja jest największym na świecie producentem orzechów laskowych.
Orzechy laskowe są bogate w białko, tłuszcze jednonienasycone, witaminę E, mangan i wiele innych niezbędnych składników odżywczych. W 100 gramowej porcji surowe orzechy laskowe dostarczają 628 kilokalorii energii i są bogatym źródłem wielu niezbędnych składników odżywczych. Orzechy laskowe zawierają szczególnie duże ilości białka, błonnika pokarmowego, witaminy E, żelaza, tiaminy, fosforu, manganu i magnezu, wszystkie przekraczające 30 % dziennej zalecanej dawki. Zawierają równiez znaczne ilości kilku witamin z grupy B. W mniejszych, ale wciąż znaczących ilościach zawierają witaminę K, wapń, cynk i potas.
Orzechy laskowe są znaczącym źródłem całkowitego tłuszczu, stanowiąc 93 % dziennej dawki dziennej (w 100 gramach). Składnikami tłuszczów są tłuszcze jednonienasycone jako kwas oleinowy - 75 % całości, tłuszcze wielonienasycone głównie jako kwas linolowy - 13 % całości oraz tłuszcze nasycone, głównie jako kwas palmitynowy i kwas stearynowy - łącznie 7 % całości.

orzechy laskowe

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:628 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:60.8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:4.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:45.7 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:7.9 g
węglowodany:16.7 g
w tym cukry:4.3 g
w tym błonnik:9.7 g
białko:15 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:114 mg
żelazo, Fe:4.7 mg
magnez, Mg:163 mg
fosfor, P:290 mg
potas, K:680 mg
sód, Na:0 mg
cynk, Zn:2.5 mg
miedź, Cu:1.7 mg
mangan, Mn:6.2 mg
selen, Se:2.4 µg
witaminy:
witamina A:20 j.m.
witamina B1, tiamina:0.6 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:1.8 mg
witamina B4, cholina:45.6 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.9 mg
witamina B6:0.6 mg
witamina B9, kwas foliowy:113 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:6.3 mg
witamina D:0 µg
witamina E:15 mg
witamina K:14.2 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl