Keto shake malinowy z olejem MCT - Diet Food, 300g
Opis
Keto shake malinowy z olejem MCT
Keto Shake Raspberry with MCT Oil
Keto Shake malinowy z olejem MCT to doskonały wybór dla osób na diecie keto, które chcą urozmaicić swoje menu i wzbogacić je o wartościowe składniki. Ten smaczny napój jest przyjazny dla diety ketogenicznej, ponieważ składa się z białka serwatkowego, oleju kokosowego w proszku MCT oraz zagęszczonego soku z malin.
Izolat białka serwatkowego to wysokiej jakości białko pochodzące z mleka, które zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy potrzebne do budowy mięśni. Olej MCT to średniołańcuchowe trójglicerydy, które są łatwo strawne i szybko przyswajalne przez organizm. Stanowią doskonałe źródło energii dla organizmu.
Keto Shake malinowy zawiera również zagęszczony sok malinowy, który nadaje mu wyjątkowego smaku i zapewnia korzystne właściwości dla zdrowia. Maliny są bogate w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami i wpływają pozytywnie na układ odpornościowy.
Keto Shake malinowy z olejem MCT jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać 2 miarki w 150 ml mleka lub wody, aby cieszyć się smakiem i korzyściami zdrowotnymi tego pysznego napoju.
Jeśli szukasz smacznego i zdrowego sposobu na urozmaicenie swojej diety keto, Keto Shake malinowy z olejem MCT jest doskonałym wyborem.
W jaki sposób przygotować KETO SHAKE?
Wymieszaj 2 miarki w 150 ml mleka lub wody.
Masa netto: 300 g.
Składniki: izolat białka serwatkowego w proszku, MCT w proszku (średniołańcuchowe trójglicerydy, guma arabska, dwutlenek krzemu), malina zagęszczony sok proszek 5 % (maltodekstryna, zagęszczony sok malinowy).
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.
Informacje o alergenach: produkt może zawierać soję, orzechy oraz gluten.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 10 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1828 kJ | 182.8 kJ |
432 kcal | 43.2 kcal | |
tłuszcz | 15 g | 1.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g | 1.4 g |
węglowodany | 9 g | 0.9 g |
w tym cukry | 2 g | 0.2 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 60 g | 6 g |
błonnik | 5.6 g | 0.6 g |
sól | 0.4 g | 0.04 g |
Dowiedz się więcej na temat głównych składników, z których wykonano keto shake
Izolat białka serwatkowego
Białko serwatkowe to mieszanka białek wyizolowanych z serwatki, powstałych podczas produkcji sera. Białka składają się z ?-laktoalbuminy, ?-laktoglobuliny, albuminy surowicy i immunoglobulin. Białko serwatkowe jest powszechnie używane jako suplement białkowy. W przypadku wzrostu mięśni wykazano, że białko serwatkowe jest nieco lepsze w porównaniu z innymi rodzajami białka, takimi jak kazeina lub soja. Podstawowym zastosowaniem suplementów białka serwatkowego jest wzrost i rozwój mięśni.
Olej MCT
Olej MCT to średniołańcuchowe triglicerydy (medium chain triglycerides) to triglicerydy z dwoma lub trzema kwasami tłuszczowymi o alifatycznym łańcuchu od 6 do 12 atomów węgla. Zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Źródła oleju MCT - olej MCT znajduje się w oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowym i można je wydzielić przez frakcjonowanie.
Lista średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:
- C6 - kwas kapronowy,
- C8 - kwas kaprylowy,
- C10 - kwas kaprynowy,
- C12 - kwas laurynowy.
Maliny
Pojedyncza malina waży 3-5 g i składa się z około 100 pestek, z których każda składa się z soczystej miazgi i jednego centralnego nasiona. Krzak maliny może wydać kilkaset jagód rocznie. W przeciwieństwie do jeżyn , malina ma pusty rdzeń po zerwaniu z krzaka.
Surowe maliny składają się w 86 % z wody, 12 % z węglowodanów i zawierają po około 1 % białka i tłuszczu. 100 g malin dostarcza 53 kilokalorie i 6,5 grama błonnika. Maliny są bogatym źródłem witaminy C (32 % RWS), manganu (32 % RWS) i błonnika pokarmowego (26 % RWS). Maliny należą do żywności o niskim indeksie glikemicznym, o całkowitej zawartości cukru tylko 4 % i bez skrobi. Maliny zawierają fitochemikalia, takie jak pigmenty antocyjanów, kwas elagowy, elagitaniny, kwercetyna, kwas galusowy, cyjanidyny, pelargonidyny, katechiny, kempferol i kwas salicylowy. Zarówno żółte, jak i czerwone maliny zawierają karotenoidy, głównie estry luteiny, ale są one maskowane przez antocyjany w czerwonych malinach.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 52 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.4 g |
węglowodany: | 11.9 g |
w tym cukry: | 4.4 g |
w tym błonnik: | 6.5 g |
białko: | 1.2 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 25 mg |
żelazo, Fe: | 0.7 mg |
magnez, Mg: | 22 mg |
fosfor, P: | 29 mg |
potas, K: | 151 mg |
sód, Na: | 1 mg |
cynk, Zn: | 0.4 mg |
miedź, Cu: | 0.1 mg |
mangan, Mn: | 0.7 mg |
selen, Se: | 0.2 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 33 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0 mg |
witamina B3, niacyna: | 0.6 mg |
witamina B4, cholina: | 12.3 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.3 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 21 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 26.2 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.9 mg |
witamina K: | 7.8 µg |