Kakao sproszkowane odtłuszczone - BIO - Batom, 250g
Opis
BIO Kakao sproszkowane, odtłuszczone
Kakao sproszkowane, odtłuszczone to idealny produkt dla osób na diecie keto i low carb, które chcą cieszyć się smakiem czekolady, nie rezygnując z wartości odżywczych. Produkt jest BIO, co oznacza, że jest wolny od chemikaliów i pestycydów, co przekłada się na wyższą jakość i zdrowotność.
Kakao sproszkowane, odtłuszczone jest bardzo bogate w składniki odżywcze, takie jak magnez, który jest ważny dla kości i serca, żelazo, które pomaga w transporcie tlenu we krwi, oraz mangan, który działa jak antyoksydant. Kakao zawiera też witaminy z grupy B, które pomagają w utrzymaniu zdrowego układu nerwowego oraz witaminę E, która pomaga w ochronie komórek przed uszkodzeniem oraz utrzymaniu zdrowej skóry i włosów.
Dodatkowo, kakao sproszkowane, odtłuszczone zawiera niewielką ilość węglowodanów i tłuszczu, co sprawia, że jest idealnym produktem dla osób na diecie keto i low carb, które chcą unikać nadmiaru węglowodanów i tłuszczu.
Kakao sproszkowane, odtłuszczone to produkt o wysokiej jakości, bogaty w składniki odżywcze, idealny dla osób na diecie keto i low carb, które chcą cieszyć się smakiem czekolady bez nadmiernego spożycia węglowodanów i tłuszczu.
Masa netto: 250 g.
Składniki: kakao sproszkowane* 100 %.
*Certyfikowany składnik ekologiczny.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 20 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1475 kJ | 295 kJ |
354 kcal | 70.8 kcal | |
tłuszcz | 11 g | 2.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6.8 g | 1.4 g |
węglowodany | 19.5 g | 3.9 g |
w tym cukry | 2.4 g | 0.5 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 28 g | 5.6 g |
błonnik | 32.5 g | 6.5 g |
sól | 0.1 g | 0.02 g |
Dowiedz się więcej na temat kakao
Kakao
Aby wyprodukować 1 kg czekolady, przetwarza się około 300 do 600 ziaren kakao, w zależności od pożądanej zawartości kakao.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 228 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 13.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 8.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 4.6 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.4 g |
węglowodany: | 57.9 g |
w tym cukry: | 1.8 g |
w tym błonnik: | 37 g |
białko: | 19.6 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 128 mg |
żelazo, Fe: | 13.9 mg |
magnez, Mg: | 499 mg |
fosfor, P: | 734 mg |
potas, K: | 1524 mg |
sód, Na: | 21 mg |
cynk, Zn: | 6.8 mg |
miedź, Cu: | 3.8 mg |
mangan, Mn: | 3.8 mg |
selen, Se: | 14.3 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.1 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.2 mg |
witamina B3, niacyna: | 2.2 mg |
witamina B4, cholina: | 12 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.3 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 32 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.1 mg |
witamina K: | 2.5 µg |