Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 249,00 zł.
Producenci
Promocje
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml
Olej kokosowy MCT w szklanej butelce - BIO - Diet Food, 250ml

36,99 zł

Cena regularna: 42,99 zł

Najniższa cena: 36,99 zł
Mąka z orzechów ziemnych - Coco Farm, 250g
Mąka z orzechów ziemnych - Coco Farm, 250g

5,99 zł

Cena regularna: 6,49 zł

Najniższa cena: 5,99 zł
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Batom, 500ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Batom, 500ml

69,99 zł

Cena regularna: 72,99 zł

Najniższa cena: 72,99 zł
szt.
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 500ml

57,99 zł

Cena regularna: 59,99 zł

Najniższa cena: 59,99 zł
szt.
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 250ml
Olej MCT z kokosa w szklanej butelce - BIO - Pięć Przemian, 250ml

36,99 zł

Cena regularna: 37,99 zł

Najniższa cena: 37,99 zł
szt.
Błonnik bambusowy, mąka bambusowa - Pięć Przemian, 250g
Błonnik bambusowy, mąka bambusowa - Pięć Przemian, 250g

14,99 zł

Cena regularna: 15,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Krem Warszawski śniadaniowy - Baton Warszawski, 190g
Krem Warszawski śniadaniowy - Baton Warszawski, 190g

13,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g

99,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g

89,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 500g

15,99 zł

Cena regularna: 25,99 zł

Najniższa cena: 15,99 zł
szt.
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g
Ksylitol, xylitol - cukier brzozowy fiński - Pięć Przemian, 500g

23,99 zł

Cena regularna: 26,99 zł

Najniższa cena: 23,99 zł
szt.
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg
Erytrytol (erytrol) - Intenson, 1000g, 1kg

29,99 zł

Cena regularna: 33,99 zł

Najniższa cena: 29,99 zł
szt.

KETO Krem migdałowo-czekoladowy - Pięć Przemian, 300g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,99 zł 29.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Krem migdałowo-czekoladowy

KETO Friendly

KETO Krem migdałowo-czekoladowy to pyszny, zdrowy i sycący produkt firmy Pięć Przemian, stworzony z myślą o osobach na diecie keto i low carb. Produkt składa się z trzech głównych składników: pasty migdałowej, czekolady gorzkiej bez dodatku cukru i naturalnych aromatów.

Pasta migdałowa stanowi bazę kremu i jest źródłem białka, tłuszczu i błonnika. Migdały to także bogate źródło witamin i minerałów, w tym witaminy E, magnezu i wapnia. Dzięki zawartości tłuszczu, pasta migdałowa również przyczynia się do uczucia sytości.

Czekolada gorzka bez dodatku cukru to kolejny istotny składnik, który nadaje kremowi wyjątkowego smaku i aromatu. Czekolada ta nie zawiera dodanego cukru, co czyni ją idealnym wyborem dla osób na diecie keto i low carb. Jest ona także bogatym źródłem antyoksydantów i ma właściwości przeciwzapalne.

KETO Krem migdałowo-czekoladowy firmy Pięć Przemian to produkt idealny dla osób, które chcą urozmaicić swoją dietę i cieszyć się słodkim smakiem.

Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.


Masa netto: 300 g.

Składniki: pasta migdałowa 59,3 %, czekolada gorzka bez dodatku cukru 40,2 % [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5 %, glikozydy stewiolowe 0,027 %), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy, masa kakao min. 60 %], naturalne aromaty.

Informacje dodatkowe: Produkt bezglutenowy, wegański. Zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Po otwarciu spożyć w ciągu miesiąca. Nie przechowywać w lodówce.

Informacje o alergenach: produkt może zwierać alergeny: orzechy, mleko, sezam i soję.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 20 g
wartość energetyczna2393 kJ478.6 kJ
572 kcal114.4 kcal
tłuszcz47 g9.4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone12 g2.4 g
węglowodany26 g5.2 g
w tym cukry2.9 g0.6 g
w tym poliolebrak danychbrak danych
białko16 g3.2 g
błonnik15 g3 g
sól0.2 g0.04 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano krem

Migdały

Migdałowiec jest gatunkiem pochodzącym z Iranu i krajów sąsiednich, ale powszechnie uprawiany jest w innych krajach. Migdał to jadalne i powszechnie uprawiane nasiona tego drzewa. Owocem migdałowca jest pestkowiec, składający się z zewnętrznej łuski i twardej skorupy z nasionami. Migdały sprzedawane są łuskane lub niełuskane. Blanszowane migdały to łuskane migdały, które zostały poddane działaniu gorącej wody w celu zmiękczenia okrywy nasiennej, która jest następnie usuwana, aby odsłonić biały zarodek.
Mąka migdałowa lub mączka z mielonych migdałów w połączeniu z cukrem lub miodem jako marcepan jest często używana jako bezglutenowa alternatywa dla mąki pszennej w gotowaniu i pieczeniu. Migdały zawierają w skórce polifenole składające się z flawonoli, flawan-3-oli, kwasów hydroksybenzoesowych i flawanonów, analogicznie do tych występujących w niektórych owocach i warzywach. Te związki fenolowe i prebiotyczny błonnik pokarmowy ze skórki migdałów mają zastosowanie komercyjne jako dodatki do żywności lub suplementy diety.
Migdały składają się z 4 % wody, 22 % węglowodanów, 21 % białka i 50 % tłuszczu. W 100 gramach migdały dostarczają 579 kilokalorii energii. Migdał jest bogatym w składniki odżywcze pokarmem, zapewniającym bogate źródło witamin z grupy B, ryboflawiny i niacyny, witaminy E oraz niezbędnych minerałów takich jak wapń, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor i cynk. Zawierają również znaczne ilości błonnika pokarmowego, tłuszczu jednonienasyconego (kwasu oleinowego) i tłuszczu wielonienasyconego (kwasu linolowego). Migdały są źródłem fitosteroli, takich jak beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol, sitostanol i campestanol.

migdały

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:579 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:31.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:12.3 g
węglowodany:21.6 g
w tym cukry:4.4 g
w tym błonnik:12.5 g
białko:21.2 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:269 mg
żelazo, Fe:3.7 mg
magnez, Mg:270 mg
fosfor, P:481 mg
potas, K:733 mg
sód, Na:1 mg
cynk, Zn:3.1 mg
miedź, Cu:1 mg
mangan, Mn:2.2 mg
selen, Se:4.1 µg
witaminy:
witamina A:2 j.m.
witamina B1, tiamina:0.2 mg
witamina B2, ryboflawina:1.1 mg
witamina B3, niacyna:3.6 mg
witamina B4, cholina:52.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.5 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:44 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:25.6 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Kakao

Aby wyprodukować 1 kg czekolady, przetwarza się około 300 do 600 ziaren kakao, w zależności od pożądanej zawartości kakao.

kakao

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:228 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:13.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:8.1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:4.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0.4 g
węglowodany:57.9 g
w tym cukry:1.8 g
w tym błonnik:37 g
białko:19.6 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:128 mg
żelazo, Fe:13.9 mg
magnez, Mg:499 mg
fosfor, P:734 mg
potas, K:1524 mg
sód, Na:21 mg
cynk, Zn:6.8 mg
miedź, Cu:3.8 mg
mangan, Mn:3.8 mg
selen, Se:14.3 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.1 mg
witamina B2, ryboflawina:0.2 mg
witamina B3, niacyna:2.2 mg
witamina B4, cholina:12 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.3 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:32 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.1 mg
witamina K:2.5 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Inulina

Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl