
Mus truskawkowy bez dodatku cukru, 70% owoców - Birkengold, 200g
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Mus truskawkowy bez dodatku cukru
70 % truskawek!
Zachwyć się naturalnym smakiem musu truskawkowego, w którego składzie znajduje się aż 70 % starannie wyselekcjonowanych, ekologicznych truskawek. Do słodzenia użyto wyłącznie naturalnego ksylitolu - słodzika pozyskiwanego z brzozy, zapewniając słodycz bez dodatkowego cukru. Dodatek niewielkiej ilości pektyny jabłkowej gwarantuje idealną konsystencję produktu.
Kluczowe cechy produktu:
- zawartość owoców - 70 %,
- bez dodatku cukru,
- słodzony tylko naturalnym ksylitolem,
- wegański,
- bez GMO.
Ten pyszny, niskowęglowodanowy mus truskawkowy jest doskonałym dodatkiem do śniadań, deserów, a także jako składnik zdrowych przekąsek dla osób na diecie keto i low-carb. Ciesz się smakiem bez poczucia winy!
Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.
Masa netto: 200 g.
Składniki: truskawki*, substancja słodząca: ksylitol, substancja żelująca: pektyny, sok z cytryny.
* Z kontrolowanej uprawy organicznej.
Informacje dodatkowe: Sporządzono z 70 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Przechowywać z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu tygodnia.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 542 kJ | 271 kJ |
130 kcal | 65 kcal | |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 48 g | 24 g |
w tym cukry | 3.9 g | 2 g |
w tym poliole | 44 g | 22 g |
białko | 0.6 g | 0.3 g |
błonnik | 2 g | 1 g |
sól | 0.01 g | 0.01 g |
Dowiedz się więcej na temat głównych składników, z których wykonano mus
Truskawki
Truskawki składają się w 91 % z wody, 8 % z węglowodanów (z czego cukry stanowią niecałe 5 %), 1 % z białka i zawierają znikomą zawartość tłuszczu. 100 gramów truskawek dostarcza 33 kilokalorii. Są bogatym źródłem witaminy C (71 % RWS), dobrym źródłem manganu (18 % RWS) i dostarczają kilku innych witamin i składników mineralnych w małych ilościach. Truskawki zawierają niewielką ilość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w oleju z pestek.

Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 32 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.2 g |
węglowodany: | 7.7 g |
w tym cukry: | 4.9 g |
w tym błonnik: | 2 g |
białko: | 0.7 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 16 mg |
żelazo, Fe: | 0.4 mg |
magnez, Mg: | 13 mg |
fosfor, P: | 24 mg |
potas, K: | 153 mg |
sód, Na: | 1 mg |
cynk, Zn: | 0.1 mg |
miedź, Cu: | 0 mg |
mangan, Mn: | 0.4 mg |
selen, Se: | 0.4 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 12 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0 mg |
witamina B3, niacyna: | 0.4 mg |
witamina B4, cholina: | 5.7 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.1 mg |
witamina B6: | 0 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 24 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 58.8 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.3 mg |
witamina K: | 2.2 µg |
Ksylitol
Ksylitol pozyskiwany jest z soku brzozy. Występuje naturalnie w niewielkich ilościach w śliwkach, truskawkach, kalafiorze i dyni. Ksylitol ma znikomy wpływ na poziom cukru we krwi, ponieważ jest metabolizowany niezależnie od insuliny. Ksylitol jest wchłaniany wolniej niż sacharoza i dostarcza 40 % mniej kalorii niż taka sama masa sacharozy. Ksylitol ma mniej więcej taką samą słodkość jak sacharoza, ale jest słodszy niż podobne związki, takie jak sorbitol i mannitol. Ksylitol jest wystarczająco stabilny, aby można go było stosować do pieczenia, ale ponieważ ksylitol i inne poliole są stabilne termicznie, nie karmelizuje tak jak cukry.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.