Mus morelowy bez dodatku cukru, 70% owoców - Birkengold - 200g
Opis
Mus morelowy bez dodatku cukru
70 % moreli!
Zachwyć się naturalnym smakiem musu morelowego, w którego składzie znajduje się aż 70 % starannie wyselekcjonowanych, ekologicznych moreli. Do słodzenia użyto wyłącznie naturalnego ksylitolu - słodzika pozyskiwanego z brzozy, zapewniając słodycz bez dodatkowego cukru. Dodatek niewielkiej ilości pektyny jabłkowej gwarantuje idealną konsystencję produktu.
Kluczowe cechy produktu:
- zawartość owoców - 70 %,
- bez dodatku cukru,
- słodzony tylko naturalnym ksylitolem,
- wegański,
- bez GMO.
Ten pyszny, niskowęglowodanowy mus morelowy jest doskonałym dodatkiem do śniadań, deserów, a także jako składnik zdrowych przekąsek dla osób na diecie keto i low-carb. Ciesz się smakiem bez poczucia winy!
Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.
Masa netto: 200 g.
Składniki: morele*, substancja słodząca: ksylitol, substancja żelująca: pektyny, sok z cytryny.
* Z kontrolowanej uprawy organicznej.
Informacje dodatkowe: Sporządzono z 70 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Przechowywać z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu tygodnia.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 508 kJ | 254 kJ |
122 kcal | 61 kcal | |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 47 g | 23.5 g |
w tym cukry | 3.6 g | 1.8 g |
w tym poliole | 42 g | 21 g |
białko | 0.6 g | 0.3 g |
błonnik | 1.2 g | 0.6 g |
sól | 0.01 g | 0.01 g |
Dowiedz się więcej na temat głównych składników, z których wykonano mus
Morele
100 gramów moreli dostarcza 48 kilokalorii i zawiera 11 % węglowodanów, 1 % białka, mniej niż 1 % tłuszczu i 86 % wody. Świeże morele są umiarkowanym źródłem witaminy A i witaminy C (12 % RWS). Morele zawierają różne fitochemikalia, takie jak prowitamina A beta-karoten i polifenole, w tym katechiny i kwas chlorogenowy.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 48 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.1 g |
węglowodany: | 11.1 g |
w tym cukry: | 9.2 g |
w tym błonnik: | 2 g |
białko: | 1.4 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 13 mg |
żelazo, Fe: | 0.4 mg |
magnez, Mg: | 10 mg |
fosfor, P: | 23 mg |
potas, K: | 259 mg |
sód, Na: | 1 mg |
cynk, Zn: | 0.2 mg |
miedź, Cu: | 0.1 mg |
mangan, Mn: | 0.1 mg |
selen, Se: | 0.1 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 1926 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0 mg |
witamina B3, niacyna: | 0.6 mg |
witamina B4, cholina: | 2.8 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.2 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 9 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 10 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.9 mg |
witamina K: | 3.3 µg |
Ksylitol
Ksylitol pozyskiwany jest z soku brzozy. Występuje naturalnie w niewielkich ilościach w śliwkach, truskawkach, kalafiorze i dyni. Ksylitol ma znikomy wpływ na poziom cukru we krwi, ponieważ jest metabolizowany niezależnie od insuliny. Ksylitol jest wchłaniany wolniej niż sacharoza i dostarcza 40 % mniej kalorii niż taka sama masa sacharozy. Ksylitol ma mniej więcej taką samą słodkość jak sacharoza, ale jest słodszy niż podobne związki, takie jak sorbitol i mannitol. Ksylitol jest wystarczająco stabilny, aby można go było stosować do pieczenia, ale ponieważ ksylitol i inne poliole są stabilne termicznie, nie karmelizuje tak jak cukry.