Makaron z serca palm - spaghetti - Hearts of Palm - Diet Food, 255g
Opis
Makaron spaghetti z serca palm
Hearts of Palm Veggie Pasta Spaghetti
Makaron wykonany jest z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Ten bezglutenowy makaron jest idealny dla wegetarian, wegan, osób na diecie ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Makaron ten to szybka i zdrowa alternatywa dla konwencjonalnych pszennych makaronów, oraz makaronów bazujących na składzie mąki z soi. Są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
Czym różni się makaron z serca palmy od tradycyjnych makaronów jajecznych?
Klasyczny makron jajeczny zawiera gluten i mnóstwo węglowodanów. Makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystywane są tylko serca (rdzeń) młodych nierozwiniętych liści palmy. Nie zawiera innych składników.
Najbardziej popularne metody przyrządzania i spożywania makaronu z serca palmy:
- bezpośredni - tuż po otwarciu opakowania jako składnik sałatek na zimno,
- po podgrzaniu - wystarczy go zalać gorącym bulionem rosołowym,
- do smażenia - na patelni lub woku jako główny składni dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej.
Masa netto: 255 g.
Składniki: serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes).
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 h.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 88 kJ | 44 kJ |
21 kcal | 10.5 kcal | |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 3.2 g | 1.6 g |
w tym cukry | 1.3 g | 0.7 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 1 g | 0.5 g |
błonnik | 2 g | 1 g |
sól | 0 g | 0 g |