Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 249,00 zł.
Producenci
Promocje
Baton Brownie KETO - Baton Warszawski, 50g
Baton Brownie KETO - Baton Warszawski, 50g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Olej MCT w proszku - BIO - Batom, 100g
Olej MCT w proszku - BIO - Batom, 100g

25,99 zł

Cena regularna: 31,99 zł

Najniższa cena: 30,99 zł
szt.
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g

79,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 89,99 zł
szt.
Naleśniki proteinowe - mieszanka bezglutenowa, bez dodatku cukru - Coco Farm, 200g
Naleśniki proteinowe - mieszanka bezglutenowa, bez dodatku cukru - Coco Farm, 200g

8,99 zł

Cena regularna: 11,49 zł

Najniższa cena: 11,49 zł
szt.
Kuchen Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta - Adams Brot, 250g
Kuchen Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta - Adams Brot, 250g

24,99 zł

Cena regularna: 30,99 zł

Najniższa cena: 30,99 zł
szt.
Masło sklarowane Ghee ziołowe - Palce Lizać, 320ml
Masło sklarowane Ghee ziołowe - Palce Lizać, 320ml

29,99 zł

Cena regularna: 37,99 zł

Najniższa cena: 37,99 zł
szt.
Makaron konjac rice - w kształcie ryżu - BIO - Diet Food, 300g
Makaron konjac rice - w kształcie ryżu - BIO - Diet Food, 300g

8,99 zł

Cena regularna: 9,99 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
szt.
Krem z prażonych orzechów nerkowca z kokosem i solą - Alpi - Basia Basia, 210g
Krem z prażonych orzechów nerkowca z kokosem i solą - Alpi - Basia Basia, 210g

19,99 zł

Cena regularna: 24,99 zł

Najniższa cena: 24,99 zł
szt.
Łuska babki jajowatej - BIO - Batom, 150g
Łuska babki jajowatej - BIO - Batom, 150g

14,99 zł

Cena regularna: 17,99 zł

Najniższa cena: 17,99 zł
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g

79,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Słodzik na bazie stewii z naturalnym aromatem truskawkowym - Sweet Drops of Stevia Strawberry - Good Good, 50ml
Słodzik na bazie stewii z naturalnym aromatem truskawkowym - Sweet Drops of Stevia Strawberry - Good Good, 50ml

17,99 zł

Cena regularna: 22,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Gorzka czekolada z kiwi bez dodatku cukru - PURE&good, 75g
Gorzka czekolada z kiwi bez dodatku cukru - PURE&good, 75g

6,99 zł

Cena regularna: 7,99 zł

Najniższa cena: 7,99 zł
szt.

Krem migdał i czekolada z olejem MCT - Coco Farm, 300g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 46,90 zł
  (1 kg = 156,33 zł )
46.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

KETO Krem migdałowo-czekoladowy z olejem MCT

Krem migdałowo-czekoladowy z olejem MCT dedykowany jest dla osób aktywnych i na dietach niskowęglowodanowych (keto, lchf). Stanowi połączenie surowych migdałów i orzechów nerkowca z prawdziwą czekoladą. Krem dodatkowo został wzbogacony olejem MCT. Starannie dobrane, naturalne składniki sprawiają, że krem ma wysoką zawartość błonnika (12 g w 100 g) oraz białka (16 g w 100 g). Jeśli szukasz kremu proteinowego, podnoszącego wydolność energetyczną nasz produkt jest właśnie dla Ciebie.

Krem migdał i czekolada idealnie sprawdzi się jako dodatek do deserów: naleśników, lodów i ciast. Możesz także wyjadać go wprost ze słoika albo posmarować nim ulubione KETO pieczywo. Jeśli lubisz różnego rodzaju owsianki, muesli, granolę to nasz krem będzie stanowił pyszny dodatek. Zamrażając go z dodatkiem owoców lub miąższu kokosowego stworzysz pyszne domowe lody.

Krem migdał i czekolada to produkt dedykowany specjalistycznym dietom, takim jak keto, LCHF (low carb), bezglutenowa, wege, z niskim IG. Wspólnym mianownikiem tych diet są aspekty zdrowotne, etyczne i estetyczne. Opierają się na spożywaniu produktów mało przetworzonych, z naturalnymi składnikami oraz niską zawartością węglowodanów, czy cukrów dodanych.

Krem ten to propozycja dla sportowców oraz osób prowadzących zdrowy tryb życia, fit. Ze względu na wartości odżywcze, szczególnie dużą zawartość białka, krem będzie słodkim dodatkiem do dań sportowców i osób aktywnych fizycznie. Będzie świetnym uzupełnieniem naleśników proteinowych, czy wege gofrów.

W składzie kremu obecny jest także olej MCT, ceniony przez osoby na diecie ketogenicznej. W 10 gramach kremu (ok. 1 łyżeczka) występuje jedynie 2,4 g węglowodanów netto. Krem może zatem zaspokoić pragnienie słodkości, nawet u osób będących na adaptacji.

Naturalny skład przypadnie do gustu weganom, ze względu na to, że do produkcji nie użyto żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Krem słony migdał ma też niski IG i wysoką zawartość błonnika pokarmowego, dlatego może być włączony do diety diabetyków i osób z zaburzeniami pracy tarczycy.

Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.


Masa netto: 300 g.

Składniki: migdał (48 %), nerkowiec, czekolada 60 % (miazga kakaowa, cukier kokosowy, tłuszcz kakaowy) (17 %), erytrytol, kakao odtłuszczone, inulina, olej MCT (1,4 %).

Informacje dodatkowe: Rozwarstwienie się kremu i wytrącanie się oleju jest procesem naturalnym (ponieważ produkt nie zawiera emulgatorów).
Wymieszaj przed użyciem.

Informacje o alergenach: zawiera orzechy, może zawierać orzeszki ziemne, nasiona sezamu, łubin.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 20 g
wartość energetyczna2150 kJ430 kJ
515 kcal103 kcal
tłuszcz41 g8.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone9 g1.8 g
węglowodany30 g6 g
w tym cukry10 g2 g
w tym poliole6 g1.2 g
białko16 g3.2 g
błonnik12 g2.4 g
sól0 g0 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano krem

Migdały

Migdałowiec jest gatunkiem pochodzącym z Iranu i krajów sąsiednich, ale powszechnie uprawiany jest w innych krajach. Migdał to jadalne i powszechnie uprawiane nasiona tego drzewa. Owocem migdałowca jest pestkowiec, składający się z zewnętrznej łuski i twardej skorupy z nasionami. Migdały sprzedawane są łuskane lub niełuskane. Blanszowane migdały to łuskane migdały, które zostały poddane działaniu gorącej wody w celu zmiękczenia okrywy nasiennej, która jest następnie usuwana, aby odsłonić biały zarodek.
Mąka migdałowa lub mączka z mielonych migdałów w połączeniu z cukrem lub miodem jako marcepan jest często używana jako bezglutenowa alternatywa dla mąki pszennej w gotowaniu i pieczeniu. Migdały zawierają w skórce polifenole składające się z flawonoli, flawan-3-oli, kwasów hydroksybenzoesowych i flawanonów, analogicznie do tych występujących w niektórych owocach i warzywach. Te związki fenolowe i prebiotyczny błonnik pokarmowy ze skórki migdałów mają zastosowanie komercyjne jako dodatki do żywności lub suplementy diety.
Migdały składają się z 4 % wody, 22 % węglowodanów, 21 % białka i 50 % tłuszczu. W 100 gramach migdały dostarczają 579 kilokalorii energii. Migdał jest bogatym w składniki odżywcze pokarmem, zapewniającym bogate źródło witamin z grupy B, ryboflawiny i niacyny, witaminy E oraz niezbędnych minerałów takich jak wapń, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor i cynk. Zawierają również znaczne ilości błonnika pokarmowego, tłuszczu jednonienasyconego (kwasu oleinowego) i tłuszczu wielonienasyconego (kwasu linolowego). Migdały są źródłem fitosteroli, takich jak beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol, sitostanol i campestanol.

migdały

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:579 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:31.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:12.3 g
węglowodany:21.6 g
w tym cukry:4.4 g
w tym błonnik:12.5 g
białko:21.2 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:269 mg
żelazo, Fe:3.7 mg
magnez, Mg:270 mg
fosfor, P:481 mg
potas, K:733 mg
sód, Na:1 mg
cynk, Zn:3.1 mg
miedź, Cu:1 mg
mangan, Mn:2.2 mg
selen, Se:4.1 µg
witaminy:
witamina A:2 j.m.
witamina B1, tiamina:0.2 mg
witamina B2, ryboflawina:1.1 mg
witamina B3, niacyna:3.6 mg
witamina B4, cholina:52.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.5 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:44 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:25.6 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Orzechy nerkowca

Orzechy nerkowca są powszechnie używane w kuchni południowoazjatyckiej w całości lub zmielone na pastę, która stanowi bazę sosów do curry lub niektórych słodyczy. Używa się ich również w postaci sproszkowanej do przygotowania różnych indyjskich słodyczy i deserów. W kuchni Goa zarówno prażone, jak i surowe ziarna są używane w całości do wyrobu curry i słodyczy. Orzechy nerkowca są również używane w kuchni tajskiej i chińskiej, na ogół w całej postaci.
Surowe orzechy nerkowca zawierają 5 % wody, 30 % węglowodanów, 44 % tłuszczu i 18 % białka. W 100 gramach surowe orzechy nerkowca dostarczają 553 kilokalorii. Orzechy nerkowca są bogatym źródłem składników mineralnych, w tym zwłaszcza miedzi, manganu, fosforu i magnezu oraz tiaminy, witaminy B6 i witaminy K. Żelazo, potas, cynk i selen również są obecne w znacznej ilości.

orzechy nerkowca

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:553 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:43.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:7.8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:23.8 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:7.8 g
węglowodany:30.2 g
w tym cukry:5.9 g
w tym błonnik:3.3 g
białko:18.2 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:37 mg
żelazo, Fe:6.7 mg
magnez, Mg:292 mg
fosfor, P:593 mg
potas, K:660 mg
sód, Na:12 mg
cynk, Zn:5.8 mg
miedź, Cu:2.2 mg
mangan, Mn:1.7 mg
selen, Se:19.9 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.4 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:1.1 mg
witamina B4, cholina:0 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.9 mg
witamina B6:0.4 mg
witamina B9, kwas foliowy:25 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0.5 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.9 mg
witamina K:34.1 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Kakao

Aby wyprodukować 1 kg czekolady, przetwarza się około 300 do 600 ziaren kakao, w zależności od pożądanej zawartości kakao.

kakao

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:228 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:13.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:8.1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:4.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0.4 g
węglowodany:57.9 g
w tym cukry:1.8 g
w tym błonnik:37 g
białko:19.6 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:128 mg
żelazo, Fe:13.9 mg
magnez, Mg:499 mg
fosfor, P:734 mg
potas, K:1524 mg
sód, Na:21 mg
cynk, Zn:6.8 mg
miedź, Cu:3.8 mg
mangan, Mn:3.8 mg
selen, Se:14.3 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.1 mg
witamina B2, ryboflawina:0.2 mg
witamina B3, niacyna:2.2 mg
witamina B4, cholina:12 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.3 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:32 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.1 mg
witamina K:2.5 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Inulina

Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.

Olej MCT

Olej MCT to średniołańcuchowe triglicerydy (medium chain triglycerides) to triglicerydy z dwoma lub trzema kwasami tłuszczowymi o alifatycznym łańcuchu od 6 do 12 atomów węgla. Zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Źródła oleju MCT - olej MCT znajduje się w oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowym i można je wydzielić przez frakcjonowanie.
Lista średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:

  • C6 - kwas kapronowy,
  • C8 - kwas kaprylowy,
  • C10 - kwas kaprynowy,
  • C12 - kwas laurynowy.

olej MCT

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl