Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 249,00 zł.
Producenci
Promocje
Baton Brownie KETO - Baton Warszawski, 50g
Baton Brownie KETO - Baton Warszawski, 50g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Olej MCT w proszku - BIO - Batom, 100g
Olej MCT w proszku - BIO - Batom, 100g

25,99 zł

Cena regularna: 31,99 zł

Najniższa cena: 30,99 zł
szt.
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g
Olej MCT w proszku bezsmakowy - BIO - MCT Oil Powder Unflavoured - BeKeto, 300g

79,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 89,99 zł
szt.
Naleśniki proteinowe - mieszanka bezglutenowa, bez dodatku cukru - Coco Farm, 200g
Naleśniki proteinowe - mieszanka bezglutenowa, bez dodatku cukru - Coco Farm, 200g

8,99 zł

Cena regularna: 11,49 zł

Najniższa cena: 11,49 zł
szt.
Kuchen Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta - Adams Brot, 250g
Kuchen Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta - Adams Brot, 250g

24,99 zł

Cena regularna: 30,99 zł

Najniższa cena: 30,99 zł
szt.
Masło sklarowane Ghee ziołowe - Palce Lizać, 320ml
Masło sklarowane Ghee ziołowe - Palce Lizać, 320ml

29,99 zł

Cena regularna: 37,99 zł

Najniższa cena: 37,99 zł
szt.
Makaron konjac rice - w kształcie ryżu - BIO - Diet Food, 300g
Makaron konjac rice - w kształcie ryżu - BIO - Diet Food, 300g

8,99 zł

Cena regularna: 9,99 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
szt.
Krem z prażonych orzechów nerkowca z kokosem i solą - Alpi - Basia Basia, 210g
Krem z prażonych orzechów nerkowca z kokosem i solą - Alpi - Basia Basia, 210g

19,99 zł

Cena regularna: 24,99 zł

Najniższa cena: 24,99 zł
szt.
Łuska babki jajowatej - BIO - Batom, 150g
Łuska babki jajowatej - BIO - Batom, 150g

14,99 zł

Cena regularna: 17,99 zł

Najniższa cena: 17,99 zł
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g
Keto kolagen z olejem MCT kokos i biała czekolada - Collagen Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g

79,99 zł

Cena regularna: 108,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł
szt.
Słodzik na bazie stewii z naturalnym aromatem truskawkowym - Sweet Drops of Stevia Strawberry - Good Good, 50ml
Słodzik na bazie stewii z naturalnym aromatem truskawkowym - Sweet Drops of Stevia Strawberry - Good Good, 50ml

17,99 zł

Cena regularna: 22,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Gorzka czekolada z kiwi bez dodatku cukru - PURE&good, 75g
Gorzka czekolada z kiwi bez dodatku cukru - PURE&good, 75g

6,99 zł

Cena regularna: 7,99 zł

Najniższa cena: 7,99 zł
szt.

Krem Warszawski śniadaniowy - Baton Warszawski, 190g

Cena: 14,99 zł 14.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

KETO Krem Warszawski śniadaniowy

Krem Warszawski śniadaniowy to idealny wybór dla osób na diecie keto i low-carb, które chcą zjeść smaczne i zdrowe śniadanie. Produkt został stworzony z myślą o najwyższej jakości składnikach, bez dodatku cukru i oleju palmowego.

Krem Warszawski śniadaniowy zawiera nieprażone orzechy laskowe oraz mannę kokosową, które nadają mu wyjątkowego smaku i aromatu. Krem ma bardzo niski indeks glikemiczny (IG 19), co oznacza, że nie wpływa na gwałtowne wzrosty poziomu cukru we krwi. Produkt nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów. Zawiera tylko 4 g cukru na 100 g produktu.

Idealnie nadaje się do smarowania keto pieczywa, do zjadania prosto ze słoiczka, czy jako dodatek do keto naleśników, smoothie, jako składnik domowych keto ciast i ciasteczek.

Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.


Masa netto: 190 g.

Składniki: manna kokosowa, orzech laskowy (nieprażony), inulina z cykorii (błonnik pokarmowy), olej kokosowy, ksylitol (substancja słodząca), erytrytol (substancja słodząca), lecytyna słonecznikowa (bez GMO), olej słonecznikowy, karob, łuska kakaowa (błonnik pokarmowy), pasta z orzechów laskowych, sól kłodawska.

Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 20 g
wartość energetyczna2251 kJ450.2 kJ
538 kcal107.6 kcal
tłuszcz50.8 g10.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone27.7 g5.5 g
węglowodany24.3 g4.9 g
w tym cukry4 g0.8 g
w tym poliolebrak danychbrak danych
białko6.3 g1.3 g
błonnik19 g3.8 g
sól0.11 g0.02 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano krem

Orzechy laskowe

Orzech laskowy jest owocem leszczyny i dlatego obejmuje wszystkie orzechy pochodzące z gatunku Corylus, zwłaszcza orzechy z gatunku Corylus avellana. Orzechy laskowe mają cienką, ciemnobrązową skórkę, którą czasami usuwa się przed zjedzeniem.
Orzechy laskowe są używane do pieczenia i deserów, wyrobów cukierniczych do wyrobu pralin, a także w połączeniu z czekoladą do czekoladowych trufli i produktów takich jak tabliczki czekolady, kremy kakaowe z orzechów laskowych. Olej tłoczony z orzechów laskowych ma mocny aromat i używany jest jako olej spożywczy. Turcja jest największym na świecie producentem orzechów laskowych.
Orzechy laskowe są bogate w białko, tłuszcze jednonienasycone, witaminę E, mangan i wiele innych niezbędnych składników odżywczych. W 100 gramowej porcji surowe orzechy laskowe dostarczają 628 kilokalorii energii i są bogatym źródłem wielu niezbędnych składników odżywczych. Orzechy laskowe zawierają szczególnie duże ilości białka, błonnika pokarmowego, witaminy E, żelaza, tiaminy, fosforu, manganu i magnezu, wszystkie przekraczające 30 % dziennej zalecanej dawki. Zawierają równiez znaczne ilości kilku witamin z grupy B. W mniejszych, ale wciąż znaczących ilościach zawierają witaminę K, wapń, cynk i potas.
Orzechy laskowe są znaczącym źródłem całkowitego tłuszczu, stanowiąc 93 % dziennej dawki dziennej (w 100 gramach). Składnikami tłuszczów są tłuszcze jednonienasycone jako kwas oleinowy - 75 % całości, tłuszcze wielonienasycone głównie jako kwas linolowy - 13 % całości oraz tłuszcze nasycone, głównie jako kwas palmitynowy i kwas stearynowy - łącznie 7 % całości.

orzechy laskowe

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:628 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:60.8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:4.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:45.7 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:7.9 g
węglowodany:16.7 g
w tym cukry:4.3 g
w tym błonnik:9.7 g
białko:15 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:114 mg
żelazo, Fe:4.7 mg
magnez, Mg:163 mg
fosfor, P:290 mg
potas, K:680 mg
sód, Na:0 mg
cynk, Zn:2.5 mg
miedź, Cu:1.7 mg
mangan, Mn:6.2 mg
selen, Se:2.4 µg
witaminy:
witamina A:20 j.m.
witamina B1, tiamina:0.6 mg
witamina B2, ryboflawina:0.1 mg
witamina B3, niacyna:1.8 mg
witamina B4, cholina:45.6 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.9 mg
witamina B6:0.6 mg
witamina B9, kwas foliowy:113 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:6.3 mg
witamina D:0 µg
witamina E:15 mg
witamina K:14.2 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Miąższ kokosowy

Miąższ kokosowy - biała, mięsista część kokosa. Może być spożywany bezpośrednio lub jako dodatek w sałatkach, napojach, deserach i wypiekach. Miąższ kokosowy jest bogatym źródłem tłuszczu.

miąższ kokosowy

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:354 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:33.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:29.7 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:1.4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0.4 g
węglowodany:15.2 g
w tym cukry:6.2 g
w tym błonnik:9 g
białko:3.3 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:14 mg
żelazo, Fe:2.4 mg
magnez, Mg:32 mg
fosfor, P:113 mg
potas, K:356 mg
sód, Na:20 mg
cynk, Zn:1.1 mg
miedź, Cu:0.4 mg
mangan, Mn:1.5 mg
selen, Se:10.1 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0.1 mg
witamina B2, ryboflawina:0 mg
witamina B3, niacyna:0.5 mg
witamina B4, cholina:12.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.3 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:26 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:3.3 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.2 mg
witamina K:0.2 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Inulina

Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.

Olej kokosowy

Olej kokosowy (lub masło kokosowe) to jadalny olej pozyskiwany z miąższu i mleka orzechów kokosowych. Olej kokosowy jest białym tłuszczem stałym, topiącym się w temperaturze pokojowej około 25°C, po stopieniu jest klarowny. Nierafinowane odmiany mają wyraźny aromat kokosowy.
Olej kokosowy to 99 % tłuszczu, składającego się głównie z tłuszczów nasyconych - 82 % całości. 100 gramów oleju kokosowego dostarcza 892 kilokalorii. Połowa tłuszczu nasyconego zawartego w oleju kokosowym to kwas laurynowy (41,8 grama na 100 gramów całego składu), podczas gdy inne znaczące tłuszcze nasycone to kwas mirystynowy (16,7 grama), kwas palmitynowy (8,6 grama) i kwas kaprylowy (6,8 grama). Tłuszcze jednonienasycone stanowią około 6 % całkowitego składu, a wielonienasycone około 2 %. Olej kokosowy zawiera fitosterole.

olej kokosowy

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:892 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:99.1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:82.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:6.3 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:1.7 g
węglowodany:0 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:0 g
białko:0 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:1 mg
żelazo, Fe:0.1 mg
magnez, Mg:0 mg
fosfor, P:0 mg
potas, K:0 mg
sód, Na:0 mg
cynk, Zn:0 mg
miedź, Cu:0 mg
mangan, Mn:0 mg
selen, Se:0 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0 mg
witamina B2, ryboflawina:0 mg
witamina B3, niacyna:0 mg
witamina B4, cholina:0.3 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0 mg
witamina B6:0 mg
witamina B9, kwas foliowy:0 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.1 mg
witamina K:0.6 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Ksylitol

Ksylitol pozyskiwany jest z soku brzozy. Występuje naturalnie w niewielkich ilościach w śliwkach, truskawkach, kalafiorze i dyni. Ksylitol ma znikomy wpływ na poziom cukru we krwi, ponieważ jest metabolizowany niezależnie od insuliny. Ksylitol jest wchłaniany wolniej niż sacharoza i dostarcza 40 % mniej kalorii niż taka sama masa sacharozy. Ksylitol ma mniej więcej taką samą słodkość jak sacharoza, ale jest słodszy niż podobne związki, takie jak sorbitol i mannitol. Ksylitol jest wystarczająco stabilny, aby można go było stosować do pieczenia, ale ponieważ ksylitol i inne poliole są stabilne termicznie, nie karmelizuje tak jak cukry.

ksylitol

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl