Keto kolagen z olejem MCT dzika malina - Collagen Wild Raspberry - BeKeto, 300g
Opis
Keto Kolagen z olejem MCT - dzika malina
Collagen + MCT Powder - Wild Raspberry
Kolagen dzika malina z olejem MCT to wysokiej jakości suplement diety wyprodukowany z ekologicznego kolagenu wołowego, pochodzącego od zwierząt karmionych trawą. To połączenie łatwo przyswajalnych peptydów kolagenowych i średniołańcuchowych trójglicerydów (MCT - Medium Chain Triglycerides), aby zapewnić jednocześnie najzdrowsze źródła białka i tłuszczu. Kolagen stanowi ponad 25 % zawartości białka w organizmie i korzystnie wpływa na kondycję włosów, paznokci, ścięgien, stawów, więzadeł, poprawia elastyczność tkanki łącznej. Bogaty w aminokwasy, takie jak glicyna, kolagen wspiera prawidłowy proces tworzenia się DNA oraz odpowiada za siłę i elastyczność w tkankach łącznych. Dodatek oleju MCT sprawia, że to produkt idealny dla osób na diecie ketogenicznej. Po jego spożyciu otrzymasz szybki zastrzyk energii. Ponadto olej MCT wspomaga wytwarzanie ciał ketonowych niezbędnych do osiągnięcia stanu ketozy. Olej MCT przyspiesza metabolizm, wspomaga układ trawienny dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym i antywirusowym. Dodatek błonnika akacjowego wspomaga trawienie. Suplementując kolagen z olejem MCT poprawisz kondycję skóry, włosów, paznokci, stawów, więzadeł i jednocześnie wspomagasz wytwarzanie ciał ketonowych.
- Bogaty w aminokwasy takie jak glicyna. Dzięki dodatkowi MCT jest szybciej wchłaniany.
- Wspomaga proces tworzenia DNA. Zapewnia najlepsze źródło kolagenu pochodzącego od zwierząt karmionych trawą.
- Redukuje oznaki starzenia się skóry poprawiając jej elastyczność.
- Wzmacnia włosy, skórę i paznokcie.
Jak stosować keto kolagen?
- Zacznij od jednej miarki i stopniowo zwiększaj spożycie, aby uniknąć rozstroju żołądka.
- Stosuj przed treningiem w celu poprawy wydajności i po treningu w celu regeneracji mięśni.
- Kolagen możesz stosować jako dodatek do keto deserów, keto shaków.
Masa netto: 300 g.
Składniki: hydrolizowany kolagen wołowy (grass-fed), olej MCT w proszku (z kokosa), liofilizowane maliny, erytrytol, błonnik akacjowy, naturalny sproszkowany ekstrakt z malin.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 20 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1477 kJ | 295.4 kJ |
353 kcal | 70.6 kcal | |
tłuszcz | 12 g | 2.4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11.6 g | 2.3 g |
węglowodany | 11 g | 2.2 g |
w tym cukry | 4 g | 0.8 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 51.5 g | 10.3 g |
błonnik | 7 g | 1.4 g |
sól | 0 g | 0 g |
Dowiedz się więcej na temat głównych składników, z których wykonano kolagen
Kolagen
Kolagen jest głównym białkiem znajdującym się w różnych tkankach łącznych organizmu. Występuje głównie w tkance łącznej, takiej jak chrząstki, kości, ścięgna, więzadła i skóra.
Olej MCT
Olej MCT to średniołańcuchowe triglicerydy (medium chain triglycerides) to triglicerydy z dwoma lub trzema kwasami tłuszczowymi o alifatycznym łańcuchu od 6 do 12 atomów węgla. Zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Źródła oleju MCT - olej MCT znajduje się w oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowym i można je wydzielić przez frakcjonowanie.
Lista średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:
- C6 - kwas kapronowy,
- C8 - kwas kaprylowy,
- C10 - kwas kaprynowy,
- C12 - kwas laurynowy.
Erytrytol
Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.
Maliny
Pojedyncza malina waży 3-5 g i składa się z około 100 pestek, z których każda składa się z soczystej miazgi i jednego centralnego nasiona. Krzak maliny może wydać kilkaset jagód rocznie. W przeciwieństwie do jeżyn , malina ma pusty rdzeń po zerwaniu z krzaka.
Surowe maliny składają się w 86 % z wody, 12 % z węglowodanów i zawierają po około 1 % białka i tłuszczu. 100 g malin dostarcza 53 kilokalorie i 6,5 grama błonnika. Maliny są bogatym źródłem witaminy C (32 % RWS), manganu (32 % RWS) i błonnika pokarmowego (26 % RWS). Maliny należą do żywności o niskim indeksie glikemicznym, o całkowitej zawartości cukru tylko 4 % i bez skrobi. Maliny zawierają fitochemikalia, takie jak pigmenty antocyjanów, kwas elagowy, elagitaniny, kwercetyna, kwas galusowy, cyjanidyny, pelargonidyny, katechiny, kempferol i kwas salicylowy. Zarówno żółte, jak i czerwone maliny zawierają karotenoidy, głównie estry luteiny, ale są one maskowane przez antocyjany w czerwonych malinach.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 52 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.4 g |
węglowodany: | 11.9 g |
w tym cukry: | 4.4 g |
w tym błonnik: | 6.5 g |
białko: | 1.2 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 25 mg |
żelazo, Fe: | 0.7 mg |
magnez, Mg: | 22 mg |
fosfor, P: | 29 mg |
potas, K: | 151 mg |
sód, Na: | 1 mg |
cynk, Zn: | 0.4 mg |
miedź, Cu: | 0.1 mg |
mangan, Mn: | 0.7 mg |
selen, Se: | 0.2 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 33 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0 mg |
witamina B3, niacyna: | 0.6 mg |
witamina B4, cholina: | 12.3 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.3 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 21 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 26.2 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.9 mg |
witamina K: | 7.8 µg |