Keto izolat białka z olejem MCT kokos i biała czekolada - Keto Whey Isolate Tropical Coconut + White Chocolate - BeKeto, 300g
Cena regularna:
108,99 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Keto izolat białka - kokos i biała czekolada z olejem MCT
KETO Whey Isolate + MCT Powder - Tropical Coconut + White Chocolate
Izolat białka o smaku kokosa i białej czekolady to najwyższej jakości źródło łatwo przyswajalnego białka. Świetnie smakuje z mlekiem roślinnym lub jako dodatek do koktajli i smoothie. Produkt wyróżnia się najwyższą zawartością czystego białka (ponad 90 %) oraz najniższą zawartością węglowodanów. Dzięki wielokrotnej filtracji, podczas której usuwana jest większość laktozy i kazeiny, nie powoduje problemów trawiennych zapewniając jednocześnie najlepsze rezultaty. Izolat białka najlepiej przyjmować godzinę przed treningiem, aby zbudować masę mięśniową lub bezpośrednio po treningu, aby przyspieszyć regenerację mięśni.
Warto pamiętać, że w przeciwieństwie do innych mieszanek i proszków, izolat białka serwatkowego charakteryzuje się najwyższą zawartością czystego białka i najniższą zawartością węglowodanów dzięki procesowi filtracji, który usuwa większość laktozy i kazeiny. Wiadomo, że obie te substancje powodują problemy trawienne i żołądkowo-jelitowe. Jest to zdecydowanie najlepsza forma suplementacji białka z największą ilością peptydów wspierających utratę wagi, syntezę i naprawę mięśni. Białko serwatkowe jest bogate we wszystkie niezbędne aminokwasy i BCAA, takie jak leucyna, izoleucyna i walina, które pomagają budować beztłuszczową masę mięśniową i zapewniają zdrowy zastrzyk energii. Aby wesprzeć osoby na diecie ketogenicznej lub niskowęglowodanowej, produkt zawiera potężną dawkę średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (MCT), aby jeszcze bardziej zwiększyć produkcję ketonów i zapewnić stałe, potężne źródło paliwa. Utrzymuj szczytowy poziom energii podczas rutynowego treningu!
- Wspomaga budowanie masy mięśniowej.
- Działa regenerująco na mięśnie.
- Wspomaga produkcję ketonów dzięki dodatkowi oleju MCT.
- Zwiększa uczucie sytości i minimalizuje uczucie głodu.
- Sprzymierzeniec w utracie wagi dzięki dużej ilości peptydów.
- Idealny do shaków i koktajli białkowych.
- Zawiera niezbędne aminokwasy i BCAA, które pomogą Ci osiągnąć pożądaną masę mięśniową
Jak stosować keto izolat białka?
- Zażyj jedną lub dwie miarki przed treningiem, aby wspomóc budowę masy mięśniowej.
- Stosuj bezpośrednio po treningu, aby przyspieszyć regenerację mięśni.
- Dodaj do shake'a lub koktajlu, aby zmniejszyć uczucie głodu i zwiększyć uczucie sytości.
Masa netto: 300 g.
Składniki: izolat białka serwatkowego, organiczny olej MCT w proszku (źródło: kokos), bio erytrytol, organiczny błonnik akacjowy, naturalny aromat kokosowy, naturalny aromat białej czekolady.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 20 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1485.3 kJ | 297.1 kJ |
355 kcal | 71 kcal | |
tłuszcz | 13.6 g | 2.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13.6 g | 2.7 g |
węglowodany | 7.7 g | 1.5 g |
w tym cukry | 3.3 g | 0.7 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 51.7 g | 10.3 g |
błonnik | 4.4 g | 0.9 g |
sól | 0.1 g | 0.02 g |
Dowiedz się więcej na temat głównych składników, z których wykonano izolat białka
Izolat białka serwatkowego
Białko serwatkowe to mieszanka białek wyizolowanych z serwatki, powstałych podczas produkcji sera. Białka składają się z ?-laktoalbuminy, ?-laktoglobuliny, albuminy surowicy i immunoglobulin. Białko serwatkowe jest powszechnie używane jako suplement białkowy. W przypadku wzrostu mięśni wykazano, że białko serwatkowe jest nieco lepsze w porównaniu z innymi rodzajami białka, takimi jak kazeina lub soja. Podstawowym zastosowaniem suplementów białka serwatkowego jest wzrost i rozwój mięśni.
Olej MCT
Olej MCT to średniołańcuchowe triglicerydy (medium chain triglycerides) to triglicerydy z dwoma lub trzema kwasami tłuszczowymi o alifatycznym łańcuchu od 6 do 12 atomów węgla. Zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Źródła oleju MCT - olej MCT znajduje się w oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowym i można je wydzielić przez frakcjonowanie.
Lista średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:
- C6 - kwas kapronowy,
- C8 - kwas kaprylowy,
- C10 - kwas kaprynowy,
- C12 - kwas laurynowy.
Erytrytol
Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.