Keto izolat białka z olejem MCT dzika malina - Keto Whey Isolate Wild Raspberry - BeKeto, 300g
Opis
Keto izolat białka - dzika malina z olejem MCT
KETO Whey Isolate + MCT Powder - Wild Raspberry
Izolat białka o smaku dzikiej maliny to najwyższej jakości źródło łatwo przyswajalnego białka. Idealny jako poranny lub potreningowy posiłek. Wyróżnia się najwyższą zawartością czystego białka (ponad 90 %) oraz najniższą zawartością węglowodanów. Dzięki wielokrotnej filtracji, podczas której usuwana jest większość laktozy i kazeiny, nie powoduje problemów trawiennych zapewniając jednocześnie najlepsze rezultaty. Izolat białka najlepiej przyjmować godzinę przed treningiem, aby zbudować masę mięśniową lub bezpośrednio po treningu, aby przyspieszyć regenerację mięśni. Wysoka zawartość liofilizowanych malin wzbogaca izolat białka nie tylko pod względem smaku, ale również właściwości prozdrowotnych.
Warto pamiętać, że w przeciwieństwie do innych mieszanek i proszków, izolat białka serwatkowego charakteryzuje się najwyższą zawartością czystego białka i najniższą zawartością węglowodanów dzięki procesowi filtracji, który usuwa większość laktozy i kazeiny. Wiadomo, że obie te substancje powodują problemy trawienne i żołądkowo-jelitowe. Jest to zdecydowanie najlepsza forma suplementacji białka z największą ilością peptydów wspierających utratę wagi, syntezę i naprawę mięśni. Białko serwatkowe jest bogate we wszystkie niezbędne aminokwasy i BCAA, takie jak leucyna, izoleucyna i walina, które pomagają budować beztłuszczową masę mięśniową i zapewniają zdrowy zastrzyk energii. Aby wesprzeć osoby na diecie ketogenicznej lub niskowęglowodanowej, produkt zawiera potężną dawkę średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (MCT), aby jeszcze bardziej zwiększyć produkcję ketonów i zapewnić stałe, potężne źródło paliwa. Utrzymuj szczytowy poziom energii podczas rutynowego treningu!
- Wspomaga budowanie masy mięśniowej.
- Działa regenerująco na mięśnie.
- Wspomaga produkcję ketonów dzięki dodatkowi oleju MCT.
- Zwiększa uczucie sytości i minimalizuje uczucie głodu.
- Sprzymierzeniec w utracie wagi dzięki dużej ilości peptydów.
- Idealny do shaków i koktajli białkowych.
- Zawiera niezbędne aminokwasy i BCAA, które pomogą Ci osiągnąć pożądaną masę mięśniową
Jak stosować keto izolat białka?
- Zażyj jedną lub dwie miarki przed treningiem, aby wspomóc budowę masy mięśniowej.
- Stosuj bezpośrednio po treningu, aby przyspieszyć regenerację mięśni.
- Dodaj do shake'a lub koktajlu, aby zmniejszyć uczucie głodu i zwiększyć uczucie sytości.
Masa netto: 300 g.
Składniki: izolat białka serwatkowego, olej MCT w proszku (z kokosa), erytrytol, liofilizowane maliny, błonnik akacjowy, naturalny sproszkowany ekstrakt z malin.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 20 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1514.6 kJ | 302.9 kJ |
362 kcal | 72.4 kcal | |
tłuszcz | 12 g | 2.4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10.5 g | 2.1 g |
węglowodany | 11 g | 2.2 g |
w tym cukry | 4 g | 0.8 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 56 g | 11.2 g |
błonnik | 7 g | 1.4 g |
sól | 0.5 g | 0.1 g |
Dowiedz się więcej na temat głównych składników, z których wykonano izolat białka
Izolat białka serwatkowego
Białko serwatkowe to mieszanka białek wyizolowanych z serwatki, powstałych podczas produkcji sera. Białka składają się z ?-laktoalbuminy, ?-laktoglobuliny, albuminy surowicy i immunoglobulin. Białko serwatkowe jest powszechnie używane jako suplement białkowy. W przypadku wzrostu mięśni wykazano, że białko serwatkowe jest nieco lepsze w porównaniu z innymi rodzajami białka, takimi jak kazeina lub soja. Podstawowym zastosowaniem suplementów białka serwatkowego jest wzrost i rozwój mięśni.
Olej MCT
Olej MCT to średniołańcuchowe triglicerydy (medium chain triglycerides) to triglicerydy z dwoma lub trzema kwasami tłuszczowymi o alifatycznym łańcuchu od 6 do 12 atomów węgla. Zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Źródła oleju MCT - olej MCT znajduje się w oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowym i można je wydzielić przez frakcjonowanie.
Lista średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:
- C6 - kwas kapronowy,
- C8 - kwas kaprylowy,
- C10 - kwas kaprynowy,
- C12 - kwas laurynowy.
Erytrytol
Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.
Maliny
Pojedyncza malina waży 3-5 g i składa się z około 100 pestek, z których każda składa się z soczystej miazgi i jednego centralnego nasiona. Krzak maliny może wydać kilkaset jagód rocznie. W przeciwieństwie do jeżyn , malina ma pusty rdzeń po zerwaniu z krzaka.
Surowe maliny składają się w 86 % z wody, 12 % z węglowodanów i zawierają po około 1 % białka i tłuszczu. 100 g malin dostarcza 53 kilokalorie i 6,5 grama błonnika. Maliny są bogatym źródłem witaminy C (32 % RWS), manganu (32 % RWS) i błonnika pokarmowego (26 % RWS). Maliny należą do żywności o niskim indeksie glikemicznym, o całkowitej zawartości cukru tylko 4 % i bez skrobi. Maliny zawierają fitochemikalia, takie jak pigmenty antocyjanów, kwas elagowy, elagitaniny, kwercetyna, kwas galusowy, cyjanidyny, pelargonidyny, katechiny, kempferol i kwas salicylowy. Zarówno żółte, jak i czerwone maliny zawierają karotenoidy, głównie estry luteiny, ale są one maskowane przez antocyjany w czerwonych malinach.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 52 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 0.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 0.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.4 g |
węglowodany: | 11.9 g |
w tym cukry: | 4.4 g |
w tym błonnik: | 6.5 g |
białko: | 1.2 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 25 mg |
żelazo, Fe: | 0.7 mg |
magnez, Mg: | 22 mg |
fosfor, P: | 29 mg |
potas, K: | 151 mg |
sód, Na: | 1 mg |
cynk, Zn: | 0.4 mg |
miedź, Cu: | 0.1 mg |
mangan, Mn: | 0.7 mg |
selen, Se: | 0.2 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 33 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0 mg |
witamina B3, niacyna: | 0.6 mg |
witamina B4, cholina: | 12.3 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.3 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 21 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 26.2 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.9 mg |
witamina K: | 7.8 µg |