Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (DPD Pickup - punkt odbioru) już od 249,00 zł.
Producenci
Promocje
Keto konfitura bez dodatku cukru - owoce jagodowe z rumem - Smaki i Aromaty, 200g
Keto konfitura bez dodatku cukru - owoce jagodowe z rumem - Smaki i Aromaty, 200g

17,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
KETO Krem migdałowo-truskawkowy - Pięć Przemian, 300g
KETO Krem migdałowo-truskawkowy - Pięć Przemian, 300g

32,99 zł

Cena regularna: 35,89 zł

Najniższa cena: 35,89 zł
szt.
Len złocisty mielony - Intenson, 200g
Len złocisty mielony - Intenson, 200g

7,99 zł

Cena regularna: 8,99 zł

Najniższa cena: 8,99 zł
szt.
Pasta falafel a'la Egipt - Helcom, 225ml
Pasta falafel a'la Egipt - Helcom, 225ml

6,99 zł

Cena regularna: 8,99 zł

Najniższa cena: 8,99 zł
szt.
Galaretka bez cukru o smaku arbuzowym - Fajna Galaretka - FITREC, 35g
Galaretka bez cukru o smaku arbuzowym - Fajna Galaretka - FITREC, 35g

7,99 zł

Cena regularna: 8,99 zł

Najniższa cena: 8,99 zł
szt.
Kapary w zalewie octowej - Helcom, 225ml
Kapary w zalewie octowej - Helcom, 225ml

6,99 zł

Cena regularna: 7,99 zł

Najniższa cena: 7,99 zł
szt.
Gorzka czekolada z kiwi bez dodatku cukru - PURE&good, 75g
Gorzka czekolada z kiwi bez dodatku cukru - PURE&good, 75g

6,99 zł

Cena regularna: 9,99 zł

Najniższa cena: 6,99 zł
szt.
Makaron z serca palm - ryż - Hearts of Palm - Diet Food, 255g
Makaron z serca palm - ryż - Hearts of Palm - Diet Food, 255g

12,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.
Makaron z serca palm - spaghetti - Hearts of Palm - Diet Food, 255g
Makaron z serca palm - spaghetti - Hearts of Palm - Diet Food, 255g

12,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.
Makaron z serca palm - noodle - Hearts of Palm - Diet Food, 255g
Makaron z serca palm - noodle - Hearts of Palm - Diet Food, 255g

12,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.
Melatonina - OstroVit, 180 tabletek
Melatonina - OstroVit, 180 tabletek

9,49 zł

Cena regularna: 11,49 zł

Najniższa cena: 11,49 zł
szt.
Melatonina - OstroVit, 300 tabletek
Melatonina - OstroVit, 300 tabletek

13,99 zł

Cena regularna: 14,99 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.

KETO Krem migdałowo-truskawkowy - Pięć Przemian, 300g

KETO Krem migdałowo-truskawkowy - Pięć Przemian, 300g - przód
  • promocja
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 32,99 zł

Cena regularna: 35,89 zł

32.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 35,89 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Krem migdałowo-truskawkowy

KETO Friendly

Krem migdałowo-truskawkowy to doskonała propozycja dla osób stosujących dietę ketogeniczną lub niskowęglowodanową. Jego wyjątkowy smak zawdzięczamy połączeniu kremowej pasty migdałowej (56 %) oraz białej czekolady bez dodatku cukru, wzbogaconej aromatami wanilii. Dodatek oleju kokosowego i liofilizowanych truskawek sprawia, że krem jest nie tylko pyszny, ale również pełen wartości odżywczych.

Każda porcja dostarcza solidną dawkę tłuszczu (48 g na 100 g), w tym zdrowych kwasów tłuszczowych nasyconych, a także błonnika (12 g) i białka (16 g). Dzięki niskiemu poziomowi cukrów oraz wykorzystaniu naturalnych substancji słodzących (erytrytolu i stewii), krem jest bezpieczny dla osób na diecie keto, dbających o niską zawartość węglowodanów.

Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.


Masa netto: 300 g.

Składniki: pasta migdałowa 56 %, czekolada biała bez dodatku cukru [tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku 25 %, substancja słodząca (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,015 %), odtłuszczone mleko w proszku 10 %, inulina, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat waniliowy], olej kokosowy, truskawki liofilizowane 3,8 %, naturalne aromaty.

Informacje dodatkowe: Produkt bezglutenowy. Zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry.

Informacje o alergenach: Produkt może zawierać alergeny: sezam i soję.

Wartości odżywcze (według producenta)

w 100 gw porcji 20 g
wartość energetyczna2393 kJ478.6 kJ
573 kcal114.6 kcal
tłuszcz48 g9.6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone15 g3 g
węglowodany27 g5.4 g
w tym cukry10 g2 g
w tym poliolebrak danychbrak danych
białko16 g3.2 g
błonnik12 g2.4 g
sól0.17 g0.03 g

 


Dowiedz się więcej na temat składników, z których wykonano krem

Migdały

Migdałowiec jest gatunkiem pochodzącym z Iranu i krajów sąsiednich, ale powszechnie uprawiany jest w innych krajach. Migdał to jadalne i powszechnie uprawiane nasiona tego drzewa. Owocem migdałowca jest pestkowiec, składający się z zewnętrznej łuski i twardej skorupy z nasionami. Migdały sprzedawane są łuskane lub niełuskane. Blanszowane migdały to łuskane migdały, które zostały poddane działaniu gorącej wody w celu zmiękczenia okrywy nasiennej, która jest następnie usuwana, aby odsłonić biały zarodek.
Mąka migdałowa lub mączka z mielonych migdałów w połączeniu z cukrem lub miodem jako marcepan jest często używana jako bezglutenowa alternatywa dla mąki pszennej w gotowaniu i pieczeniu. Migdały zawierają w skórce polifenole składające się z flawonoli, flawan-3-oli, kwasów hydroksybenzoesowych i flawanonów, analogicznie do tych występujących w niektórych owocach i warzywach. Te związki fenolowe i prebiotyczny błonnik pokarmowy ze skórki migdałów mają zastosowanie komercyjne jako dodatki do żywności lub suplementy diety.
Migdały składają się z 4 % wody, 22 % węglowodanów, 21 % białka i 50 % tłuszczu. W 100 gramach migdały dostarczają 579 kilokalorii energii. Migdał jest bogatym w składniki odżywcze pokarmem, zapewniającym bogate źródło witamin z grupy B, ryboflawiny i niacyny, witaminy E oraz niezbędnych minerałów takich jak wapń, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor i cynk. Zawierają również znaczne ilości błonnika pokarmowego, tłuszczu jednonienasyconego (kwasu oleinowego) i tłuszczu wielonienasyconego (kwasu linolowego). Migdały są źródłem fitosteroli, takich jak beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol, sitostanol i campestanol.

migdały

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:579 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:49.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3.8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:31.6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:12.3 g
węglowodany:21.6 g
w tym cukry:4.4 g
w tym błonnik:12.5 g
białko:21.2 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:269 mg
żelazo, Fe:3.7 mg
magnez, Mg:270 mg
fosfor, P:481 mg
potas, K:733 mg
sód, Na:1 mg
cynk, Zn:3.1 mg
miedź, Cu:1 mg
mangan, Mn:2.2 mg
selen, Se:4.1 µg
witaminy:
witamina A:2 j.m.
witamina B1, tiamina:0.2 mg
witamina B2, ryboflawina:1.1 mg
witamina B3, niacyna:3.6 mg
witamina B4, cholina:52.1 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.5 mg
witamina B6:0.1 mg
witamina B9, kwas foliowy:44 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:25.6 mg
witamina K:0 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Erytrytol

Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.

erytrytol

Stewia

Stewia to naturalny słodzik i substytut cukru pozyskiwany z liści gatunku rośliny Stevia rebaudiana, pochodzącej z Brazylii i Paragwaju. Aktywnymi związkami są glikozydy stewiolowe (głównie stewiozyd i rebaudiozyd), które mają około 50 do 300 razy słodkość cukru, są termostabilne, stabilne pod względem pH i nie ulegają fermentacji. Organizm ludzki nie metabolizuje glikozydów zawartych w stewii, więc zawiera zero kalorii jako nieodżywczy słodzik. Stewia jest stosowana w produktach spożywczych i napojach o obniżonej zawartości cukru i kalorii jako alternatywa dla wariantów z cukrem. Stevia rebaudiana była używana od ponad 1500 lat przez ludy Guarani w Ameryce Południowej, którzy nazywali ją ka'a he'ê (słodkie zioło). Liście były tradycyjnie używane od setek lat w Brazylii i Paragwaju do słodzenia lokalnych herbat i leków oraz jako słodki przysmak. Rodzaj został nazwany na cześć hiszpańskiego botanika i lekarza Petrusa Jacobusa Stevusa. W 1899 roku szwajcarski botanik Moisés Santiago Bertoni, prowadząc badania we wschodnim Paragwaju, po raz pierwszy szczegółowo opisał roślinę i jej słodki smak. Przeprowadzono tylko ograniczone badania na ten temat, aż w 1931 r. dwóch francuskich chemików wyizolowało glikozydy, które nadają stewii słodki smak.

stewia

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:0 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:0 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0 g
węglowodany:100 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:0 g
białko:0 g
cholesterol:0 mg
Źródło: USDA FoodData Central

Inulina

Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.

Olej kokosowy

Olej kokosowy (lub masło kokosowe) to jadalny olej pozyskiwany z miąższu i mleka orzechów kokosowych. Olej kokosowy jest białym tłuszczem stałym, topiącym się w temperaturze pokojowej około 25°C, po stopieniu jest klarowny. Nierafinowane odmiany mają wyraźny aromat kokosowy.
Olej kokosowy to 99 % tłuszczu, składającego się głównie z tłuszczów nasyconych - 82 % całości. 100 gramów oleju kokosowego dostarcza 892 kilokalorii. Połowa tłuszczu nasyconego zawartego w oleju kokosowym to kwas laurynowy (41,8 grama na 100 gramów całego składu), podczas gdy inne znaczące tłuszcze nasycone to kwas mirystynowy (16,7 grama), kwas palmitynowy (8,6 grama) i kwas kaprylowy (6,8 grama). Tłuszcze jednonienasycone stanowią około 6 % całkowitego składu, a wielonienasycone około 2 %. Olej kokosowy zawiera fitosterole.

olej kokosowy

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:892 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:99.1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:82.5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:6.3 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:1.7 g
węglowodany:0 g
w tym cukry:0 g
w tym błonnik:0 g
białko:0 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:1 mg
żelazo, Fe:0.1 mg
magnez, Mg:0 mg
fosfor, P:0 mg
potas, K:0 mg
sód, Na:0 mg
cynk, Zn:0 mg
miedź, Cu:0 mg
mangan, Mn:0 mg
selen, Se:0 µg
witaminy:
witamina A:0 j.m.
witamina B1, tiamina:0 mg
witamina B2, ryboflawina:0 mg
witamina B3, niacyna:0 mg
witamina B4, cholina:0.3 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0 mg
witamina B6:0 mg
witamina B9, kwas foliowy:0 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:0 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.1 mg
witamina K:0.6 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Truskawki

Truskawki składają się w 91 % z wody, 8 % z węglowodanów (z czego cukry stanowią niecałe 5 %), 1 % z białka i zawierają znikomą zawartość tłuszczu. 100 gramów truskawek dostarcza 33 kilokalorii. Są bogatym źródłem witaminy C (71 % RWS), dobrym źródłem manganu (18 % RWS) i dostarczają kilku innych witamin i składników mineralnych w małych ilościach. Truskawki zawierają niewielką ilość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w oleju z pestek.

truskawki

Wartości odżywcze w 100 gramach:

energia:32 kcal
makroskładniki:
tłuszcz:0.3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:0 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:0.2 g
węglowodany:7.7 g
w tym cukry:4.9 g
w tym błonnik:2 g
białko:0.7 g
cholesterol:0 mg
mikroelementy:
wapń, Ca:16 mg
żelazo, Fe:0.4 mg
magnez, Mg:13 mg
fosfor, P:24 mg
potas, K:153 mg
sód, Na:1 mg
cynk, Zn:0.1 mg
miedź, Cu:0 mg
mangan, Mn:0.4 mg
selen, Se:0.4 µg
witaminy:
witamina A:12 j.m.
witamina B1, tiamina:0 mg
witamina B2, ryboflawina:0 mg
witamina B3, niacyna:0.4 mg
witamina B4, cholina:5.7 mg
witamina B5, kwas pantotenowy:0.1 mg
witamina B6:0 mg
witamina B9, kwas foliowy:24 µg
witamina B12:0 µg
witamina C:58.8 mg
witamina D:0 µg
witamina E:0.3 mg
witamina K:2.2 µg
Źródło: USDA FoodData Central

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl