Gorzka czekolada z pieprzem, cynamonem i chili bez dodatku cukru - Torras, 75g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gorzka czekolada z pieprzem, cynamonem i chili bez dodatku cukru
Dark Chocolate with Rose Pepper, Cinnamon and Chili with Sweetener
Jeśli jesteś na diecie keto lub niskowęglowodanowej, ale wciąż kochasz smak czekolady, mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie! Gorzka czekolada z pieprzem, cynamonem i chili bez dodatku cukru firmy Torras to wspaniała przekąska, która zaspokoi Twoją chęć na słodycze.
Ta wyjątkowa czekolada to połączenie gorzkiego kakao, cynamonu, różowego pieprzu i ostrego chili. Bez dodatku cukru. Nie zawiera sztucznych barwników ani aromatów.
Jeśli szukasz smacznego i jednocześnie zdrowego deseru, który będzie pasował do twojego stylu odżywiania, gorzka czekolada z pieprzem, cynamonem i chili bez dodatku cukru jest właśnie dla Ciebie!
Masa netto: 75 g.
Składniki: substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, różowy pieprz 1 %, cynamon w proszku 1 %, emulgator (lecytyna słonecznikowa), chilli w proszku 0,3 %, naturalny aromat waniliowy, naturalny aromat cynamonu.
Informacje dodatkowe: Masa kakaowa min. 50 %.
Informacje o alergenach: produkt może zawierać orzechy, mleko, soję i sezam.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 10 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1865 kJ | 186.5 kJ |
451 kcal | 45.1 kcal | |
tłuszcz | 32 g | 3.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g | 1.9 g |
węglowodany | 47 g | 4.7 g |
w tym cukry | 1 g | 0.1 g |
w tym poliole | 44 g | 4.4 g |
białko | 6 g | 0.6 g |
błonnik | 11 g | 1.1 g |
sól | 0.07 g | 0.01 g |
Dowiedz się więcej na temat głównych składników, z których wykonano czekoladę
Kakao
Aby wyprodukować 1 kg czekolady, przetwarza się około 300 do 600 ziaren kakao, w zależności od pożądanej zawartości kakao.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 228 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 13.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 8.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 4.6 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.4 g |
węglowodany: | 57.9 g |
w tym cukry: | 1.8 g |
w tym błonnik: | 37 g |
białko: | 19.6 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 128 mg |
żelazo, Fe: | 13.9 mg |
magnez, Mg: | 499 mg |
fosfor, P: | 734 mg |
potas, K: | 1524 mg |
sód, Na: | 21 mg |
cynk, Zn: | 6.8 mg |
miedź, Cu: | 3.8 mg |
mangan, Mn: | 3.8 mg |
selen, Se: | 14.3 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.1 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.2 mg |
witamina B3, niacyna: | 2.2 mg |
witamina B4, cholina: | 12 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.3 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 32 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.1 mg |
witamina K: | 2.5 µg |
Inulina
Inuliny to grupa naturalnie występujących polisacharydów wytwarzanych przez wiele rodzajów roślin, najczęściej pozyskiwanych z cykorii. Inuliny należą do klasy błonnika pokarmowego znanego jako fruktany. Inulina jest używana przez niektóre rośliny jako środek do magazynowania energii i zwykle znajduje się w korzeniach lub kłączach.
Inulina to naturalny węglowodan obecny w ponad 36 000 gatunków roślin, w tym w agawie, pszenicy, cebuli, bananach, czosnku, szparagach, topinamburu i cykorii. Jest rozpuszczalna w wodzie.
Inulina została zatwierdzona przez FDA jako składnik zwiększający wartość błonnika pokarmowego w żywności. Może być używana jako zamiennik cukru, tłuszczu i mąki. Inulina zwiększa wchłanianie wapnia i prawdopodobnie magnezu, jednocześnie promując wzrost bakterii jelitowych. Inulina z cykorii pod względem żywieniowym jest uważana za formę rozpuszczalnego błonnika i czasami jest klasyfikowana jako prebiotyk. Ze względu na ograniczoną zdolność organizmu do przetwarzania fruktanów, inulina ma minimalny wpływ na poziom cukru we krwi i może potencjalnie mieć zastosowanie w leczeniu chorób związanych z poziomem cukru we krwi.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.