Basis-Kuchen Schoko - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta - Adams Brot, 125g
Opis
Mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta - Basis Kuchenmischung
Adams Cake - Basis Kuchenmischung
Bezglutenowa mieszanka do ciasta o niskiej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka.
Z mieszanki można uzyskać około 340 g ciasta lub babeczek.
Nie zawiera soi i glutenu.
Gotowe ciasto zawiera tylko 1,6 g węglowodanów!
Przepis na ciasto (spód)
- wymieszaj masę z 250 ml wody. W razie potrzeby dodaj dwie łyżki oleju lub masła klarowanego, wtedy spód ciasta będzie bardziej przewiewny,
- następnie umieść ciasto w tortownicy (23 cm) i piecz około 25 minut w temperaturze 170 °C (konwekcja).
Przepis na mufinki lub brownie
- wymieszaj masę z 260 ml wody,
- dodaj dwie łyżki oleju lub masła klarowanego oraz łyżeczkę kakao w proszku.
Masa netto: 125 g.
Składniki: mąka kokosowa*, białko serwatkowe w proszku, białko jaja w proszku, mąka migdałowa*, kakao w proszku*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, błonnik kakaowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), aromat, substancja słodząca: sukraloza.
* Częściowo odtłuszczone.
Informacje dodatkowe: Średnie wartości odżywcze na 100 g upieczonego ciasta (Informacja na etykiecie o wartości odżywczej jest wartością średnią i podlega pewnym wahaniom naturalnym i produkcyjnym).
Informacje o alergenach: zawiera koncentrat białka mleka (laktoza), białko jaja w proszku (jaja), mąkę migdałową.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 578 kJ | 289 kJ |
138 kcal | 69 kcal | |
tłuszcz | 5 g | 2.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2.1 g | 1.1 g |
węglowodany | 1.2 g | 0.6 g |
w tym cukry | 0.9 g | 0.5 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 17.5 g | 8.8 g |
błonnik | 9.1 g | 4.6 g |
sól | 0.05 g | 0.03 g |