Makaron konjac noodles - BIO - Diet Food, 300g
Opis
BIO Makaron konjac noodles
Organic Konjac Noodles
Głównym składnikiem makaronu jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
W czym różni się ten makaron od tradycyjnych makaronów jajecznych? Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
Korzyści zdrowotne makaronu konjac:
- organiczny,
- roślinny,
- bezglutenowy,
- bez pszenicy,
- bez cukru i węglowodanów,
- niskokaloryczny.
W jaki sposób przyrządzić i spożywać makaron konjac?
- makaron wypłukać starannie pod ciepłą, bieżącą wodą,
- gotować lub smażyć 2-3 minuty,
- dodać bezpośrednio do potrawy.
Masa netto: 300 g.
Składniki: woda oczyszczona 96.6 %, organiczna mąka z rośliny Konjac 3,4 %.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w temperaturze 5-28 °C.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 30 kJ | 15 kJ |
7 kcal | 3.5 kcal | |
tłuszcz | 0.1 g | 0.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.1 g | 0.1 g |
węglowodany | 0.2 g | 0.1 g |
w tym cukry | 0.1 g | 0.1 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 0.1 g | 0.1 g |
błonnik | 2.6 g | 1.3 g |
sól | 0.1 g | 0.05 g |