Mąka łubinowa - BIO - BioQulinar, 500g
Opis
Mąka łubinowa - BIO
Mąka łubinowa to wysokiej jakości produkt spożywczy, idealny dla osób na diecie keto i low carb, które poszukują zdrowych alternatyw dla tradycyjnej mąki pszennej. Mąka ta pochodzi z kontrolowanych upraw organicznych, dzięki czemu jest wolna od sztucznych dodatków i pestycydów.
Mąka łubinowa to produkt, który charakteryzuje się bardzo korzystnymi wartościami odżywczymi. W 100 g mąki łubinowej znajduje się 7 g tłuszczu, 13 g węglowodanów, w tym 3,5 g cukrów oraz aż 34 g białka. Mąka ta jest także bogata w błonnik - 20 g na 100 g produktu. Dodatkowo, zawartość soli w mące łubinowej jest bardzo niska i wynosi zaledwie 0,08 g na 100 g produktu.
Mąka łubinowa charakteryzuje się delikatnym, orzechowym smakiem i doskonale sprawdza się w pieczeniu, a także w przygotowywaniu różnego rodzaju ciast i potraw. Może być stosowana jako zamiennik tradycyjnej mąki pszennej w większości przepisów kuchennych.
Dzięki takim wartościom odżywczym, mąka łubinowa może stanowić doskonałą alternatywę dla tradycyjnej mąki pszennej dla osób na diecie keto i low carb, które chcą zadbać o zdrowie swoje i swojej rodziny. Wysoka zawartość białka i błonnika w połączeniu z niską ilością węglowodanów pozwala na utrzymanie odpowiedniego poziomu energii i uczucia sytości przez dłuższy czas.
Masa netto: 500 g.
Składniki: nasiona łubinu słodkiego ekologicznego, tostowane, mikronizowane.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 50 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1209 kJ | 604.5 kJ |
288 kcal | 144 kcal | |
tłuszcz | 7 g | 3.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.9 g | 1 g |
węglowodany | 13 g | 6.5 g |
w tym cukry | 3.5 g | 1.8 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 34 g | 17 g |
błonnik | 20 g | 10 g |
sól | 0.08 g | 0.04 g |