Krem orzechowo-cytrynowy CITRO NOUT - BIO - Diet Food, 200g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
BIO Krem orzechowo-cytrynowy z miąższem kokosowym z orzechów nerkowca
Cashew + Coconut Mousse + Coconut Syrup + Lemon Oil
Odkryj smak naturalnego, ekologicznego kremu orzechowego CITRO NOUT od Diet-Food! Ten wyjątkowy produkt łączy w sobie zdrowe składniki, takie jak orzechy nerkowca, mus i syrop kokosowy oraz bio olejek cytrynowy, bez dodatku sztucznych konserwantów, oleju palmowego czy niezdrowego białego cukru.
Czym wyróżnia się BIO krem orzechowo-cytrynowy CITRO NOUT?
- zawiera wyłącznie certyfikowane, ekologiczne składniki z kontrolowanych upraw,
- prosty skład - tylko 3 składniki,
- zero konserwantów, oleju palmowego i rafinowanego cukru,
- doskonały dla osób stosujących dietę ketogeniczną, low-carb, wegetariańską i wegańską.
Można go jeść prosto ze słoiczka, ale też dodawać do różnych potraw, takich jak keto kanapki, naleśniki, smoothie. Może też być składnikiem domowych wypieków i dań orientalnych.
Gotowe KETO pieczywo oraz KETO mieszanki do wypieków znajdziesz w naszym sklepie.
Zaskocz siebie i znajomych możliwościami naszych wyśmienitych bio kremów orzechowych i ciesz się zdrowym i smacznym dodatkiem do swojej diety. Zamów BIO krem orzechowo-cytrynowy CITRO NOUT już dziś i odkryj, jak smakuje prawdziwe bogactwo natury!
Masa netto: 200 g.
Składniki: bio orzechy nerkowca 50 %, bio mus kokosowy, bio syrop kokosowy, bio olej cytrynowy 1 %.
Informacje dodatkowe: Przechowywac w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.
Wierzchnia warstwa oleju jest zjawiskiem naturalnym. Świadczy o braku emulgatorów. Przed użyciem należy dobrze wymieszać.
Informacje o alergenach: może zawierać sezam i inne orzechy.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 20 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 2445 kJ | 489 kJ |
588 kcal | 117.6 kcal | |
tłuszcz | 47 g | 9.4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 28 g | 5.6 g |
węglowodany | 25 g | 5 g |
w tym cukry | 13 g | 2.6 g |
w tym poliole | brak danych | brak danych |
białko | 12 g | 2.4 g |
błonnik | brak danych | brak danych |
sól | 0.04 g | 0.01 g |
Dowiedz się więcej na temat głównych składników, z których wykonano krem
Orzechy nerkowca
Orzechy nerkowca są powszechnie używane w kuchni południowoazjatyckiej w całości lub zmielone na pastę, która stanowi bazę sosów do curry lub niektórych słodyczy. Używa się ich również w postaci sproszkowanej do przygotowania różnych indyjskich słodyczy i deserów. W kuchni Goa zarówno prażone, jak i surowe ziarna są używane w całości do wyrobu curry i słodyczy. Orzechy nerkowca są również używane w kuchni tajskiej i chińskiej, na ogół w całej postaci.
Surowe orzechy nerkowca zawierają 5 % wody, 30 % węglowodanów, 44 % tłuszczu i 18 % białka. W 100 gramach surowe orzechy nerkowca dostarczają 553 kilokalorii. Orzechy nerkowca są bogatym źródłem składników mineralnych, w tym zwłaszcza miedzi, manganu, fosforu i magnezu oraz tiaminy, witaminy B6 i witaminy K. Żelazo, potas, cynk i selen również są obecne w znacznej ilości.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 553 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 43.9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 7.8 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 23.8 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 7.8 g |
węglowodany: | 30.2 g |
w tym cukry: | 5.9 g |
w tym błonnik: | 3.3 g |
białko: | 18.2 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 37 mg |
żelazo, Fe: | 6.7 mg |
magnez, Mg: | 292 mg |
fosfor, P: | 593 mg |
potas, K: | 660 mg |
sód, Na: | 12 mg |
cynk, Zn: | 5.8 mg |
miedź, Cu: | 2.2 mg |
mangan, Mn: | 1.7 mg |
selen, Se: | 19.9 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.4 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0.1 mg |
witamina B3, niacyna: | 1.1 mg |
witamina B4, cholina: | 0 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.9 mg |
witamina B6: | 0.4 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 25 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 0.5 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.9 mg |
witamina K: | 34.1 µg |
Miąższ kokosowy
Miąższ kokosowy - biała, mięsista część kokosa. Może być spożywany bezpośrednio lub jako dodatek w sałatkach, napojach, deserach i wypiekach. Miąższ kokosowy jest bogatym źródłem tłuszczu.
Wartości odżywcze w 100 gramach:
energia: | 354 kcal |
makroskładniki: | |
tłuszcz: | 33.5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 29.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 1.4 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 0.4 g |
węglowodany: | 15.2 g |
w tym cukry: | 6.2 g |
w tym błonnik: | 9 g |
białko: | 3.3 g |
cholesterol: | 0 mg |
mikroelementy: | |
wapń, Ca: | 14 mg |
żelazo, Fe: | 2.4 mg |
magnez, Mg: | 32 mg |
fosfor, P: | 113 mg |
potas, K: | 356 mg |
sód, Na: | 20 mg |
cynk, Zn: | 1.1 mg |
miedź, Cu: | 0.4 mg |
mangan, Mn: | 1.5 mg |
selen, Se: | 10.1 µg |
witaminy: | |
witamina A: | 0 j.m. |
witamina B1, tiamina: | 0.1 mg |
witamina B2, ryboflawina: | 0 mg |
witamina B3, niacyna: | 0.5 mg |
witamina B4, cholina: | 12.1 mg |
witamina B5, kwas pantotenowy: | 0.3 mg |
witamina B6: | 0.1 mg |
witamina B9, kwas foliowy: | 26 µg |
witamina B12: | 0 µg |
witamina C: | 3.3 mg |
witamina D: | 0 µg |
witamina E: | 0.2 mg |
witamina K: | 0.2 µg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.