Erytrytol, erytrol - BIO - No 1 Keto Sweetener - BeKeto, 500g
Cena regularna:
24,89 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
BIO Erytrytol znany również jako erytrol
BIO Erythritol - No 1 Keto Sweetener
BIO Erytrytol to doskonały zamiennik cukru. Posiada zerowy indeks glikemiczny. Nie podnosi poziomu cukru we krwi przez co jest idealny dla osób na diecie ketogenicznej, low carb oraz dla diabetyków. Nie zawiera kalorii. Jest całkowicie wydalany z organizmu. Erytrytol to związek występujący naturalnie w niektórych owocach, kukurydzy, grzybach. Powstaje na etapie naturalnej fermentacji. Nie jest sztucznie syntezowany co daje mu przewagę nad sztucznymi słodzikami. Ponadto nie powoduje próchnicy zębów. Jego słodkość określana jest na poziomie 60-70 % słodkości tradycyjnego cukru. Można go stosować jako dodatek do wypieków, deserów, do słodzenia kawy czy herbaty.
- Najlepszy substytut cukru. Całkowicie nieprzyswajalny przez organizm.
- Zero kalorii. Zero węglowodanów.
- Występuje naturalnie w owocach, takich jak melony, gruszki i winogrona.
- Zerowy indeks glikemiczny. Idealny dla diabetyków i osób z insulinoopornością.
- Zapobiega powstawaniu próchnicy.
- Nie podnosi poziomu cukru we krwi.
Jak stosować erytrytol?
- Używaj erytrytolu tak jak zwykłego cukru.
- Dodaj go do kawy, herbaty lub zdrowych keto deserów.
- Całkowicie wyeliminuj cukier z diety i zastąp go słodkim i zdrowym erytrytolem od BeKeto.
Masa netto: 500 g.
Składniki: erytrytol.
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Wartości odżywcze (według producenta)
w 100 g | w porcji 5 g | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 0 kJ | 0 kJ |
0 kcal | 0 kcal | |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 99.5 g | 5 g |
w tym cukry | 0 g | 0 g |
w tym poliole | 99.5 g | 5 g |
białko | 0 g | 0 g |
błonnik | brak danych | brak danych |
sól | 0 g | 0 g |
Dowiedz się więcej na temat erytrytolu
Erytrytol
Erytrytol jest alkoholem cukrowym (poliolem), stosowanym jako dodatek do żywności i substytut cukru. Występuje naturalnie. Erytrytol jest w 60-70 % tak słodki jak cukier stołowy, ale jest całkowicie bezkaloryczny i nie wpływa na poziom cukru we krwi ani nie powoduje próchnicy.
Erytrytol został odkryty w 1848 roku przez szkockiego chemika Johna Stenhouse'a. W 1950 roku został znaleziony w melasie czarnej, która była fermentowana przez drożdże i został skomercjalizowany jako alkohol cukrowy w latach 90-tych w Japonii. Erytrytol występuje naturalnie w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Wytwarzany jest z glukozy poprzez fermentację z drożdżami Moniliella pollinis.
W organizmie większość erytrytolu jest wchłaniana do krwiobiegu w jelicie cienkim, a następnie w większości wydalana w postaci niezmienionej z moczem. Erytrytol nie ma wpływu na poziom cukru i insuliny we krwi i dlatego stanowi bezpieczny substytut cukru dla diabetyków. Erytrytol jest przyjazny dla zębów - nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, więc nie przyczynia się do próchnicy. Ponadto erytrytol, podobnie jak ksylitol, działa antybakteryjnie na bakterie paciorkowców, zmniejsza płytkę nazębną i chroni przed próchnicą.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.